| Автор |
Съобщение |
marabu Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005
Картофено руло с пушена риба |
|
|
|
Картофено руло с пушена риба
Източник : Carina
600 г картофи
250 г пушена риба
1 краставица (средна)
2 сварени яйца
1 с л майонеза
2 с л сметана
1 ч л сладка горчица
половин глава лук
ситно нарязан зелен лук,копър
черен пипер
сол
.Сваряваме картофи и се прави пюре без да се добавя масло
.Рибата се накъсва на малки парченца.Добавя се ситно нарязан лук,копър,черен пипер и ситно нарязана краставица.
.Майонеза се омесва със сметана и горчица
.Върху дъска за рязана се слага "свежо" фолио
.Картофеното пюре се разпределя равномерно и отгоре се покрива с още един пласт "свежо" фолио. С помощта на точилка се "разточва" с дебелина 1 см
.Горния пласт се маха и се намазва една част от майонезената смес, отгоре риба..след което се намазва с останалото от майонезената смес
.Най-отгоре се настъргват яйцата
.С помощта на фолиото се оформя рулото
.Рулото се намазва с вода или олио, майонез и т.н
.Овалва се в ситно нарязан копър
.Увива се с фолио и се остава поне за 1 час в хладилника
* Взех топло пушена скумрия, в краен вид беше по малко от 250 г. Сложих цяла глава лук. Зелен лук нямах, но това според мен не се отрази на вкуса. Лука и краставици ме мързеше да режа и заедно с копъра ги направих в блендера. Горчицата беше "дижонска". А да и не го овалях ...
**Снимката е на Carina....Нямаме дигитален Но беше почти същия
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
DolceVita Дегустатор
Готви от: 27 Окт 2004
|
|
|
| marabu написа: | Картофено руло с пушена риба
Източник : Carina
.......................................................................
* Взех топло пушена скумрия, в краен вид беше по малко от 250 г. Сложих цяла глава лук. Зелен лук нямах, но това според мен не се отрази на вкуса. Лука и краставици ме мързеше да режа и заедно с копъра ги направих в блендера. Горчицата беше "дижонска". А да и не го овалях ...
**Снимката е на Carina....Нямаме дигитален Но беше почти същия
|
Само един въпрос? Казваш, че се намазва отгоре с майонезка, завива се с фолио и се слага в хладилника??? А не залепва ли майонезата по фолиото после като го развиеш и стяга ли достатъчно, за да се реже на резени?
Иначе звучи адски вкусно , ами предстои Димитров ден Помагай!
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
На Димитровден се яде друго!
А това рулце отива в моите "Любими рецепти"! Благодаря, Марабу!
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
marabu Почетен член

|
|
|
DolceVita Не.. Рулото си става плътно, е малко изтече точно на шева . Но това не беше фатално, а в хладилника се стегна толкова много, че се наряза на филии без проблем.
Алеко Ще се радвам, ако съм помогнала.
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
| Алеко написа: | | А това рулце отива в моите "Любими рецепти"! Благодаря, Марабу! | Аз пък си мислех, че не обичаш риба или пък си проял?
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
Не ям много риба, щото ме е страх от костите. Като малък щях да си ида от една кост, която ми се беше забила в сливицата. Но когато рибата е без кости, например филе от дива норвежка сьомга на скара, нямам проблеми.
А тази рецептичка смятам да я приготвя с риба тон (риба два тона) от консерва. И в нея няма кости.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
Има ли значение, каква е краставицата? Имам предвид, освен сурова, може ли да се сложи такава от туршия (консервирана без оцет)?
Ако се сложи пушена сьомга, освен, че ще е много красиво, рулото вероятно ще бъде и фантастично вкусно...
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
Аууу, представям си го! Пушена сьомга, както е нарязана на тънко, се "постила" преди оформянето на рулото. И после, като се разреже - може и леко на диагонал - ще се получи една много приятна цветова комбинация.
А за краставичките - какво ли ще стане, ако са саламурени? УмирГам си за тях!
|
|
| начало |
|
 |
DolceVita Дегустатор
|
|
|
| Алеко написа: | На Димитровден се яде друго!
А това рулце отива в моите "Любими рецепти"! Благодаря, Марабу! |
А кшво се яде???? Айде де, нали трябва да се представя пред хората
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
marabu Почетен член

|
|
|
2 biskvitka оригинала е с "обикновена" краставица, но като се сетя за Руска салата комбинация кисели краставици, майонеза, лук и общо взето си мисля, че трябва да е доста вкусно.
2 Алеко 100 % си прав за пушена сьомга, но мойте хуни ако ги науча отсега на сьомга.......
2 DolceVita не съм сигурна, но трябва да е петел или кокошка май...
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
marabu, с това чудо ме уцели право в сърцето, стомаха и пр. Умирам за риба - това вече за никого не е тайна, а и за картофи... Страхотна комбинация. Струва ми се със саламурени краставички ще е прелест (това за пушената сьомга изобщо няма да го коментирам)
|
|
| начало |
|
 |
DolceVita Дегустатор
|
|
|
| marabu написа: | DolceVita Не.. Рулото си става плътно, е малко изтече точно на шева . Но това не беше фатално, а в хладилника се стегна толкова много, че се наряза на филии без проблем. |
Нистина ми "влезе под кожата" тази рецепта -ммммммммммммм
ама пак не разбрах - КАТО СЕ ОМАЖЕ С МАЙОНЕЗА- КАК ТАКА ПОСЛЕ ФОЛИОТО ОТГОРЕ???? НЕ ОСТАВА ЛИ ПО него??????!!!!!
А и кокошка ще има , е , кокошка може не ама едно франсузко стерилно пиле може
Наистина със сьомга ще стане страхотно. Мисля , че вече съм я давала (имам много работа и нямам време да разровя в съдържанието, но имам една страхотна рецепта за спирали от сьомга!! Опитайте!
Ако я няма- ще я дам!
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
marabu Почетен член

|
|
|
Незнам дали мога да опиша процеса ....
1. Постилаш един слой "свежо " фолио , аз постлах алуминиево. Отгоре разпределяш пюрето.
2. Покриваш с отгоре с втория пласт фолио , тоя път сложих "свежо" да мога да виждам и разточваш с точилка пюрето .
2. Махаш горния пласт фолио намазваш с майонезата сметанта и т.н .. (сместа я разбих с вилица и тя малко стана по течна , така че лесно се намаза ..)
3. Риба и пак майонеза ..Плънката не се разпределя изцяло върху пюрето ..
Оставяш малко място по края ...
4. С помощта на долния пласт фолио се навива на руло и понеже има място по ръбовете (краища) става прекрасно руло ... Както споменах точно при мен при "шева" малко изтече но съвсем малко... Не съм мазала отгоре с нищо направо с алуминиевото фолио сложих в една тава и поставих в хладилника ....
Ами незнам дали успях да го обясня
|
|
| начало |
|
 |
DolceVita Дегустатор
|
|
|
| marabu написа: | Незнам дали мога да опиша процеса ....
1. Постилаш един слой "свежо " фолио , аз постлах алуминиево. Отгоре разпределяш пюрето.
2. Покриваш с отгоре с втория пласт фолио , тоя път сложих "свежо" да мога да виждам и разточваш с точилка пюрето .
2. Махаш горния пласт фолио намазваш с майонезата сметанта и т.н .. (сместа я разбих с вилица и тя малко стана по течна , така че лесно се намаза ..)
3. Риба и пак майонеза ..Плънката не се разпределя изцяло върху пюрето ..
Оставяш малко място по края ...
4. С помощта на долния пласт фолио се навива на руло и понеже има място по ръбовете (краища) става прекрасно руло ... Както споменах точно при мен при "шева" малко изтече но съвсем малко... Не съм мазала отгоре с нищо направо с алуминиевото фолио сложих в една тава и поставих в хладилника ....
Ами незнам дали успях да го обясня  |
Тъй вярно - всичко разбрах накрая Аз си мислех, че и отгоре го омазваш с майонеза - затова!
Мерси!!!
|
|
| начало |
|
 |
gajev13 Дегустатор

Готви от: 23 Яну 2008
|
|
|