Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Свинско филе в бутер-тесто върху канапе от гъби и лук

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Автор Съобщение
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 11:48 am    Заглавие на темата: Свинско филе в бутер-тесто върху канапе от гъби и лук

Хайде и аз да ви пусна пак нещо, щото ще си кажете, че съм само консуматор! Мога да изям цяло пиле
Тази манджичка я научих в Германия, та затова я пускам тук.

Продукти за средно голямо гладнишко сборище:

750 г свинско бонфиле (по-хубаво става даже с контрафиле)
1 пак. бутер-тесто
300 г. гъбички - култивирани печурки, ама ако имате истински от гората, още по-добре
2 големи глави стар лук
2 скилидки чесън
1 с.л. масло
2-3 с.л. оливио
1 чаша Пино ноар за готвене
2 чаши Пино ноар за пиенье по време на готвенето (така де, и готвачът е човек, и той душа носи! Jump in the glass )
сол, пипер и каквито други подправки ви се нравят (примерно малце риган)

1. Измийте и подсушете мръвката. Шпиковайте я с чесън и я поръсете със сол, пипер и риган. Запържете до златисто от всички страни и оставете настрана.

2. В същия тиган запържете наедро нарязания лук. След като поомекне, добавете нарязаните наедро гъбички. Като им се изпари течността, ливнете отгоре една чаша винце и оставете да покъкри още малко, докато и виното поизври.

3. Намажете тавичка с малко масло и разстелете на дъното й част от тестото, без да го разточвате предварително. Изсипете отгоре гъбите и лука, поставете връз тях мръвката и загърнете с тестото. Ако трябва, добавете още един лист тесто, също неразточен.

4. Залейте с разтопено масълце и мушнете за 45 мин. във фурната на 200° С. От време на време поглеждайте да не ви загори отгоре, в такъв случай засилете долния реотан на фурната и намалете горния. Пече се докато тестото стане хрупкаво и златисто.

5. Реже се на филии, като в порцията трябва да има месо, тесто и плънка.

Като гарнитура препоръчвам картофки с чесънец, а за напитка - същото Пино ноар, с което сте си угаждали по време на готвенето, стига да е останало от него.

Да ви е сладко!
начало
рецепти
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 12:07 pm    Заглавие на темата: Свинско филе в бутер-тесто върху канапе от гъби и лук

Леле, леле... Прав си, от една порода сме. Обаче 2в.ч. за 45мин. ми се види твърде скромно...
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 12:43 pm    Заглавие на темата: Свинско филе в бутер-тесто върху канапе от гъби и лук

to4ica написа:
Леле, леле... Прав си, от една порода сме. Обаче 2в.ч. за 45мин. ми се види твърде скромно...

???
Мислиш, че няма да се опече? Честно да си кажа, не помня вече точно, отдавна не съм го готвил.
начало
рецепти
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 2:06 pm    Заглавие на темата: Свинско филе в бутер-тесто върху канапе от гъби и лук

Имах предвид, че за да имам търпение да изчакам тази вкусотия, ще ми трябват повече винени чаши Съжалявам! Но да ти кажа, съмнявам се, че месото вътре ще се опече със скоростта на тестото, може би е добре да се покрие с фолио, което да се махне накрая.
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 2:29 pm    Заглавие на темата: Свинско филе в бутер-тесто върху канапе от гъби и лук

to4ica написа:
Имах предвид, че за да имам търпение да изчакам тази вкусотия, ще ми трябват повече винени чаши Съжалявам! Но да ти кажа, съмнявам се, че месото вътре ще се опече със скоростта на тестото, може би е добре да се покрие с фолио, което да се махне накрая.

Добре де, може и 3 чаши! Смях

Месото се опича достатъчно добре, нали преди това е запържено. Но може и фолио да се сложи за малко.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Пилешко филе с портокалов сок Фюжън кухня
Пилешко филе в цитрусова марината Фюжън кухня
Агнешки кебап върху от пюре от патладжан Фюжън кухня
Пилешко филе в патладжан Фюжън кухня
Сач върху плот със стъклокерамично покритие Електро-уреди и прибори за готвене
Деликатесно руло от пилешко филе със сос от патладжани Фюжън кухня
Вкусно пилешко филе в микровълнова Фюжън кухня
Тъпото маслено тесто! Провалите в моята кухня
Многолистно / бутер тесто Фея Бял списък
Не правете така Свинско в пикантен сос! Провалите в моята кухня
Свинско по - корейски Международна кухня
Зеленчуци в тесто (Pissaladerie) Международна кухня
Палачинки печени с рибено филе Рибна кухня
Свинско с кус-кус Фюжън кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks