Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход

Диета (със) зелева супа
Добави във Facebook

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Диети за отслабване и при боледуване
Автор Съобщение
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Диета (със) зелева супа
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 3:39 pm Заглавие на темата: Диета (със) зелева супа

А, бе, редактирано от модератор, я кажете каква е тая диета (със) зелева супа. Четох на 100 места и навсякъде различни неща се пишат. Едни викат зелева супа било американска диета, на друго място в диетата имало предимно зеле, сготвено на супа. Понеже знам, че има съфорумки, които са пробвали диетата, ще съм им благодарен да споделят. А, да и четох, че диетата била много гадна. Аз, пък, за зеленце умирам, особено ако е кисело.

Последната промяна е направена от MR.LAZY на Сря Юни 11, 2008 12:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Диета (със) зелева супа
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:57 pm Заглавие на темата: Re: Диета (със) зелева супа

MR.LAZY написа:
... А, да и четох, че диетата била много гадна...

Правилно си чул!
начало
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Диета (със) зелева супа
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 9:22 am Заглавие на темата: Диета (със) зелева супа

Много правилно си чул Смях но пък ако си луд фен на зелето може и да ти хареса.
Във варианта, който аз съм пробвала, пишеше, че се ползвала тая диета при сърдечноболни с наднормени кила, за да отслабнат бързо, та да може да се оперират, ей такива ужасни неща...
Та, доколкото си спомням съдържаше зеле, червена чушка (чушки), лук (или праз?) и една ампула витамин С. Зарзавата се вари, накрая се добавя витамин С и почваш да мааш Mr. Green Една седмица май беше периода, като от втория или третия ден вече можеше да се хапват и неща като банани и препечена филийка. Аз съм стигала до ден и половина, към следобеда на втория ден вече не можех да погледна зеле, а пък иначе обичам.

Затуй любимата ми диета е от меса, кашкавал и спиртни напитки. За жалост тя изключва картофките Ядосан
начало
Маца
Шеф (Chef)

Готви от: 21 Фев 2007

Диета (със) зелева супа
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 11:31 am Заглавие на темата: Диета (със) зелева супа

Някъде имах подробното меню на въпросната диета, която както отбеляза Пилето е била създадена за бързо сваляне на килограми от сърдечно болни.
Идеята е такава: Забъркваш казана със супата и от нея можеш да ядеш колкото си искаш и когато си искаш. Доста е гадна на вкус. Но пък има хора, които я харесват.
В супата се слага зеле, печени чушки, домати, лук, праз, може къри, червен пипер. Без сол, без мазнина.

А храненето през дните от седмицата беше нещо подобно:
1 ден - плодове
2 ден - зеленчуци
3 ден - плодове и зеленчуци
4 ден - 6 банана (това съм го запомнила, че не понасям банани Усмивка )
5 ден може и пиле
6 ден - и риба
7 ден - не помня.

Както и да е. Факт е, че на 3 ден вече не можеш да понасяш супата. А денят със 6-те банана е потресаващ за мен. Тогава повтарям 3-тия, но самата мисъл ме отвращава.
Не е чак толкова добър ефектът, пък и е както при всички останали диети - спреш ли я и почнеш ли да ядеш нормално всичко се връща, понякога двойно.
начало
Meg
Дегустатор

Готви от: 13 Авг 2007

Диета (със) зелева супа
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 4:19 pm Заглавие на темата: Диета (със) зелева супа

Тази диета е нова за мен, но факт е че спре ли чевок една диета и се върне към предишния начин на хранене, резултатът е плачевен Много тъжен
Явно не случайно указанията за захранване са обикновено 3 пъти по-дълги от тези за диетите Mr. Green
Аз отдавна карам без сол и мазнини, но и на мен такава супа ще ми се види гадост още на втория ден Въртя очички В общи линии, със всяка радикална диета (разбирай минимум храна и то само плодове и зеленчуци) се свалят между 2 и 5 кила на седмица, номерът обаче е как да се задържат свалените килограми..
Аз например гладувам редовно (3-4 пъти годишно по 2 седмици), но въпреки режима, който спазвам, си връщам килата някъде около 2 месеца след края на гладуването. Но пък след като свалих 8 кг. с първото гладуване преди 2 г. и бях заприличала на ходещ скелет, сега не свалям повече от 4, но и не се върнах на килата отпреди първото гладуване, така че някакъв ефект по отношение на килограмите също има Усмивка
начало
Pisana
Дегустатор

Готви от: 22 Окт 2007

Диета (със) зелева супа
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 4:33 pm Заглавие на темата: Диета Зелева супа

Оригинална рецепта за Зелева супа от Диетата със същото име

- 6 големи глави лук
- 1 кило пресни домати или 1-2 кутии консервирани
- 2 зелени пипера
- 3 моркова
- гъби
- 1 връзка целина
- половин средно голяма зелка
- подправки на вкус – сол, пипер, чесън, къри

Приготвяне:

Изчистете и нарежете зеленчуците. Сложете ги в голяма тенджера и добавете 10 чаши вода. Варете 30-40 минути (по ваш вкус)

Оригинална Диета зелева супа

Ден 1 от диета със зелева супа:
Плодове: Яжте каквито искате плодове (без банани). През този ден яжте само зелевата супа и плодове. За пиене – не подсладен чай, пресен сок от червена боровинка и вода.

Ден 2 от диета със зелева супа:
Зеленчуци: Яжте зеленчуци (варени, печени или сурови) докато се почувствате препълнени. Позволени зеленчуци са – марули, спанак, коприва, изобщо всичко, което е със зелени листа. Не са позволени – стар боб, грах и царевица. Яжте колкото искате от позволените зеленчуци с колкото искате от зелевата супа. За вечеря се възнаградете с голям печен картоф с масло. През този ден не се ядат плодове!

Ден 3 от диета със зелева супа:
Смесете ден 1 и ден 2: Яжте колкото искате супа, плодове и зеленчуци. Без печен картоф.

Ден 4 от диета със зелева супа:
Банани и обезмаслено мляко: Яжте не повече от 8 банана и пийте колкото искате чаши обезмаслено мляко, разбира се яжте колкото искате зелева супа. Този ден предполага да намали жаждата ви за сладко (заради бананите).

Ден 5 от диета със зелева супа:
Говеждо и домати: от 250 до 500 грама говеждо и до 6 пресни домата. Пийте поне 6-8 чаши вода, за да спомогнете за прочистването на организма си. Яжте зелевата супа поне 1 път този ден. Вместо говеждо можете да ядете варено или печено пилешко (без кожата). Също можете да използвате за заместител на говеждото и риба, но само в 1 от двата дни с говеждо.

Ден 6 от диета със зелева супа:
Говеждо и зеленчуци: Този ден яжте колкото искате говеждо и зеленчуци. Яжте поне веднъж от зелевата супа. Без печен картоф.

Ден 7 от диета със зелева супа:
Кафяв ориз, не подсладени плодови сокове и зеленчуци: Отново тъпчете се колкото можете с разрешената за деня храна. Поне веднъж яжте от супата
Идеята на тази диета е да се тъпчете със зелева супа и разрешената за деня храна (освен ако не е казано точно колко се яде).

Очаквайте моята модификация на диетата със зелева супа, където ще обясня защо включвам всяка една от храните.

ПП Оригиналната диета със зелева супа и според мен не е най-хубавото нещо на света, но имам много вкусна и лесна рецепта за зелева супа, която в съчетание с разнообразни диетични (не калорични) храни, може да направи зелевата диета приятна и ефективна Усмивка
начало
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Диета (със) зелева супа
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 4:46 pm Заглавие на темата: Re: Диета Зелева супа

Pisana написа:
Оригинална рецепта за Зелева супа от Диетата със същото име
Ся, да не дойде някой да претендира за авторски права? Плезене
начало
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Диета (със) зелева супа
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 7:34 pm Заглавие на темата: Диета (със) зелева супа

Ей, ще ме и най-вече се уморите с тия диети бе! На какво искате да заприличате? Торба кокали?

Та ние да не сме песове, че да търчим подир такваз торба? Mr. Green
начало
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Крем-супа от тиквички и картофи, съобразена със Зоната Диетични рецепти
Лятна пикантна спаначена супа Фюжън кухня
Супа от чушки с естрагон Коментари и въпроси по рецепти от списания
Biersuppe (Beer Soup) – Бирена супа Международна кухня
Млечна супа с кускус в микровълнова Супи и чорби
Лесна студена крем супа от авокадо Супи и чорби
Супа от краставици и кресон Супи и чорби