| Автор |
Съобщение |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Минихлебчета със зеленчуци |
|
|
|
Минихлебчета със зеленчуци
за 40 бр.
Необходими продукти:
500 г брашно
20 г мая
60 г заквасена сметана
2 бр. яйца
4 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. мед
3 бр. кисели краставички, нарязани на ситно
1 бр. червена чушка, нарязана на ситно
20 бр. маслини, нарязани на дребно
около 250 мл хладка вода
Начин на приготвяне:
1. Брашното се пресява в голяма купа, по средата се прави кладенче и в него се слагат яйцата, сметаната, солта, медът и маята, предварително разтворена в 100 г вода. Всичко се обърква внимателно, като постепенно се прибавя водата. Трябва да се получи средно меко тесто, което се доомесва на кухненския плот, докато престане да лепне. Ако има нужда се прибавя още малко брашно. Така приготвеното тесто се слага в намаслена купа да втаса на топло, докато удвои обема си.
2. Всички зеленчуци се смесват и леко се поръсват с брашно. Втасалото тесто се премесва още веднъж, разстила се на дебела кора, поръсва се със зеленчуците, навива се на руло и пак се меси, докато всичко се разпредели равномерно.
3. От тестото се късат малки топчици колкото орех, разточват се с точилка на питка, правят им се 2 успоредни разреза с остър нож, поставят с върху тава с хартия за печене, втасват половин час и се пекат при 200 С, докато порозовеят.
Тази рецепта я бяхме приготвили за първий брой на списанието, ама не влезе. Ама за да не плачете, че ви лишавам от такива вкуснотии, ви я пускам тук.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
Таз рецепта ми напомни един ордьовър, дето майка ми правеше навремето, когато чакахме гости:
Едно ръжено хлебче се обезкостява (т.е. маха се на хляба мекото) и се пълни с една смес от пастет краставички, чушки и тям подобни, след което се оставя да мръзне в хладилника и се реже на филийки. А, бе, вкусотия...
Ако някой се интересува от точната рецепта - ще помоля майчето, да я изрови от тефтерите
|
|
| начало |
|
 |
DolceVita Дегустатор
Готви от: 27 Окт 2004
|
|
|
| MR.LAZY написа: | Таз рецепта ми напомни един ордьовър, дето майка ми правеше навремето, когато чакахме гости:
Едно ръжено хлебче се обезкостява (т.е. маха се на хляба мекото) и се пълни с една смес от пастет краставички, чушки и тям подобни, след което се оставя да мръзне в хладилника и се реже на филийки. А, бе, вкусотия...
Ако някой се интересува от точната рецепта - ще помоля майчето, да я изрови от тефтерите  |
Давай рецептата!!!
Алеко, страшно вкусно ми звучат хлебчетата!! А като предястие ли се ядат или като хляб?!
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
| DolceVita написа: | Давай рецептата!!!  | Давам веднага. На!
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
| Dolce Vita написа: | | Алеко, страшно вкусно ми звучат хлебчетата!! А като предястие ли се ядат или като хляб?! |
Питай чичо Клатикопие.
|
|
| начало |
|
 |
Jasen Готвач

Готви от: 30 Яну 2005
|
|
|
Здравейте, аз съм Клатикрачко. Поникна ми втори крак и сега съм седнал на един стол , пиша и си клатя краката. Таз рецептичка веднага ми хвана очото. може би щот" е със зарзават. Да ви се похваля - купихме си нова печка и явно сега е времето да я пробвам и печката и рецептичката. А тоя Шейкспиър, доколкото знам е седял в една кръчма и разправял как НЕ Е написал своите пиеси
________________________________________ "Като гореща вода за шоколад"
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
| Ооо, драго ми е, гусин Клатикрачко! Да, отплеснахме се от темата за хлебчетата. Хубавото им е, че хем са със зарзават, хем стават идеална подложка за една пържолка например.
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
MR.BUMP, радвам се за вас!
Сега очаквам да пишеш за кулинарните си подвизи в новата печка!
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
|
|
|
Най-сетне им дойде времето и на тези хлебчета.. все някъкви пречки имах, някой опаткал сметаната, друг излапал маслините..абе мъка..
Чакането си заслужаваше.. Особено сега на закуска с резен "Флорентинер" и топено сиренце посредата..ммм.
Благордаря ти, Алеко ,че не се поскръндзи и сподели с нас тази рецепта!
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
yosif Готвач
Готви от: 06 Дек 2005
|
|
|
MR.LAZY:
... Едно ръжено хлебче се обезкостява
...
Слагаше се в пълнежа и Разградско рязано и се наричаше тогаз Горбачовка.
|
|
| начало |
|
 |
|
|