| Автор |
Съобщение |
Поли Дегустатор

Готви от: 03 Юни 2005
Банички с коктейл от морски дарове |
|
|
|
Ето и така дългоочакваното предложение. Това са банички с морски продукти. За целта ще са ви необходими следните продукти:
една опаковка от морския коктейл;
един пакет кори за баница;
лук - една глава или една връзка пресен;
копър;
тарос (естрагон);
сол на вкус;
Първо се приготвя плънката. В тиган се загрява малко олио (зехтин). Запържва се ситно нарязания лук. Добавят се морските продукти. Може допълнително да се прибавят ситно нарязани рулца от раци и бяла риба. Необходимо им е малко време. След това копъра, тароса и сол на вкус. С тази плънка се правят баничките. Корите се режат на три части. Плънката се поставя в единия край и се завива, като се подпихват краищата да се получи плик. Краят се намазва с вода и се залепва. По нататък вариантите са два: единият е да ги изпържите на не много силен огън, а другия да ги изпечете във фурната. Това изберете сами.
Опитайте! Надявам се да ви харесат.
Сетих се за още една, но от кой ще е водката?
________________________________________ ПЯД
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
gotin Готвач

Готви от: 04 Яну 2005
|
|
|
| Поли написа: | | Това са банички с морски продукти. За целта ще са ви необходими следните продукти: |
Поли, рецептата страшно ми хареса, но малко ме смущава съчетанието от вкусовете на задушения лук и морските дарове. Защо не помислиш да направиш вариант като заместиш лука с нещо друго, което вкусово се съчетава с морските дарове, например рукола с малко настъргана кора от лимон?
Ако се пържат на слаб огън няма ли да попият твърде много мазнина?
|
|
| начало |
|
 |
Jasen Готвач

Готви от: 30 Яну 2005
|
|
|
Мерси за рецептичката. Щом така казваш, значи така трябва да е! Ти живееш на морето - ти знаеш най-добре. Аз винаги си ги представям морските дарове пържени, печени панирани, с лимонов сок и листенце от марулка за окрашение.
________________________________________ "Като гореща вода за шоколад"
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| Jasen написа: | | Аз винаги си ги представям морските дарове пържени, печени панирани, с лимонов сок и листенце от марулка за окрашение. |
Марулката си я преотстъпвам доброволно на Мързелко, че и той душа носи. А за лука не съм съгласен с Готин. Според мен добре се връзва с морските дарове.
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
| Алеко написа: | | Марулката си я преотстъпвам доброволно на Мързелко, че и той душа носи. | Аз кат' съм вегетарианец, да не съм веганец, бре? Ти, ако имаш душа, ще си поделиш ястието с мен, а не само марулята. От морските дарове не обичам само мидите, иначе всичко останало хапвам с удоволствие.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|