Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Панирани рачешки рулца

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Рибна кухня
Автор Съобщение
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 10:06 am    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

Това е едно чудесно мезе .Хубавото му е ,че можеш да си го приготвиш от предния ден даже и после дамо да го изпържиш,което го прави идеално за гости. Усмивка Рецепта е на Ирина от good-cook.Предлагам ви я в оригинал,но по нея може много да се импровизира Усмивка ,и резултатъ винаги ще добър:

Панирани рачешки рулца

Необходими продукти:
1 пакет рачешки рулца (от големите,не помня грамажа,но бяха 14 бройки)
няколко скилдки чесън
черен пипер
соев сос (по желание)
горчица (около 2 с.л.)
кашкавал около 60-70
1 яйце
брашно
галета

Начин на приготвяне:
Нарязваме кашкавала на тънки пръчици с дължината на рулцата,аз лично имах и една печена чушка и от нея сложих,чудесно ще стане според мен и с кисела крастваичка,маслинки..въобще с каквото ви хрумне.
Смачкваме чесъна,добавяме горчицата,черния пипер и соевия сос.Разбъркваме добре докато се хомогенизира.
Кипваме малко вода и пускаме ролцата за 10-15 секунди.Водата наистина трябва да е малко,за да не се загуби деликатния аромат на рулцата.Изваждаме ги и внимателно ги развиваме.Трябва или да сте много бързи ,или да ги попарвате на порции,защото когатио позастинат ,започват да се разкъсват.
Намазваме с пастата,поставяме пръчица кашкавал,завиваме на рулце.Овалваме в брашно,в яйце (предварително разбито с 2-3 с.л. вода) и галета.Подереждаме в чиния и поставяме в хладилника за 30 мин. за да стегне панировката (аз бързах и ги сложих в фризера за 10 мин).Пържим до зачервяване,отцеждаме в/у кухненска хартия.Сервират се топли,може с някое сосче (да речем кисело мляко с чесн и копър).
Да ви е сладко!
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 10:11 am    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

Звучи много слюноотделящо, но тези рачешки рулца нещо ги недолюбвам. Виж, ако ставаше дума за кралски скариди или лангусти....
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 10:32 am    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

Алеко написа:
...но тези рачешки рулца нещо ги недолюбвам.
Някъде бях чел, че това което се продава у нас не били рачешки ролца, а някакви пресовани части от риба т.е. някакво фалшименто.
начало
рецепти
рецепти
ludetina
Готвач

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 10:33 am    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

Айде сега и кралски скариди.. Въртя очички ,сигурна съм че са много вкусни,макар че никога не съм ги опитвала,само коктейлни.Много ги обичам,ама трудно ще ги завия на рулца.. Mr. Green

MR.LAZY написа:
Някъде бях чел, че това което се продава у нас не били рачешки ролца, а някакви пресовани части от риба т.е. някакво фалшименто.
..не само у нас.Те се наричат сурими принципно..правят се от мерлуза/хек и скумрия обикниовенно + екстракти /аромати на рачешко месо. Усмивка Консумирам ги рядко ,но си ги харесвам. Усмивка

Последната промяна е направена от ludetina на Сря Сеп 21, 2005 10:36 am; мнението е било променяно общо 1 път
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 10:36 am    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

Имайки предвид салатката с рачешки рулца на мъжо ти, не се съмнявам, че това ще ми хареса също. Само не знам как си го накарала да го яде Въртя очички.
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 10:38 am    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

Присмех Не можах да му дръпна чинията от лапите.. Mr. Green
Все пак неговия фаворит си остава любимата салата.. Намигване
начало
рецепти
рецепти
to4ica
Почетен член

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 12:36 pm    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

Чудничко звучи. Само това с развиването не ми е много ясно - имаш предвид, че е възможно да се развият и да се получи нещо като лист Въртя очички ?
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 1:58 pm    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

Ами да ,точно така се получават. Усмивка Ето,на тази снимка се вижда..как точно стават-
начало
рецепти
to4ica
Почетен член

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 10:38 pm    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

ludetina написа:
Ами да ,точно така се получават. Усмивка Ето,на тази снимка се вижда..как точно стават- good-cook.ru/foto/salat/032-2.jpg

Какво невероятно поле за изяви!!! Танцуващо слонче Втре може да се напъха всичко, а имам една приятелка, която мнооооого обича "рачешки" рулца, ура, ура, ура! Благодаря ти
начало
рецепти
рецепти
marabu
Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 3:24 pm    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

Лудетина Благодаря за рецептата или за пиниза по точно . Имам почти същата рецепта само се прави с друга панировка, която е с бира . Обаче девойката която беше пуснала рецептата имаше някакви рулца които сами се развиват, а такиви поне в София още не съм намерила Тъжен Та мин. път колко си играх да ги развивам с едно ножче Twisted Evil ужас .. А сега това с водата как не се сетих To4ilka
Нищо благодаря отново за пиниза цветя
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 4:06 pm    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

Усмивка Е,радвам се ,че идеята ви допада.. Намигване каква е тази панировка с бира?Нещо като патафри с бира ли?Ако направите някоя изключителна импровизация с пълнежа,споделете я! Усмивка
начало
рецепти
marabu
Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 4:44 pm    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

Ами незнам какво е "патафри с бира" Съжалявам! Но прилагам превод на моята рецепта :
200 мл бира
1 яйце
магданоз копър и т.н
сол пипер
Всичко се омесва добре и се добавя брашно до лепкаво тесто. Рулцата се напълват с настърган кашкавал и се потапят в тестото и се пържи.
Оригинала
начало
рецепти
рецепти
Лили
Дегустатор

Готви от: 25 Сеп 2005

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 4:15 pm    Заглавие на темата: супер

Падам си по рачешките ролца. Много обичам да си хапвам. Между другото тази панировка с бирата наистина е много добра. Става и за други нещица.

Вкусното си е вкусно. Смях
to4ica
Почетен член

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 4:20 pm    Заглавие на темата: Re: супер

Лили написа:
Падам си по рачешките ролца. Много обичам да си хапвам. Между другото тази панировка с бирата наистина е много добра. Става и за други нещица.

Вкусното си е вкусно. Смях

Така де, точно теб имах предвид, ще мушнем вътре и по една пръчица варено морковче Смях , ако лудетинката не възразява
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Панирани рачешки рулца
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 11:25 pm    Заглавие на темата: Панирани рачешки рулца

Съжалявам! Айде сега..кога пък съм възразявала,ако става дума за обогатяване на рецепти.. Въртя очички
Благодаря за рецепта за панировката,Марабу,непременно ще я пробвам!
Патафри е онази пухкава панировка,на която бептъка се отделя ,разбива се на сняг и се добавя накрая.Имаше тук някъде и рецепта ,ако не се лъжа.Прословутите панирани кашкавалчета на Хепи, са с такава панировка. Въртя очички
начало
рецепти
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Рулца с риба тон Рибна кухня
Панирани пилешики филенца със сусам Провалите в моята кухня
Пълнени панирани люти чушки Салати, ордьоври, мезета и закуски
Рулца от раци по гръцки Рибна кухня
Диетични пролетни рулца - вариант с месо Диетични рецепти
Патладжанени рулца Международна кухня
Рулца от тиквички и пушена сьомга Салати, ордьоври, мезета и закуски
Диетични пролетни рулца Диетични рецепти
Пилешки рулца със сини сливи Ястия българска кухня
Рулца с шунка и краставички Салати, ордьоври, мезета и закуски
Пилешки рулца със спанак Международна кухня
Пълнени рулца от тиквички (бр.10) Коментари и въпроси по рецепти от списания
Салата с рулца от раци и ананас Салати, ордьоври, мезета и закуски
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Рибна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks