| Автор |
Съобщение |
vivagd Дегустатор

Готви от: 30 Апр 2005
Зеленчуци в микровълнова |
|
|
|
Продукти:
2 средно големи патладжана,
2 суп. лъж. масло или маргарин,
1 чаша бяло вино,
2 глави лук,
1 скилидка чесън,
малко лимонов сок
5 домата и 3 суп.лъж.дом.сок/или дом.пюре/
200 гр.кашкавал
1 ч.л. риган, босилек, чер пипер и сол на вкус, магданоз
Приготвяне:
Патладжаните се нарязват на филии, поръсват се със сол и ги оставете така за 10 мин. После се измиват и подсушават добре. Лукът се нарязва на ситни кубчета. Чесънът се счуква и пресова със сол до чеснова паста. Слага се маслото или маргарина в съд за микровълнова фурна. Редят се патладжаните и се поръсват с лука и чесновата паста. Налива се бялото вино, лимоновия сок, сол и чер пипер на вкус. Готви се 12 мин. при 600 вата.
Доматите се обелват и се режат на кубчета. Размесват се с дом.сок или пюре, ригана и босилека. Сместа се разпределя върху извадените от фурната патладжани. Кашкавала се нарязва на тънки листове и ястието се покрива с тях. Пече се от 8 до 10 мин.при 600 вата. Поднася се поръсено с магданоз.
По желание преди кашкавала може да се наредят късчета сварено или печено месо, гъби. Може да се ползва и за гарнитура в добавка от варен ориз или варени картофи.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| vivagd написа: | | По желание преди кашкавала може да се наредят късчета сварено или печено месо, гъби. Може да се ползва и за гарнитура в добавка от варен ориз или варени картофи. |
Аз нали съм си мръФкар, най налетях на тези редове! Страхотно звучи!
|
|
| начало |
|
 |
vivagd Дегустатор

|
|
|
Съгласна съм с теб,но нека добавките ги оставим за зимата.Сега на зеленчуците в прясно състояние и в големи количества.Обожаваме ги пък и имат друг вкус от замразените.Съветвам те да не ги смесваш.А ако не можеш без месце,просто към тях допълни една пържолка или нещо джъс бъз...
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
Патладжани, патладжанииииииии
10 мин. не е ли малко?
|
|
| начало |
|
 |
Jasen Готвач

Готви от: 30 Яну 2005
|
|
|
Браво, баво! Ей на това му викам аз рецептичка! Лигите ми потичат , а сърцето ми бие лудо като на влюбен .
________________________________________ "Като гореща вода за шоколад"
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

|
|
|
| vivagd написа: | Патладжаните се нарязват на филии, поръсват се със сол и ги оставете така за 10 мин. | to4ica написа: | 10 мин. не е ли малко?  | | Когато правя патладжани в микровълнова, дори не ги отцеждам и изобщо не горчат. Слагам ги небелени и набодени в "дупето" и... са готови. Времето за приготвяне зависи от количеството .
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
[quote="MR.LAZY"]
Вярвам ти безрезервно - отивам да пробвам.
|
|
| начало |
|
 |
vivagd Дегустатор

|
|
|
Благодаря за спестеното време!Същото го правих сега,но вместо патладжан сложих печен белен червен пипер и накрая равни части настърган кашкавал и сирене.Стана много вкусно.Само дето нямам "giabata"...
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|