| Автор |
Съобщение |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Крем с любимите ни патладжанченца |
|
|
|
Този, който ми даде рецептата, твърди, че била френска, та затова я пускам тук.
Крем
4 големи патладжана /тази година наистина са страхотни!/
4 скилидки чесън
4 стръка босилек
2л мляко
1с.л. олио
щипка индийско орехче
бял хляб за препичане
пастет от аншоа
Обелените и нарязани на кубчета патладжани се варят в млякото на слаба температура заедно с олиото, докато течността се редуцира, към края се прибавят чесънът и босилекът. После сместа се пасира, докато се получи гладък крем, посолява се и се прибавя индийското орехче. Кремът се поднася в коктейлни чаши или купички, с триъгълници препечен хляб, намазани с пастет от аншоа. Огоре може да наръсите счукани ядки и да боднете листенце босилек.
Да ви призная, за мен тези два любими иначе вкуса – патладжан и аншоа – “се бият” в комбинация, така че мажа хлебчетата с чеснова паста.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
| Кремът топъл или студен се поднася?
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Ей, забравих - студен ! Според мен въобще патладжаните, както и повечето рибни ястия, са по-вкусни на стайна температура. Този крем обаче е най-добър охладен за час-два в хладилник. Така придобива и допълнителна плътност.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
MR.LAZY Site Admin

|
|
|
| to4ica написа: | | Да ви призная, за мен тези два любими иначе вкуса – патладжан и аншоа – “се бият” в комбинация, така че мажа хлебчетата с чеснова паста. | Сиреч - не го ядеш това ястие или слагаш от крема плюс чеснова паста?
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
|
|
|
Ау,звучи страхотно..а чесновата паста купуваш ли си я,или така наричаш смакан чесън с малко сол?А,със сос песто как ли ще се получи?
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
Според рецептата се поднася с триъгълници препечен хляб, намазан с пастет от аншоа. Понеже обожавам аншоа, започвам за ям само препечените хлебчета Абе пробвайте оригинала - това от кое да ям повече си е личностен проблем - нали ме знаеш - дай ми риба и патладжан и не знам кое по-напред
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| ludetina написа: | Ау,звучи страхотно..а чесновата паста купуваш ли си я,или така наричаш смакан чесън с малко сол?А,със сос песто как ли ще се получи?  |
Купих веднъж и ми стори позастаряла... Пресовам чесън с едно елементано уредче, подобно на клещи, добавям малко зехтин и любимия босилек
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| Вече започнахте да се превъзнасяте по тез патладжани! Няма ли за вас тиквички, бе хора?
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Алеко написа: | | Вече започнахте да се превъзнасяте по тез патладжани! Няма ли за вас тиквички, бе хора? |
Да ти кажа, тиквичките ми се струват малко прекалено деликатни на вкус за този крем - ще трябва да го наблъскаш с подправки. Но може да се пробва.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| Тъй де! То от патладжани и на имама ще му писне!
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Алеко написа: | | Тъй де! То от патладжани и на имама ще му писне! |