Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Кедрово семе

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Продукти и подправки -> Подправки
Автор Съобщение
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Кедрово семе
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 7:21 pm    Заглавие на темата: Кедрово семе

Точа лиги тук по една рецепта ,включва керови ядки..чувала съм ,че могат да се заменят със слънчогледови или тиквени семки...Кой е най удачния заместител?Или пък подскажете къде в София мога си купя такива семена?
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Кедрово семе
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 8:49 pm    Заглавие на темата: Re: Кедрово семе

Купувала съм на Графа, но бяха неоправдано скъпи... Струва ми се, че най-много прилича на тях суровото кашу. Обаче сега е пълно с пресни бадеми, чудни, какво му се притесняваш, бели и заменяй Смях
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Кедрово семе
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 10:27 pm    Заглавие на темата: Кедрово семе

Ок,мерси! Понеже исках като за първи път да се приближа най-много до автетнтичния вкус на ястието..,но май трябваше да те питам направо,защото ти си автор на рецептат по която въздишах Съжалявам! Усмивка за патладжанените пакетчета на скара става въпрос...утре се връща любимия и смятам да го изненадам.. Усмивка Готино
начало
рецепти
рецепти
to4ica
Почетен член

Кедрово семе
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 12:20 am    Заглавие на темата: Кедрово семе

Стига бе, човек, направо се притесних Съжалявам! Съжалявам! Съжалявам!
Заменяй смело, аз въобще не държа на такива неща. Нали сме само любители и живеем в БГ! Като пише каперси или черен хайвер, няма да спра да готвя, я! Заменяш и добавяш по едно " а ла булгарез" Смях
И още едно уточнение: аз съм многократен изпълнител, модификатор и неизменен обожател на тази рецепта, но първоизточникът е превъзходният шеф Пламен Дойчинов, ако не съм го споменала, моля за извинение
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Кедрово семе
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 10:04 am    Заглавие на темата: Кедрово семе

О, напротив споменаваш го... "една рецепта на ПЛАМЕН ДОЙЧИНОВ, който според мен е най-изисканият български готвач."

Аз просто за по-бързо, не искам да отнемам на никого авторските права Смях Съжалявам!

Надявам се да се получи от първия път.
начало
рецепти
Raza
Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004

Кедрово семе
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 6:08 pm    Заглавие на темата: Заместване на кедрови ядки

Най-удачният заместител на кедровите ядки е бразилския орех, но ми се струва, че той дори е по-скъп от тях. Затова карай смело с лешници, но сурови и в никакъв случай печени. Доближават се почти 90% до вкуса на онзи скъп деликатес. Вярно, не са така мекички, но поне вкуса е същия.
начало
рецепти
рецепти
ludetina
Готвач

Кедрово семе
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 8:36 pm    Заглавие на темата: Кедрово семе

Мерси Raza аз ползвах кашу по съвет на то4ица,обаче ще пробвам и с лешник.
За бразилски орех за първи път чувам обаче..това ли е?

Използва се като кедровото семе ,така ли?Е, това е чисто любопитство естествено, едва ли скоро ще ги пробвам,просто обичам да съм информирана .. Намигане Усмивка
начало
рецепти
Raza
Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004

Кедрово семе
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 11:06 pm    Заглавие на темата: Точно в 10-ката

Точно в десятката!
Обаче, ти го предложих само като заместител защото е мек и мазен , а и вкусът му се доближава до този на кедровите семена. Много е вкусен, но също е и много скъп. Ако решиш да купуваш първо помоли да опиташ, защото много бързо гранясва и само ще си прахосаш парите.
Иначе , българският заместител - лешниците, си е много хубав, а като прибавиш и специфичния им аромат - превъзходен!
Знаеш ли поговорката? - На съседката яйцата са с двоен жълтък. Плезене

Последната промяна е направена от Raza на Чет Окт 21, 2004 1:49 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Кедрово семе
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 11:35 pm    Заглавие на темата: Кедрово семе

Смях Смях Точно тази не я знам ..за тревата знам ..обаче това с яйцата е по яко.. Усмивка Усмивка
Колкото до бразилските орехи и кедровите ядки ,все още не съм се засилила да си купувам.. Намигане .Много обичам да научавам за разни интересни гозби и продукти (най-вече подправки)..дори и да нямам възможност да ги консумирам Усмивка Готино.
начало
рецепти
рецепти
Velikov
Дегустатор

Готви от: 19 Юли 2004

Кедрово семе
Пуснато на: Нед Окт 24, 2004 1:24 am    Заглавие на темата: Кедрово семе

Така, кедровите ядки са за около 50 - 60 лв за килограм а лешника (които не е най идеалния заместител) е за ооло 10 - 15 лв по принцип за една рецепта с ядки не ви трябват повече от 50 гр (което е даже много защото са с доста наситен аромат) а това прави 3.00 ЛВ. Така че може да не се притеснявате чак толкова като го включвате в сметката Смях. А също и за каква рецепта с кедрови ядки става въпрос защото те са много специфични и не се харесват от всеки(да речем) Смях
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Кедрово семе
Пуснато на: Нед Окт 24, 2004 10:12 am    Заглавие на темата: Кедрово семе

Рецептата, която правих като заместих тогава кедровите ядки с кашу, вече съм я публикувала заповядай .Усмивка
начало
рецепти
Гост
Гост

Кедрово семе
Пуснато на: Пет Фев 11, 2005 12:38 pm    Заглавие на темата: Кедрово семе Дублирай поста като нова тема

кедрови ядки продават в арабските магазини по Женския пазар и в магазина Буке гарни - Неофит Рилски 10 - близо е до Христо Ботев. Там въобще има всякакви подправки - звезден анасон, китайски пипер, чимен и прочее
начало
рецепти
рецепти
marabu
Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005

Кедрово семе
Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 9:48 am    Заглавие на темата: Кедрово семе

Само да спомена магазина БукеГарни е фалирал .
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Кедрово семе
Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 11:21 am    Заглавие на темата: Кедрово семе

Да, за съжаление. А имаше много добър избор.
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Кедрово семе
Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 2:44 pm    Заглавие на темата: Кедрово семе

marabu написа:
Само да спомена магазина БукеГарни е фалирал .
Лека му пръст Mr. Green (на магазина, де)
начало
рецепти
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Мъфини със сушени плодове и маково семе Тестени и хлебни изделия
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Продукти и подправки -> Подправки
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks