| Автор |
Съобщение |
Rus0koska Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004
Сухо мартини (Dry Martini) |
|
|
|
Съставки:
70 мл джин
10 мл сух бял вермут
1 зелена маслина
Приготвяне:
Съставките се разбъркват в смесителна чаша с кубчета лед и се прецеждат през стренера. Сервира се в коктейлна чаша и се гарнира с лимонова кора или маслина.
Наздраве!
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
Винаги съм си мислил, че мартинито е напитка като ракията или уискито, а не коктейл, но явно съм бъркал. Като не пия коктейли, никой не ми е виновен .
| Rus0koska написа: | | Съставките се разбъркват в смесителна чаша с кубчета лед и се прецеждат през стренера. | Що е то стренер?
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| MR.LAZY написа: | Винаги съм си мислил, че мартинито е напитка като ракията или уискито, а не коктейл, но явно съм бъркал. Като не пия коктейли, никой не ми е виновен .
| Rus0koska написа: | | Съставките се разбъркват в смесителна чаша с кубчета лед и се прецеждат през стренера. | Що е то стренер? |
Стренер е един вид цедка.
Според един известен художник от началото на 20 век, вече не помня кой точно беше, най-сухото мартини става, когато в чашата се налива джинът, тя се поставя на перваза, а между нея и слънцето се слага бутилката вермут. Така слънчевите лъчи минават през вермута и попадат в джина.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Rus0koska Дегустатор

|
|
|
| Стренера е цедка както каза Алеко, но в интерес на истината нямам и не съм ползвала. Добра работа ми върши обикновената цедка която имаме в къщи
|
|
| начало |
|
 |
emzeperix Дегустатор

Готви от: 16 Юли 2007
|
|
|
И какво остава в цедката, ако смея да попитам?! Пардон, в стренера!!! Въй че се изложих!
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
| emzeperix написа: | И какво остава в цедката, ако смея да попитам?! Пардон, в стренера!!! Въй че се изложих!  |
Кубчетата лед. Те служат само за охлаждане, но ве се изсипват в чашата, за да не се разводни напитката.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Rus0koska Дегустатор

|
|
|
В стренера остава леда с който си разбърквал другите съставки. Мартинито по принцип не се сервира с лед. Естествено всичко зависи от индивидуалния вкус
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
Блонди и аз сме писали по едно и също време...
|
|
| начало |
|
 |
emzeperix Дегустатор

Готви от: 16 Юли 2007
|
|
|
Както казва един познат: "Не е важно да ти е удобно, по-важното е да си гъзар!"
...По нашенско ледът се ражда на големи кубчета - бъркам с два пръста в чашата и си го изваждам! След това си облизвам пръстите!
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
dalka Гост
|
|
|
| Стренера е представката на някой шейкъри.....Тя е е доста големи процепи, така че напитката се процежда така да се каже, а лека остава. Моя шейкър има стренер на дупки.
|
|
| начало |
|
 |
Шоколад Дегустатор

Готви от: 23 Яну 2008
|
|
|
Аз пък си харесвам сухото мартини с Мартини, само че бианко, и в колаборация 1:1 с джина... С изстудени във фризера чаши и топли съставки, за да може да се разредят малко докато се охлаждат....
Чак ми се допи
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|