| Автор |
Съобщение |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Фета (овче сирене) “а ла Ангелов” |
|
|
|
Това е точно за Лудетинка, която обича пикантни мезенца
"Фета (овче сирене) “а ла Ангелов”·
Пиперони, тимиан, магданоз, ч пипер, розмарин, базиликум всичко сухо.
· Овче сирене и олио
· 1 седмица се кисне в олиото
1. лютите чушлета се режат на тясни кръгчета
2. сухите подправки ( тимиан, или балканска чубрица, чер пипер на зърна, магданоз, розмарин, босилек ) се разбаркват добре и се разстилат върху кухненсата дъска.
3. Сиренето се подсушава с кух. хартия и се нарязва на квадратни или правоъгълни парченца
4. Парчетата сирене са начукват върху подправките така, че да могат да задържат добре част от тях, а зрънцата пипер да се забият в сиренето
5. в красив буркан се нареждат пърченцата сирене като от време на време се поставя ту клонче ризмарин, ту малко червено чушле така, че да се виждат отвън
6. напълнения буркан се залива с добър зехтин и се затваря.
7. сега ти трябва търпение т.е. 1 седмица се изчаква
8. Останарото олио, след изяждането на сиренето се използва за салати, за пици и пр."
to4ica мисли, че това ще да е нещо превъзходно
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
|
|
|
Потекоха ми лигите!Как ще издържа цяла седмица ..
Абе не е за вярване ама аз пак имам въпрос ,тези люти чушлета са сурови и червени така ли..
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Питай спокойно, предавам въпросите - и на мен доста неща не ми бяха ясни. Чушлетата са от сорта "пиперони" - едни малки, тънки, остри и сурови, да. Но предполагам, че нашият приятел няма да се обиди ако се наложи да ги заменим с други дребни чушлета
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
ludetina Готвач

|
|
|
Мерси много !Веча отлежава.Дано ми стигне волята да не го нападна преждевременно!
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

|
|
|
Не издържах естествено!! Нападнах го! Кипри ми се нагло в хладилника и ме изкушава!!
Иии направо е супер!!Аромати,.. вкусове...Ох, дано се задържи още2- 3 дена ,че да го пробвам точно по рецепта.. Опитайте непремено!!Аз пак ще си направя!
То4ице ,благодаря ти, че публикува тази рецепта !Сирената са ми такава слабост...
Г-н Ангелов продължавайте да ни пращате все такива вкусни подаръци!! Браво и мнооого мерси!!
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
Лудетинке, не издържа пробния срок нали? Ами и аз така а благодарностите само за г-н Ангелов
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|