| Автор |
Съобщение |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
Кедрово семе |
| Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 7:21 pm Заглавие на темата: Кедрово семе |
| |
|
| Точа лиги тук по една рецепта ,включва керови ядки..чувала съм ,че могат да се заменят със слънчогледови или тиквени семки...Кой е най удачния заместител?Или пък подскажете къде в София мога си купя такива семена?
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Кедрово семе |
|
|
|
Купувала съм на Графа, но бяха неоправдано скъпи... Струва ми се, че най-много прилича на тях суровото кашу. Обаче сега е пълно с пресни бадеми, чудни, какво му се притесняваш, бели и заменяй
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Кедрово семе |
| Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 10:27 pm Заглавие на темата: Кедрово семе |
| |
|
Ок,мерси! Понеже исках като за първи път да се приближа най-много до автетнтичния вкус на ястието..,но май трябваше да те питам направо,защото ти си автор на рецептат по която въздишах за патладжанените пакетчета на скара става въпрос...утре се връща любимия и смятам да го изненадам..
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
to4ica Почетен член

Кедрово семе |
| Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 12:20 am Заглавие на темата: Кедрово семе |
| |
|
Стига бе, човек, направо се притесних
Заменяй смело, аз въобще не държа на такива неща. Нали сме само любители и живеем в БГ! Като пише каперси или черен хайвер, няма да спра да готвя, я! Заменяш и добавяш по едно " а ла булгарез"
И още едно уточнение: аз съм многократен изпълнител, модификатор и неизменен обожател на тази рецепта, но първоизточникът е превъзходният шеф Пламен Дойчинов, ако не съм го споменала, моля за извинение
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Кедрово семе |
|
| начало |
|
 |
Raza Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004
Кедрово семе |
|
|
|
| Най-удачният заместител на кедровите ядки е бразилския орех, но ми се струва, че той дори е по-скъп от тях. Затова карай смело с лешници, но сурови и в никакъв случай печени. Доближават се почти 90% до вкуса на онзи скъп деликатес. Вярно, не са така мекички, но поне вкуса е същия.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
ludetina Готвач

Кедрово семе |
| Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 8:36 pm Заглавие на темата: Кедрово семе |
| |
|
Мерси Raza аз ползвах кашу по съвет на то4ица,обаче ще пробвам и с лешник.
За бразилски орех за първи път чувам обаче..това ли е?
Използва се като кедровото семе ,така ли?Е, това е чисто любопитство естествено, едва ли скоро ще ги пробвам,просто обичам да съм информирана ..
|
|
| начало |
|
 |
Raza Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004
Кедрово семе |
|
|
|
Точно в десятката!
Обаче, ти го предложих само като заместител защото е мек и мазен , а и вкусът му се доближава до този на кедровите семена. Много е вкусен, но също е и много скъп. Ако решиш да купуваш първо помоли да опиташ, защото много бързо гранясва и само ще си прахосаш парите.
Иначе , българският заместител - лешниците, си е много хубав, а като прибавиш и специфичния им аромат - превъзходен!
Знаеш ли поговорката? - На съседката яйцата са с двоен жълтък.
Последната промяна е направена от Raza на Чет Окт 21, 2004 1:49 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Кедрово семе |
| Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 11:35 pm Заглавие на темата: Кедрово семе |
| |
|
Точно тази не я знам ..за тревата знам ..обаче това с яйцата е по яко..
Колкото до бразилските орехи и кедровите ядки ,все още не съм се засилила да си купувам.. .Много обичам да научавам за разни интересни гозби и продукти (най-вече подправки)..дори и да нямам възможност да ги консумирам .
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Velikov Дегустатор
Готви от: 19 Юли 2004
Кедрово семе |
| Пуснато на: Нед Окт 24, 2004 1:24 am Заглавие на темата: Кедрово семе |
| |
|
Така, кедровите ядки са за около 50 - 60 лв за килограм а лешника (които не е най идеалния заместител) е за ооло 10 - 15 лв по принцип за една рецепта с ядки не ви трябват повече от 50 гр (което е даже много защото са с доста наситен аромат) а това прави 3.00 ЛВ. Така че може да не се притеснявате чак толкова като го включвате в сметката . А също и за каква рецепта с кедрови ядки става въпрос защото те са много специфични и не се харесват от всеки(да речем)
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Кедрово семе |
| Пуснато на: Нед Окт 24, 2004 10:12 am Заглавие на темата: Кедрово семе |
| |
|
Рецептата, която правих като заместих тогава кедровите ядки с кашу, вече съм я публикувала заповядай .
|
|
| начало |
|
 |
Гост Гост
Кедрово семе |
| Пуснато на: Пет Фев 11, 2005 12:38 pm Заглавие на темата: Кедрово семе |
| |
|
| кедрови ядки продават в арабските магазини по Женския пазар и в магазина Буке гарни - Неофит Рилски 10 - близо е до Христо Ботев. Там въобще има всякакви подправки - звезден анасон, китайски пипер, чимен и прочее
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
marabu Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005
Кедрово семе |
| Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 9:48 am Заглавие на темата: Кедрово семе |
| |
|
| Само да спомена магазина БукеГарни е фалирал .
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Кедрово семе |
| Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 11:21 am Заглавие на темата: Кедрово семе |
| |
|
| Да, за съжаление. А имаше много добър избор.
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Кедрово семе |
| Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 2:44 pm Заглавие на темата: Кедрово семе |
| |
|
| marabu написа: | | Само да спомена магазина БукеГарни е фалирал . | Лека му пръст (на магазина, де)
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
|
|