| Автор |
Съобщение |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Кракерси за водка |
|
|
|
Е, може и за други питиета, но с ледена водка си е класика.
Накисвам във вода за 15мин. 300г солени филенца сельодка, за да се пообезсолят. После ги смилам в блендер заедно с 1с.л.масло, 1 голяма обелена и нарязана на кубчета кисела зелена ябълка, 1/4ч.л. настъргано индийско орехче. Охлаждам добре в хладилника. Шприцовам пастата върху кракерси /или дребни сухарчета/ и понеже са малко лишени от цвят, при сервирането поръсвам между тях дребни червени и зелени маслини.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Кракерси за водка |
|
|
|
| Мляс! Макар че почти не пия водка, а и риба почти не ям, това ми се струва мноооого добро! Особено комбинейшънът с ябълките. Бих попитал само как ли ще се отрази една ситно накълцана главица лучец на цялата тази смес?
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Кракерси за водка |
|
|
|
| Алеко написа: | | Мляс! Макар че почти не пия водка, а и риба почти не ям, това ми се струва мноооого добро! Особено комбинейшънът с ябълките. Бих попитал само как ли ще се отрази една ситно накълцана главица лучец на цялата тази смес? |
Мен ако питаш - презъходно, както на мен ми се отразя нова шапка Чудесна идея, особено ако лучецът е червен - тъкмо ще стане по-шаренко.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Кракерси за водка |
|
|
|
| to4ica написа: | Мен ако питаш - презъходно, както на мен ми се отразя нова шапка Чудесна идея, особено ако лучецът е червен - тъкмо ще стане по-шаренко. |
Значи Лудетинката особено ще се радва!
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
Кракерси за водка |
|
|
|
Ще се радвам..къде ще ходя да не се радвам, особенно ако Точица бъде така добра да ми подшушне (може и на лични) каква точно сельодка да купя, че рибни консерви много не купувам..(освен шпроти,сардини и риба тон).
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Кракерси за водка |
|
|
|
| ludetina написа: | Ще се радвам..къде ще ходя да не се радвам, особенно ако Точица бъде така добра да ми подшушне (може и на лични) каква точно сельодка да купя, че рибни консерви много не купувам..(освен шпроти,сардини и риба тон).  |
Не консерва, продават я солена на кило из рибарниците
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Кракерси за водка |
|
|
|
| Съвсем близо до редакцията, на "Шишман", има магазин за риба, ама не съм виждал сельодка на кило. Ама пак ще проверя.
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Кракерси за водка |
|
|
|
Мерси,мерси..днес имам път до "Халите"-ще се снабдя веднага!
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Кракерси за водка |
|
|
|
| ludetina написа: | Мерси,мерси..днес имам път до "Халите"-ще се снабдя веднага!  | Голяма грешка!!! Отиваш във Фантастико, купуваш чистена херинга 500 грама вакумирана опаковка (ок. 3 лв килото) и правиш "Сельодката на Клавдия". Гарантирам, че няма купешка сельодка, която да й стъпи на малкия пръст.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
ludetina Готвач

Кракерси за водка |
|
|
|
Добре бе,не викай само..слушам!Аз и без това от миналата година и се каня вече!Как ще изтрая 3 дена..
|
|
| начало |
|
 |
marabu Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005
Кракерси за водка |
|
|
|
Страхотна рецепта въпроса е обаче : На другия ден кой ще ми гледа децата?
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Кракерси за водка |
|
|
|
| ludetina написа: | Аз и без това от миналата година и се каня вече!Как ще изтрая 3 дена..  | За една година можеше да я направиш около 100 пъти
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
to4ica Почетен член

Кракерси за водка |
|
|
|
| MR.LAZY написа: | | ludetina написа: | Мерси,мерси..днес имам път до "Халите"-ще се снабдя веднага!  | Голяма грешка!!! Отиваш във Фантастико, купуваш чистена херинга 500 грама вакумирана опаковка (ок. 3 лв килото) и правиш "Сельодката на Клавдия". Гарантирам, че няма купешка сельодка, която да й стъпи на малкия пръст. |
А, сельодката на Клавдия друг път ще я пасирам - нея само натюр ще си я хапвам, толкова е божествена
| marabu написа: | Страхотна рецепта въпроса е обаче : На другия ден кой ще ми гледа децата?  |
Ако знаеш колко си на прав път с тоя въпрос... Преди мнооооооого време така се бяхме окракерсили с едни приятели поляци, че на сутринта синът ми, който беше много мъничък тогава, пишкал в маратонката си, горкият, защото нямало никой оживял да му отвори вратата, а той не стигнал дръжката. Още ме е срам
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Кракерси за водка |
|
|
|
| marabu написа: | Страхотна рецепта въпроса е обаче : На другия ден кой ще ми гледа децата?  |
Вариант 1
Чакаш децата да пораснат и да тръгнат на лагери и екскурзии. Тогава ще имате поне два-три дни на разположение. Това ще е само след десетина години
Вариант 2
Ще се редувате със съпруга, кой да яде кракерси: един път ти, следващият път той.
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Кракерси за водка |
|
|
|
| biskvitka написа: |
Вариант 2
Ще се редувате със съпруга, кой да яде кракерси: един път ти, следващият път той. |
Е, то пък сам ядеш кракерси си е клинична диагноза...
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
marabu Почетен член

Кракерси за водка |
|
|
|
Да който пие сам е ... Имаше такава диагноза
Това за след 10 годиниииии малии.. Ще трябва да организирам някоя баба да се появи да гледа внуците си
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Кракерси за водка |
|
|
|
Имам и трети вариант за дилемата с децата: Започвате да им давате по малко кракерси и на тях, че да свикват от рано.
|
|
| начало |
|
 |
marabu Почетен член

Кракерси за водка |
|
|
|
Алеко с теб няма да прокопсам 1-во сьомга после водка за децата и накрая на Орлов мост да миеме стъклата на автомобилите
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Кракерси за водка |
|
|
|
Как така на "Орлов мост"?! Там е много гадно. Има къде-къде по-хубави кръстовища!
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Кракерси за водка |
|
|
|
| marabu написа: | | ...после водка за децата | Като за начало може и винце
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Кракерси за водка |
|
|
|
Никакви такива! Виното е за мекушавци! Ако искате дечицата ви да станат като някоя вечно хленчеща фръцла, им давайте вино! За hard guys трябва hardcore-питие.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
marabu Почетен член

Кракерси за водка |
|
|
|
Всъщност Ани (1.6 г ) обича много бира , а Гого(4г) пита когато влезем в магазина : "Мамооо ще купиш ли вино за теб?"
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Кракерси за водка |
|
|
|
| Браво на децата! Ще станат хора!
|
|
| начало |
|
 |
marabu Почетен член

Кракерси за водка |
|
|
|
| Алеко написа: | Как така на "Орлов мост"?! Там е много гадно. Има къде-къде по-хубави кръстовища!  |
Пак по-елитно от Лъвов
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Алеко Гур(у)ман