Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Картофено руло с пушена риба

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Рибна кухня
Автор Съобщение
marabu
Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005

Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 10:31 pm    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

Източник : Carina

600 г картофи
250 г пушена риба
1 краставица (средна)

2 сварени яйца
1 с л майонеза
2 с л сметана
1 ч л сладка горчица
половин глава лук
ситно нарязан зелен лук,копър
черен пипер
сол

.Сваряваме картофи и се прави пюре без да се добавя масло
.Рибата се накъсва на малки парченца.Добавя се ситно нарязан лук,копър,черен пипер и ситно нарязана краставица.
.Майонеза се омесва със сметана и горчица
.Върху дъска за рязана се слага "свежо" фолио
.Картофеното пюре се разпределя равномерно и отгоре се покрива с още един пласт "свежо" фолио. С помощта на точилка се "разточва" с дебелина 1 см
.Горния пласт се маха и се намазва една част от майонезената смес, отгоре риба..след което се намазва с останалото от майонезената смес
.Най-отгоре се настъргват яйцата
.С помощта на фолиото се оформя рулото
.Рулото се намазва с вода или олио, майонез и т.н
.Овалва се в ситно нарязан копър
.Увива се с фолио и се остава поне за 1 час в хладилника

* Взех топло пушена скумрия, в краен вид беше по малко от 250 г. Сложих цяла глава лук. Зелен лук нямах, но това според мен не се отрази на вкуса. Лука и краставици ме мързеше да режа и заедно с копъра ги направих в блендера. Горчицата беше "дижонска". А да и не го овалях ...
**Снимката е на Carina....Нямаме дигитален Тъжен Но беше почти същия

начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
DolceVita
Дегустатор

Готви от: 27 Окт 2004

Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 11:10 am    Заглавие на темата: Re: Картофено руло с пушена риба

marabu написа:

Източник : Carina
.......................................................................
* Взех топло пушена скумрия, в краен вид беше по малко от 250 г. Сложих цяла глава лук. Зелен лук нямах, но това според мен не се отрази на вкуса. Лука и краставици ме мързеше да режа и заедно с копъра ги направих в блендера. Горчицата беше "дижонска". А да и не го овалях ...
**Снимката е на Carina....Нямаме дигитален Тъжен Но беше почти същия

Само един въпрос? Казваш, че се намазва отгоре с майонезка, завива се с фолио и се слага в хладилника??? А не залепва ли майонезата по фолиото после като го развиеш и стяга ли достатъчно, за да се реже на резени? Въртя очички
Иначе звучи адски вкусно , ами предстои Димитров ден Смях Помагай!
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 11:15 am    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

На Димитровден се яде друго!

А това рулце отива в моите "Любими рецепти"! Благодаря, Марабу!
начало
рецепти
рецепти
marabu
Почетен член

Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 1:12 pm    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

DolceVita Не.. Рулото си става плътно, е малко изтече точно на шева Усмивка . Но това не беше фатално, а в хладилника се стегна толкова много, че се наряза на филии без проблем.

Алеко Ще се радвам, ако съм помогнала.
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 1:46 pm    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

Алеко написа:
Аз пък си мислех, че не обичаш риба Въртя очички или пък си проял?
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 1:59 pm    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

Не ям много риба, щото ме е страх от костите. Като малък щях да си ида от една кост, която ми се беше забила в сливицата. Но когато рибата е без кости, например филе от дива норвежка сьомга на скара, нямам проблеми.

А тази рецептичка смятам да я приготвя с риба тон (риба два тона) от консерва. И в нея няма кости.
начало
рецепти
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 2:11 pm    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

Облизване Има ли значение, каква е краставицата? Имам предвид, освен сурова, може ли да се сложи такава от туршия (консервирана без оцет)?

Ако се сложи пушена сьомга, освен, че ще е много красиво, рулото вероятно ще бъде и фантастично вкусно...
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 2:20 pm    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

Аууу, представям си го! Пушена сьомга, както е нарязана на тънко, се "постила" преди оформянето на рулото. И после, като се разреже - може и леко на диагонал - ще се получи една много приятна цветова комбинация.

А за краставичките - какво ли ще стане, ако са саламурени? УмирГам си за тях!
начало
рецепти
DolceVita
Дегустатор

Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 2:57 pm    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

Алеко написа:
На Димитровден се яде друго!

А кшво се яде???? Айде де, нали трябва да се представя пред хората Намигване
начало
рецепти
рецепти
marabu
Почетен член

Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 3:08 pm    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

2 biskvitka оригинала е с "обикновена" краставица, но като се сетя за Руска салата комбинация кисели краставици, майонеза, лук и общо взето си мисля, че трябва да е доста вкусно.

2 Алеко 100 % си прав за пушена сьомга, но мойте хуни ако ги науча отсега на сьомга.......

2 DolceVita не съм сигурна, но трябва да е петел или кокошка май...
начало
рецепти
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 3:41 pm    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

marabu, с това чудо ме уцели право в сърцето, стомаха и пр. Нож и вилица Мляс-мляс Умирам за риба - това вече за никого не е тайна, а и за картофи... Страхотна комбинация. Струва ми се със саламурени краставички ще е прелест (това за пушената сьомга изобщо няма да го коментирам)
начало
рецепти
DolceVita
Дегустатор

Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 11:09 am    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

marabu написа:
DolceVita Не.. Рулото си става плътно, е малко изтече точно на шева Усмивка . Но това не беше фатално, а в хладилника се стегна толкова много, че се наряза на филии без проблем.

Нистина ми "влезе под кожата" тази рецепта -ммммммммммммм
ама пак не разбрах - КАТО СЕ ОМАЖЕ С МАЙОНЕЗА- КАК ТАКА ПОСЛЕ ФОЛИОТО ОТГОРЕ???? НЕ ОСТАВА ЛИ ПО него??????!!!!!

А и кокошка ще има Смях , е , кокошка може не ама едно франсузко стерилно пиле може Плезене

Наистина със сьомга ще стане страхотно. Мисля , че вече съм я давала (имам много работа и нямам време да разровя в съдържанието, но имам една страхотна рецепта за спирали от сьомга!! Опитайте!
Ако я няма- ще я дам!
начало
рецепти
рецепти
marabu
Почетен член

Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 11:39 am    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

Незнам дали мога да опиша процеса ....
1. Постилаш един слой "свежо " фолио , аз постлах алуминиево. Отгоре разпределяш пюрето.
2. Покриваш с отгоре с втория пласт фолио , тоя път сложих "свежо" да мога да виждам Усмивка и разточваш с точилка пюрето .
2. Махаш горния пласт фолио намазваш с майонезата сметанта и т.н .. (сместа я разбих с вилица и тя малко стана по течна , така че лесно се намаза ..)
3. Риба и пак майонеза ..Плънката не се разпределя изцяло върху пюрето ..
Оставяш малко място по края ...
4. С помощта на долния пласт фолио се навива на руло и понеже има място по ръбовете (краища) става прекрасно руло ... Както споменах точно при мен при "шева" малко изтече но съвсем малко... Не съм мазала отгоре с нищо направо с алуминиевото фолио сложих в една тава и поставих в хладилника ....

Ами незнам дали успях да го обясня Объркан
начало
рецепти
DolceVita
Дегустатор

Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 12:57 pm    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

marabu написа:
Незнам дали мога да опиша процеса ....
1. Постилаш един слой "свежо " фолио , аз постлах алуминиево. Отгоре разпределяш пюрето.
2. Покриваш с отгоре с втория пласт фолио , тоя път сложих "свежо" да мога да виждам Усмивка и разточваш с точилка пюрето .
2. Махаш горния пласт фолио намазваш с майонезата сметанта и т.н .. (сместа я разбих с вилица и тя малко стана по течна , така че лесно се намаза ..)
3. Риба и пак майонеза ..Плънката не се разпределя изцяло върху пюрето ..
Оставяш малко място по края ...
4. С помощта на долния пласт фолио се навива на руло и понеже има място по ръбовете (краища) става прекрасно руло ... Както споменах точно при мен при "шева" малко изтече но съвсем малко... Не съм мазала отгоре с нищо направо с алуминиевото фолио сложих в една тава и поставих в хладилника ....

Ами незнам дали успях да го обясня Объркан

Тъй вярно - всичко разбрах накрая Усмивка Аз си мислех, че и отгоре го омазваш с майонеза - затова!
Мерси!!!
начало
рецепти
gajev13
Дегустатор

Готви от: 23 Яну 2008

Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 10:11 pm    Заглавие на темата: Хайде пак го сготвих

Вижте какво измислих тоя път.

начало
рецепти
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 11:02 am    Заглавие на темата: Картофено руло с пушена риба

Поздравления, gajev13!

С каква риба го направи?

Май и аз ще го забъркам тези дни, тъкмо съставях меню за седмицата Намигване
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Къри от риба и кокосов орех Рибна кухня
Рулца с риба тон Рибна кухня
Дип от пушена скумрия Сосове и дипове
Спагети или др. подобни с риба тон ala Kristi Фюжън кухня
Тажин с бяла риба (Мароко) Международна кухня
Деликатесно руло от пилешко филе със сос от патладжани Фюжън кухня
Картофено пюре без казеин Диетични рецепти
"Във Верджиния има страхотно руло от месо" Международна кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Рибна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks