| Автор |
Съобщение |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Сушени домати с три вида сирена |
|
|
|
Продуктите са на око и според наличностите:
- обезсолено бяло сирене
- кашкавал /може и пармиджано, но... /
- “свежо” овче или краве сирене или моцарела
- сушени домати
- зехтин или олио
- босилек /накълцан пресен/
- няколко скилидки чесън
- каперси /ако е дал Господ/
Сиренето и кашкавала настъргвам на ситно ренде и размачквам с вилица, докато се получи пастет. Прибавям зехтин, нарязани на дребно парченца сушени домати, накълцан чесън, босилек и разбъркам добре отново. Накрая смесвам пастета с нарязано на ситни кубчета свежо сирене /колкото зарчета за табла/ и каперси.
Приятно е за намазване върху препечени кръгчета сусамен геврек или триъгълници ръжен хляб. Ако го сложите върху изпържени филийки патладжан и леко затоплите, докато се поразстопи, спокойно може да изиграе ролята на основно ястие. Може също да го изсипете в застлана с фолио кексова форма и след като добре се охлади, да го нарежете на филийки.
Какво да пийвате, сами си знаете!
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
MR.LAZY Site Admin

|
|
|
Току-що бях вечерял, но като прочетох рецептата, започнах да . Само кажи, моля те, какви каперси ползваш: от консервираните или ... ?
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Каперсите всъщност са само мариновани - сурови са ужасно гадни, също като маслините. Моите са домашно приготвени в оцет - из Малта си растат по поляните, благодат, братко! У нас са доста скъпи, има италиански в бурканчета, но всъщност много малко количество дава желания ефект - вкусът и ароматът им са много силни. Така че си струва. Може и да ги замениш с накълцани зелени маслини.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| Майчицееее! Не е честно! Умирам за такава сиренна помазана!
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
Да вземем да забъркаме едно такова за следващата среща! (Дано се науча дотогава да пека багети )
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Алеко написа: | | Майчицееее! Не е честно! Умирам за такава сиренна помазана! |
Сакън, човече, не умирай ! Ще го забъркаме, колко му е
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| biskvitka написа: | Да вземем да забъркаме едно такова за следващата среща! (Дано се науча дотогава да пека багети ) |
Ей, хайде среща! Тъкмо след три дена ще се откачи този огромен гипс ог крака ми и като ми се отвори един апетит за раздвижване
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
|
|
|
Много, много се радвам, че отново те "виждам". Както можеше да се очаква, завърна се подобаващо! И аз гласувам с 2 ръце това да се приготви за следващата среща! И тя (срещата) да се насрочи, колкото се може по скоро!!! Втори ден я чета вече тази рецепта и съвсем се обезводних..
Много, съжалявам за крака ти.. Желая ти бързо възстановяване!
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Хей, нали знаете че Раза пристига на 28.08.? Ето повод!
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
|
|
|
Да!Да!Само и тя да потвърди!Много искам и нея да видя!!
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

|
|
|
В началото клоняхме към сладкарски , после обърнахме на поетичен , сега май отиваме към еднокрачковски (справка Ясен, Точица) форуми.
Айде бързо оправяне и от мен!!!
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| MR.LAZY написа: | В началото клоняхме към сладкарски , после обърнахме на поетичен , сега май отиваме към еднокрачковски (справка Ясен, Точица) форуми.
Айде бързо оправяне и от мен!!! |
Хич не е смешно... Като си покачен на патерици, нали се сещаш как се готви - "Дай ми кориандър" - "Къде е, няма го там" и т.н. А като няма никой вкъщи, Ясен ще потвърди, че може да си умреш ог глад...
Добре, че бързо свършва и тогава...
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| to4ica написа: | Хич не е смешно... Като си покачен на патерици, нали се сещаш как се готви - "Дай ми кориандър" - "Къде е, няма го там" и т.н. А като няма никой вкъщи, Ясен ще потвърди, че може да си умреш ог глад...
Добре, че бързо свършва и тогава...  |
Абе, като гледам, Ясен хич не беше умрял от глад! Даже на мръФки налиташе!
А ти как успя да се сдобиеш с гипс? Да не си била и ти по разни опасни места като Ирак и пр. като Ясенчо?
Свалай гипсата и давайте срещааааа!
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Алеко написа: | Абе, като гледам, Ясен хич не беше умрял от глад! Даже на мръФки налиташе!
А ти как успя да се сдобиеш с гипс? Да не си била и ти по разни опасни места като Ирак и пр. като Ясенчо?
Свалай гипсата и давайте срещааааа! |
Мойта работа по-безславна беше - омаях се от преяждане и... Тази седмица ще се отърва от това чудо, че ми вдига теглото с 6кг и ме депресира
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|