| Автор |
Съобщение |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
Панирани рачешки рулца |
|
|
|
Това е едно чудесно мезе .Хубавото му е ,че можеш да си го приготвиш от предния ден даже и после дамо да го изпържиш,което го прави идеално за гости. Рецепта е на Ирина от good-cook.Предлагам ви я в оригинал,но по нея може много да се импровизира ,и резултатъ винаги ще добър:
Панирани рачешки рулца
Необходими продукти:
1 пакет рачешки рулца (от големите,не помня грамажа,но бяха 14 бройки)
няколко скилдки чесън
черен пипер
соев сос (по желание)
горчица (около 2 с.л.)
кашкавал около 60-70
1 яйце
брашно
галета
Начин на приготвяне:
Нарязваме кашкавала на тънки пръчици с дължината на рулцата,аз лично имах и една печена чушка и от нея сложих,чудесно ще стане според мен и с кисела крастваичка,маслинки..въобще с каквото ви хрумне.
Смачкваме чесъна,добавяме горчицата,черния пипер и соевия сос.Разбъркваме добре докато се хомогенизира.
Кипваме малко вода и пускаме ролцата за 10-15 секунди.Водата наистина трябва да е малко,за да не се загуби деликатния аромат на рулцата.Изваждаме ги и внимателно ги развиваме.Трябва или да сте много бързи ,или да ги попарвате на порции,защото когатио позастинат ,започват да се разкъсват.
Намазваме с пастата,поставяме пръчица кашкавал,завиваме на рулце.Овалваме в брашно,в яйце (предварително разбито с 2-3 с.л. вода) и галета.Подереждаме в чиния и поставяме в хладилника за 30 мин. за да стегне панировката (аз бързах и ги сложих в фризера за 10 мин).Пържим до зачервяване,отцеждаме в/у кухненска хартия.Сервират се топли,може с някое сосче (да речем кисело мляко с чесн и копър).
Да ви е сладко!
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Панирани рачешки рулца |
|
|
|
| Звучи много слюноотделящо, но тези рачешки рулца нещо ги недолюбвам. Виж, ако ставаше дума за кралски скариди или лангусти....
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Панирани рачешки рулца |
|
|
|
| Алеко написа: | | ...но тези рачешки рулца нещо ги недолюбвам. | Някъде бях чел, че това което се продава у нас не били рачешки ролца, а някакви пресовани части от риба т.е. някакво фалшименто.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
ludetina Готвач

Панирани рачешки рулца |
|
|
|
Айде сега и кралски скариди.. ,сигурна съм че са много вкусни,макар че никога не съм ги опитвала,само коктейлни.Много ги обичам,ама трудно ще ги завия на рулца..
| MR.LAZY написа: | | Някъде бях чел, че това което се продава у нас не били рачешки ролца, а някакви пресовани части от риба т.е. някакво фалшименто. | ..не само у нас.Те се наричат сурими принципно..правят се от мерлуза/хек и скумрия обикниовенно + екстракти /аромати на рачешко месо. Консумирам ги рядко ,но си ги харесвам.
Последната промяна е направена от ludetina на Сря Сеп 21, 2005 10:36 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Панирани рачешки рулца |
|
|
|
Имайки предвид салатката с рачешки рулца на мъжо ти, не се съмнявам, че това ще ми хареса също. Само не знам как си го накарала да го яде .
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Панирани рачешки рулца |
|
|
|
Не можах да му дръпна чинията от лапите..
Все пак неговия фаворит си остава любимата салата..
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
to4ica Почетен член

Панирани рачешки рулца |
|
|
|
Чудничко звучи. Само това с развиването не ми е много ясно - имаш предвид, че е възможно да се развият и да се получи нещо като лист ?
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Панирани рачешки рулца |
|
|
|
Ами да ,точно така се получават. Ето,на тази снимка се вижда..как точно стават-
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Панирани рачешки рулца |
|
|
|
Какво невероятно поле за изяви!!! Втре може да се напъха всичко, а имам една приятелка, която мнооооого обича "рачешки" рулца, ура, ура, ура! Благодаря ти
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
marabu Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005
Панирани рачешки рулца |
|
|
|
Лудетина Благодаря за рецептата или за пиниза по точно . Имам почти същата рецепта само се прави с друга панировка, която е с бира . Обаче девойката която беше пуснала рецептата имаше някакви рулца които сами се развиват, а такиви поне в София още не съм намерила Та мин. път колко си играх да ги развивам с едно ножче ужас .. А сега това с водата как не се сетих
Нищо благодаря отново за пиниза
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Панирани рачешки рулца |
|
|
|
Е,радвам се ,че идеята ви допада.. каква е тази панировка с бира?Нещо като патафри с бира ли?Ако направите някоя изключителна импровизация с пълнежа,споделете я!
|
|
| начало |
|
 |
marabu Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005
Панирани рачешки рулца |
|
|
|
Ами незнам какво е "патафри с бира" Но прилагам превод на моята рецепта :
200 мл бира
1 яйце
магданоз копър и т.н
сол пипер
Всичко се омесва добре и се добавя брашно до лепкаво тесто. Рулцата се напълват с настърган кашкавал и се потапят в тестото и се пържи.
Оригинала
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Лили Дегустатор
Готви от: 25 Сеп 2005
Панирани рачешки рулца |
| Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 4:15 pm Заглавие на темата: супер |
| |
|
Падам си по рачешките ролца. Много обичам да си хапвам. Между другото тази панировка с бирата наистина е много добра. Става и за други нещица.
Вкусното си е вкусно.
________________________________________ Не съм готвач, но ако бях щях да бъда най- специалния готвач на света, защото вкусната манджа се прави със особена подправка- Любов!
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Панирани рачешки рулца |
| Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 4:20 pm Заглавие на темата: Re: супер |
| |
|
| Лили написа: | Падам си по рачешките ролца. Много обичам да си хапвам. Между другото тази панировка с бирата наистина е много добра. Става и за други нещица.
Вкусното си е вкусно.  |
Така де, точно теб имах предвид, ще мушнем вътре и по една пръчица варено морковче , ако лудетинката не възразява
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Панирани рачешки рулца |
|
|
|
Айде сега..кога пък съм възразявала,ако става дума за обогатяване на рецепти..
Благодаря за рецепта за панировката,Марабу,непременно ще я пробвам!
Патафри е онази пухкава панировка,на която бептъка се отделя ,разбива се на сняг и се добавя накрая.Имаше тук някъде и рецепта ,ако не се лъжа.Прословутите панирани кашкавалчета на Хепи, са с такава панировка.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
|
|