| Автор |
Съобщение |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Диетичен ранч (Ranch Dressing) |
|
|
|
Този сос се използва за салати, зеленчуци, варени на пара или печени, както и за различни рибни ястия. (Днес залях с него печените картофи и стана много интересно ястие)
За 1 ч.ч. сос са необходими:
1 голяма скилидка чесън
2-3 щипки сол (аз използвах 1/2 кубче бульон)
1 с.л. ситно нарязан магданоз или кориандър (сложих и от двете)
1 с.л. нарязан зелен лук
2/3 ч.ч. кефир (или кисело мляко)
2-3 с.л. прясноизцеден сок от лайм (или лимон)
прясносмлян черен пипер
Чесънът се стрива със солта на пюре. Добавят се останалите съставки и всичко се разбърква много добре. Може да се направи и в блендер (ако не ви мързи да го миете). Ако е необходимо, се добавят още сол и пипер.
Сосът се поднася веднага или се съхранява в хладилника в плътнозатворен буркан 1-2 дни.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
gotin Готвач

Готви от: 04 Яну 2005
|
|
|
| biskvitka написа: | За 1 ч.ч. сос са необходими:
1 голяма скилидка чесън
2-3 щипки сол (аз използвах 1/2 кубче бульон)
1 с.л. ситно нарязан магданоз или кориандър (сложих и от двете)
1 с.л. нарязан зелен лук
2/3 ч.ч. кефир (или кисело мляко)
2-3 с.л. прясноизцеден сок от лайм (или лимон)
прясносмлян черен пипер |
А пробвала ли си вариант със стар лук, за да става и през времето, когато няма пресен?
И как би трябвало да се сложи, настърган, нарязан на ситно, смлян с пасатор или блендер?
Защото вкусът на лука често се променя от начина му на обработка.
Ароматът на сока на лайма много се отличава от този на лимона, има ли голямо значение това за твоята рецепта?
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
| gotin написа: |
А пробвала ли си вариант със стар лук, за да става и през времето, когато няма пресен?
И как би трябвало да се сложи, настърган, нарязан на ситно, смлян с пасатор или блендер? |
Пробвах и със стар лук, на мен така ми харесва повече, но за останалите е по-тежко. Пък и пресен лук вече има през цялата година (не е трудно да си отгледате малко зелен лучец в чашка с вода).
Лукът е нарязан наситно (в рецептата го пише). Ако перата са малки и тънки - е по-лесно, ако са по-широки, тогава ги цепвам надлъжно и чак след това режа напречно.
Обаче нищо не пречи да пробвам и с блендера, може пък да ми хареса
| Цитат: |
Ароматът на сока на лайма много се отличава от този на лимона, има ли голямо значение това за твоята рецепта? |
Не знам, досега не съм опитвала лайм, цената му все още е доста висока за мен, а и не винаги го има в кварталния супермаркет
Последната промяна е направена от biskvitka на Пет Юли 15, 2005 5:46 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|