| Автор |
Съобщение |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Пирог със зеле |
| Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 10:36 am Заглавие на темата: Пирог със зеле |
| |
|
Пирог със зеле
Не успях да направя пирожки, пък и като са с друга плънка, трябва да са и с друга форма. Затова направих един най-обикновен пирог.
Половината тесто се разделя на две различни по големина части. По-голямата се разточва на кръг, с около 5 см (поне) по-голям от диаметъра на тавата (25-26 см). Слага се в тавата, отгоре се нарежда плънката (ако е сочна, кората се поръсва с галета или се покрива с палачинки). Покрива се с по-малката кора.
Двете кори се защипват една за друга.
Горната кора се набожда с вилица, за да не експлодира при печенето.
Украсява се по желание.
Плънка:
600 г зеле
2 варени яйца
1 голяма глава лук
Зелето се нарязва тънко и леко се запържва в голяма тенджера с малко мазнина. Не се претрива и не се соли, за да остане хрупкаво!
Отделно се запържва лука.
Смесват се зелето, лука и яйцата, нарязани на малки кубчета или рендосани. Посолява се и се подправя с пипер (черен, може и малко лют червен).
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Пирог със зеле |
| Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 11:27 am Заглавие на темата: Пирог със зеле |
| |
|
Курабийке, направо ти се възхищавам на ентусиазма и търпението, с които майсториш всичките тези неща! Всяка твоя тестена рецепта ме докарва до окапване!
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Пирог със зеле |
| Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 1:27 pm Заглавие на темата: Пирог със зеле |
| |
|
| Алеко написа: | ...Всяка твоя тестена рецепта ме докарва до окапване!  |
Aко беше дошъл на срещата, щеше да има и сериозно преяждане , пирожките бяха доста.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
Пирог със зеле |
| Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 2:50 pm Заглавие на темата: Пирог със зеле |
| |
|
Пирогът и пирожките бяха ... страхотни. Преядохме доста преди да станат шишчетата..
А как не я мързи Бисквитка да се занимава с тези неща - не знам, но се радвам!
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Пирог със зеле |
| Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 4:17 pm Заглавие на темата: Пирог със зеле |
| |
|
Благодаря за милите думи (и за откровената хвалба) - много ми е приятно.
Обаче ще ви разочаровам, като си призная, че не се искат особено майсторство и търпение за приготвянето на това тесто. Всичко става много бързо и страшно лесно. Най-трудното е, когато гостите ви хвалят, колко време и труд сте хвърлили, да кимате с глава сериозно и да не отричате .
Опитайте, ще видите, че е супер лесно (и за съжаление, безобразно вкусно )
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Пирог със зеле |
| Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 4:36 pm Заглавие на темата: Пирог със зеле |
| |
|
| biskvitka написа: | Най-трудното е, когато гостите ви хвалят, колко време и труд сте хвърлили, да кимате с глава сериозно и да не отричате .
Опитайте, ще видите, че е супер лесно (и за съжаление, безобразно вкусно ) |
Понеже хич не ги умея сладкишите и тестените работи (веднъж правих козунак и съвсем се оплесках, в буквалния и преносния смисъл), за разни празници се налага да купувам готови неща. Особено торти - знам една страхотна сладкарница, ама няма да ви я кажа, щото ще идете и ще изплюскате всичко . Та в такива случаи с най-сериозен вид твърдя, че цяла нощ съм се потил над нощвите... и никой не ми вярва.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|