Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Банички с коктейл от морски дарове

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Рибна кухня
Автор Съобщение
Поли
Дегустатор

Готви от: 03 Юни 2005

Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 8:11 pm    Заглавие на темата: Банички с коктейл от морски дарове

Ето и така дългоочакваното предложение. Това са банички с морски продукти. За целта ще са ви необходими следните продукти:

една опаковка от морския коктейл;
един пакет кори за баница;
лук - една глава или една връзка пресен;
копър;
тарос (естрагон);
сол на вкус;

Първо се приготвя плънката. В тиган се загрява малко олио (зехтин). Запържва се ситно нарязания лук. Добавят се морските продукти. Може допълнително да се прибавят ситно нарязани рулца от раци и бяла риба. Необходимо им е малко време. След това копъра, тароса и сол на вкус. С тази плънка се правят баничките. Корите се режат на три части. Плънката се поставя в единия край и се завива, като се подпихват краищата да се получи плик. Краят се намазва с вода и се залепва. По нататък вариантите са два: единият е да ги изпържите на не много силен огън, а другия да ги изпечете във фурната. Това изберете сами.
Опитайте! Надявам се да ви харесат.

Сетих се за още една, но от кой ще е водката?
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
gotin
Готвач

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 9:32 pm    Заглавие на темата: Re: Банички с коктейл от морски дарове

Поли написа:
Това са банички с морски продукти. За целта ще са ви необходими следните продукти:

Поли, рецептата страшно ми хареса, но малко ме смущава съчетанието от вкусовете на задушения лук и морските дарове. Защо не помислиш да направиш вариант като заместиш лука с нещо друго, което вкусово се съчетава с морските дарове, например рукола с малко настъргана кора от лимон?
Ако се пържат на слаб огън няма ли да попият твърде много мазнина?
начало
рецепти
Jasen
Готвач

Готви от: 30 Яну 2005

Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 11:09 pm    Заглавие на темата: Банички с коктейл от морски дарове

Мерси за рецептичката. Щом така казваш, значи така трябва да е! Ти живееш на морето - ти знаеш най-добре. Аз винаги си ги представям морските дарове пържени, печени панирани, с лимонов сок и листенце от марулка за окрашение.
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Нед Юли 17, 2005 12:08 pm    Заглавие на темата: Банички с коктейл от морски дарове

Jasen написа:
Аз винаги си ги представям морските дарове пържени, печени панирани, с лимонов сок и листенце от марулка за окрашение.

Марулката си я преотстъпвам доброволно на Мързелко, че и той душа носи. А за лука не съм съгласен с Готин. Според мен добре се връзва с морските дарове.
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Нед Юли 17, 2005 12:12 pm    Заглавие на темата: Банички с коктейл от морски дарове

Алеко написа:
Марулката си я преотстъпвам доброволно на Мързелко, че и той душа носи.
Аз кат' съм вегетарианец, да не съм веганец, бре? Ти, ако имаш душа, ще си поделиш ястието с мен, а не само марулята. От морските дарове не обичам само мидите, иначе всичко останало хапвам с удоволствие.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Морски дарове с фиде и спанак Фюжън кухня
Пикантен краставичен коктейл Безалкохолни коктейли и напитки
Патладжани, пълнени със зеленчуци и риба / морски д... Фюжън кухня
Коктейл от морски дарове в грейпфрут Салати, ордьоври, мезета и закуски
Живителен коктейл-десерт ;) Алкохолни напитки и коктейли
Подаряват се морски свинчета! Домашни любимци
Коктейл със сок от кайсии Безалкохолни коктейли и напитки
Айс коктейл Алкохолни напитки и коктейли
Sea Breeze [Морски Бриз] Алкохолни напитки и коктейли
Чушки, пълнени с морски дарове (Мексиканска рецепта) Международна кухня
Коктейл "Бананово-портокалов изгрев" Безалкохолни коктейли и напитки
Сос за раци или риба (морски деликатеси) Сосове и дипове
Коктейл Мохито / Mojito II вариант Алкохолни напитки и коктейли
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Рибна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks