| Автор |
Съобщение |
marabu Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005
Сос за спагети (макарони) |
|
|
|
Сос за спагети (макарони)
2 гл лук
2 скилидки чесън
1 кубче бульон
200 гр шунка
200 гъби
100 мл бяло вино
200 мл течна сметана
сол
черен пипер
риган (майоран)
. В малко олио (зехтин, масло) се запържва лука и чесъна, които са нарязани на дребно
. Добавяме гъбите и кубчето бульон и виното... Докато се изпари водата от гъбите ...
. Прибавяме шунка .. оставяме още 10 мин
. Сол, черен пипер, сметана .. Оставя се само колкото да кипне сметаната.. след което се маха от котлона и се оставя да постои под капак поне 5 мин
* Чесъна го пресовам или режа на ситно.. Лука предпочитам да е по едричък .. Бульонът е гъбен или "Вълшебното кубче" на Магги (босилек+магданоз)... Понякога не слагам гъби (когато забравя да купя :-( ) или няма шунка ...може да се сложат кренверши или бекон Сметаната може да е заквасена, но наи-добре е с течна придава един сладникъв вкус .. Подправките може които на вас ви харесват ...Когато правя този сос.. Оставям лука и чесъна 20 мин да се задушават под капака.. гъбите пак 20 мин ..
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
|
|
|
Много ти благодаря ,сосът със сигурност е превъзходен!Правила съм подобен , с бекон. И винаги с босилек..голяма съм консерва явно.Ще опитам с майоран ,мерси за идеята!
Едно нещо не ми е съвсем ясно-пишеш че задушаваш лука 20 мин. и гъбите също.Предполагам нямаш предвид общо 40..
|
|
| начало |
|
 |
marabu Почетен член

|
|
|
Всъщност горе долу 30 мин си отиват .. Никога не съм засичала .. Но като се замисля може би са само 20 мин общо тогава това прави по 5 мин за лука, 10 за гъби, 5 за сметана .. Трябва някой днен да засека
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
Маца Готвач

Готви от: 21 Фев 2007
|
|
|
Вчера се сдобих с течна сметана за готвене и произведох соса. Нямах гъби, замених с гъбен бюльон. По-лошото беше, че нямах и шунка/кренвирши/салам, но пък открих едно силно замръзнало пакетче ролца от "раци". Сосът стана страхотен. Марабу
Допускам, че и в оригинал е супер.
Ще го пробвам когато набавя всички материали.
|
|
| начало |
|
 |
marabu Почетен член

|
|
|
Маца благодаря и се радвам, че Ви е харесал
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|