Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Сухо мартини (Dry Martini)

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Коктейли и напитки -> Алкохолни напитки и коктейли
Автор Съобщение
Rus0koska
Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004

Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 10:51 am    Заглавие на темата: Сухо мартини (Dry Martini)

Съставки:
70 мл джин
10 мл сух бял вермут
1 зелена маслина
Приготвяне:
Съставките се разбъркват в смесителна чаша с кубчета лед и се прецеждат през стренера. Сервира се в коктейлна чаша и се гарнира с лимонова кора или маслина.

Наздраве!
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 11:17 am    Заглавие на темата: Re: Сухо мартини (Dry Martini)

Винаги съм си мислил, че мартинито е напитка като ракията или уискито, а не коктейл, но явно съм бъркал. Като не пия коктейли, никой не ми е виновен Headbang.

Rus0koska написа:
Съставките се разбъркват в смесителна чаша с кубчета лед и се прецеждат през стренера.
Що е то стренер?
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 1:56 pm    Заглавие на темата: Re: Сухо мартини (Dry Martini)

MR.LAZY написа:
Винаги съм си мислил, че мартинито е напитка като ракията или уискито, а не коктейл, но явно съм бъркал. Като не пия коктейли, никой не ми е виновен Headbang.

Rus0koska написа:
Съставките се разбъркват в смесителна чаша с кубчета лед и се прецеждат през стренера.
Що е то стренер?

Стренер е един вид цедка.

Според един известен художник от началото на 20 век, вече не помня кой точно беше, най-сухото мартини става, когато в чашата се налива джинът, тя се поставя на перваза, а между нея и слънцето се слага бутилката вермут. Така слънчевите лъчи минават през вермута и попадат в джина. Mr. Green
начало
рецепти
рецепти
Rus0koska
Дегустатор

Пуснато на: Пет Ное 04, 2005 11:00 am    Заглавие на темата: Сухо мартини (Dry Martini)

Стренера е цедка както каза Алеко, но в интерес на истината нямам и не съм ползвала. Добра работа ми върши обикновената цедка която имаме в къщи
начало
рецепти
emzeperix
Дегустатор

Готви от: 16 Юли 2007

Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 10:14 am    Заглавие на темата: Re: Сухо мартини (Dry Martini)

И какво остава в цедката, ако смея да попитам?! Пардон, в стренера!!! Въй че се изложих! Съжалявам!
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 10:27 am    Заглавие на темата: Re: Сухо мартини (Dry Martini)

emzeperix написа:
И какво остава в цедката, ако смея да попитам?! Пардон, в стренера!!! Въй че се изложих! Съжалявам!

Кубчетата лед. Те служат само за охлаждане, но ве се изсипват в чашата, за да не се разводни напитката.
начало
рецепти
рецепти
Rus0koska
Дегустатор

Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 10:27 am    Заглавие на темата: Сухо мартини (Dry Martini)

В стренера остава леда с който си разбърквал другите съставки. Мартинито по принцип не се сервира с лед. Естествено всичко зависи от индивидуалния вкус Усмивка
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 10:31 am    Заглавие на темата: Сухо мартини (Dry Martini)

Блонди и аз сме писали по едно и също време... Смях
начало
рецепти
emzeperix
Дегустатор

Готви от: 16 Юли 2007

Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 12:36 pm    Заглавие на темата: Re: Сухо мартини (Dry Martini)

Както казва един познат: "Не е важно да ти е удобно, по-важното е да си гъзар!" Смях
...По нашенско ледът се ражда на големи кубчета - бъркам с два пръста в чашата и си го изваждам! След това си облизвам пръстите! Jump in the glass
начало
рецепти
рецепти
dalka
Гост

Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 6:35 pm    Заглавие на темата: Сухо мартини (Dry Martini) Дублирай поста като нова тема

Стренера е представката на някой шейкъри.....Тя е е доста големи процепи, така че напитката се процежда така да се каже, а лека остава. Моя шейкър има стренер на дупки.
начало
рецепти
Шоколад
Дегустатор

Готви от: 23 Яну 2008

Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 3:18 am    Заглавие на темата: Сухо мартини (Dry Martini)

Аз пък си харесвам сухото мартини с Мартини, само че бианко, и в колаборация 1:1 с джина... С изстудени във фризера чаши и топли съставки, за да може да се разредят малко докато се охлаждат....

Чак ми се допи
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
За много ядосани - Водка - Мартини Алкохолни напитки и коктейли
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Коктейли и напитки -> Алкохолни напитки и коктейли
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks