Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход

Ликьор от праскови/кайсии
Добави във Facebook

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Коктейли и напитки -> Алкохолни напитки и коктейли
Автор Съобщение
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 8:42 am Заглавие на темата: Ликьор от праскови/кайсии

Ето и двете рецепти,които обещах.. Усмивка

Ликьор от праскови

Необходими продукти:
1,5 кг. праскови или 1 мг. добре узрели кайсии
1 1/2 ч.ч. пудра захар
1 л. водка

Начин на приготвяне:
Плодовете се измиват и смилат. Поставят се в 3 л. бутилка, като същевременно се прибавя захарта и добавя алкохола. Бутилката се запушва с тапа от памук и се осатавя 3 седмици на място с постоянна температура, като отвреме на време се разклаща. След това сместа се прецежда през сито, а след това през филтърна хартия и е готов за употреба.

Ликьор от кайсии (бистър)

Необходими продукти:

1 кг. добре узрели кайсии
1 л. водка
1 кг. пудра захар
20 г. глицерин
1-3 капки бадемова есенция

Начин на приготвяне:
Ситно нарязаните плодове се смесват със захарта и се оставят да престоят 24 часа, след което се прецеждат през тензух без да се притискат. Изцедения от тях сок се смесва с останалите продукти. Налива се в бутилки и се оставя да престои поне 1-2 седмици.

Отцедените плодове могат да бъдат използвани за плодов десерт.

Докато пишех рецептите и на мен ми се прииска да си направя някъкъв ликьор..толкова лесно изглежда, а после по няколко капки в сладкишите сигурно ще е страхотно.. Усмивка Имам още рецепти за други видове, ако има други желания, готова съм да ги изпълня. Плезене

За малко да забравя, похвалите и забележките да се отнасят към авторката (или по правилно би било съставителка, знам ли) на книгата "Напитки" София Смолницка
Дегустатор

Готви от: 20 Авг 2005

Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 2:21 pm Заглавие на темата: Ликьор от праскови/кайсии

Ох, то тук е с водка.
Нищо за следващия път ще знам Целувки Голяма прегръдка мексиканска вълна
начало
ludetina
Готвач

Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 2:45 pm Заглавие на темата: Ликьор от праскови/кайсии

Усмивка Да,занеш че ме запали с този ликьор..залежават ми едни праскови , ще взема да направя и аз една доза.. Готино Да видим как ще успея да вкара контрабандно водката без да ме глобят обаче.. Twisted Evil
Готвач

Готви от: 30 Яну 2005

Пуснато на: Нед Сеп 11, 2005 12:14 pm Заглавие на темата: Ликьор от праскови/кайсии

Да! Изяждаме прасковите и изпиваме водката след това Mr. Green (Нали така Алеко Mr. Green Mr. Green Mr. Green )
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Пон Сеп 12, 2005 12:11 pm Заглавие на темата: Ликьор от праскови/кайсии

По-лесно е първо да изшльокаме водката, че кой ще ти боде плаващи праскови?! Mr. Green
начало
ludetina
Готвач

Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 12:58 pm Заглавие на темата: Ликьор от праскови/кайсии

И така да докладвам..направих някъква волна импровизация на тема "Ликьор от праскови" по втората рецепта.А именно ..имах около 1,5 почистени праскови ,поръсих ги с 1 ч.ч. захар.Бях ги предвидила за фризера ,но нещо ме глождеше отвътре и затова ги бутнаха в хладилника,престояха около 30 часа някъде,току що ги отцедих сока беше към 200 гр приблизително.Добавих около 300 гр. водка и една капка бадемова есенция..опитах,не е достаъчно сладко за да е ликьор ,но определено е много вкусно.Нямам търпение да отлежи.Тогава ще докладвам пак! Усмивка

П.С. Прасковите ще си ги замразя по Алековия начин.. Усмивка Е ,това е с един куршум 2 заека. Готино
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 1:17 pm Заглавие на темата: Ликьор от праскови/кайсии

Те това се вика пестелива булка!
начало
Griph
Дегустатор

Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 9:28 pm Заглавие на темата: :)

И аз да се отчета.
Относно моя ликьор, който уж не стана.... Съжалявам!
Направо си стана: прецедих го и го оставих в тъмна бутилка на терасата. Отначало беше светъл (леко жълт на цвят). Току-що решихме да го пробваме Mr. Green Много по-мек е от това, което беше. И цвета му се е променил. Почти е медно на цвят До дъно
начало
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 2:14 pm Заглавие на темата: Ликьор от праскови/кайсии

Значи ставало и с ракия. Ти каква използва: гроздова, сливова или друга? От друга страна не се съмнявам, че ликьорът, направен с водка, ще стане още по-мек и пивък.
начало
Griph
Дегустатор

Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 10:16 pm Заглавие на темата: :)

Гроздова от баща ми Mr. Green .
Тя и без друго си отлежава тук сам сама.... Никой не я пие. Аз по здравословни причини, а съпруга по убеждения Усмивка
начало
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Реване с кайсии от Иванова Рецептите на баба
Ориз с телешко и сушени кайсии Фюжън кухня
Лимонено сорбето с праскови Десерти и сладкиши
Десерт с крем Амарето и праскови Десерти и сладкиши
Пита с кайсии Тестени и хлебни изделия
Пилешки бутчета със сушени кайсии Ястия българска кухня
Коктейл със сок от кайсии Безалкохолни коктейли и напитки
Бутер десерт с праскови Десерти и сладкиши
Пай с праскови Десерти и сладкиши
Лек десерт от кайсии Десерти и сладкиши
Ликьор от ягоди Алкохолни напитки и коктейли
Сладкиш с компот от кайсии Десерти и сладкиши
Десерт с праскови Десерти и сладкиши
Селски пай със сливи, праскови или ябълки Десерти и сладкиши
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Коктейли и напитки -> Алкохолни напитки и коктейли
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Превод от Боби Димитров