| Автор |
Съобщение |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Соленките на мама Ваня |
|
|
|
Баба ми /мама Ваня, както я наричаха всички/, беше виртуоз на всякакви извънредно вкусни и калорични сладки и соленки в индустриални количества, вследствие на което цялото ни поколение е злоядо и претенциозно. Тези нейни простички соленки
с охота ги хапваме и днес /и третото поколение дори/:
Соленките на мама Ваня
250г размекнат маргарин/оригиналът е свинска мас, с нея са много трайни/ се разбиват с 4 жълтъка, 1с.л. сол, 250г кисело мляко, по 1 равна ч.л.бакпулвер и амонячна сода. Към сместа се прибавя ок. 1кг брашно, измесва се добре и се разточва на кора с дебелина ок.0,5см. Кората се намазва обилно с жълтък, наръсва се с кашкавал или сирене и се реже на тънки ленти с горе-долу 1,5см ширина и 8-9см дължина. Соленките се пекат на умерена фурна, докато добият приятен летен загар.
После стават за всичко - да ги хрупате топли пред телевизора, да ги поднесете във високи чаши на парти за топене в различни сосове, да прилъжете хлапето да закусва с тях и чаша мляко с какао...
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
vegetarianec Дегустатор
Готви от: 31 Май 2004
Соленките на мама Ваня |
|
|
|
С масло ще се получат ли? Аз съм толкова предубеден към маргарина (за маста да не говорим), че си мисля, че трябва да има заместител. Например с олио и повече брашно. Вярно че вече няма да са соленките на мама Ваня, но смилете се над тези, които се опитваме да се храним здравословно
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Соленките на мама Ваня |
|
|
|
Опитах с олио - става, само са по-твърдички и за "еднократна употреба" Действай, мама Ваня няма да се разсърди
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
kalinaaa Дегустатор

Готви от: 13 Юли 2007
Соленките на мама Ваня |
|
|
|
направих соленките като спазих стриктно рецептата и мога да кажа че станаха фантастични
Облизване! сега искам да попитам ако вместо сол сложа 300-400 гр сирене в тестото ще се получи ли добре ?
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|