| Автор |
Съобщение |
Nefertiti Дегустатор

Готви от: 22 Авг 2004
Ориз с фиде |
| Пуснато на: Нед Авг 22, 2004 2:58 am Заглавие на темата: Ориз с фиде |
| |
|
Както знаете има много видове ориз (кръгли зърна, продълговати), колко вида гарнитура можете да приготвите с него? Нека да започна с една рецепта.
Ориз с фиде
========
Значи взима се фиде от тънкото и ако е на снопчета се начупва, запържва се в олио до кафяв цвят( но да не прегори). Измития ориз (1 ч.ч.) се запържва заедно с фидето, слага се сол, вода (1ч.ч и половина), захлупва се, под тенджерата се слага подложка за да не загори ориза, намалява се огъня и се оставя така около 20 мин. След което се оставя да се задуши при изключен огън, поднася се горещ. Може да се използва чашка за да се оформи като купчинка.
А твоята рецепта за Сабджи пилаф е много интересна, и аз обичам този басмати, имам една рецепта с краставици с него, ама ще я търся , за да я напиша.
________________________________________ бъди такъв какъвто си
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Ориз с фиде |
| Пуснато на: Пет Сеп 03, 2004 11:58 pm Заглавие на темата: Ориз с фиде |
| |
|
Страшно обичам ориз!!! Всякакъв! Тази рецепта е много интересна. Само въпрос - съотношението ориз/фиде 1:1 ли е?
Nefertiti, откри ли рецептата с краставиците? Давай я насам
|
|
| начало |
|
 |
Nefertiti Дегустатор

Готви от: 22 Авг 2004
Ориз с фиде |
| Пуснато на: Вто Сеп 07, 2004 2:00 am Заглавие на темата: Ориз с фиде |
| |
|
О, забравих да напиша, че фидето само покрива дъното, веднъж като го направиш, ще прецениш колко фиде да сложиш, но не и 1 към едно с ориза. Можеш да го направиш и без фиде, запържва се малко ориз до кафяв цвят и след това се прибавя и другия. Интересно е.
То4ице , най-после се добрах до тук . Нали и аз съм луда по тези пусти патладжани, та покрай тях се сетих и за тук.
Ориз с краставици
________________________________________ бъди такъв какъвто си
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|