Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Туршийка от патладжани

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Зимнина, туршии и полуфабрикати
Автор Съобщение
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Туршийка от патладжани
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 11:18 am    Заглавие на темата: Туршийка от патладжани

ludetina написа:
Та, питането ми е - как се консервират печени патладжани?

Държиш ли да са печени, защото имам една изпитана рецептичка за туршийка от пладжаджани:

4 кг патладжани
1 к.ч. сол
2 к.ч. захар
копър
чесън
олио

за маринатата:
4 ч.ч. оцет
1 к.ч. сол
2 к.ч. захар
1,5 ч.ч. вода

Нарязваш патладжаните на кръгечта ок.1 см и ги наръсваш със солта и захарта. Притискаш и оставяш да се отцедят 4 часа. После ги измиваш.
Кипваш маринатата и пускаш вътре патладжаните. Вариш 10мин. След това ги оставяш да се отцеждат 8 часа (да не ги изадеш, ей Смях). После ги топваш в олио, редиш в буркани и ръсиш между тях копър и скилидки чесън.

Стерилизираш 20 мин.

Предупреждавам те, че много пият концентрати.
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Туршийка от патладжани
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 12:28 pm    Заглавие на темата: Туршийка от патладжани

Благодаря ти,това звучи превъзходно направо.. Усмивка
И не е чак толкова трудоемко, задължително ще го пробвам! Даже отивам да нарежа патладжаните, ще пробвам с половин доза, пък полсе ще видим. От печените не съм се отказала още...Съжалявам!, много ги обичам и влизат в състава на толкова дипове, а какви гювечета стават с тях, не истина просто. Какво освинване следва...Съжалявам!

Цитат:
Предупреждавам те, че много пият концентрати.

Ти пък си намерила с какво да ме плашиш.. Плезене
Въпросче-съотношението захар/ сол..вярно ли е?
Ако да какъв е крайния вкус сладко- кисел?
Не посмях да сложа толкова захар ,преди малко и направих пропорцията 50:50.. Съжалявам! за първи път ще правя туршия..помагайте Объркан
to4ica
Почетен член

Туршийка от патладжани
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 1:47 pm    Заглавие на темата: Туршийка от патладжани

ludetina написа:
Въпросче-съотношението захар/ сол..вярно ли е?
Ако да какъв е крайния вкус сладко- кисел?
Не посмях да сложа толкова захар ,преди малко и направих пропорцията 50:50.. Съжалявам! за първи път ще правя туршия..помагайте Объркан

Не знам на какъв принцип - пусто /недо/образование, но гълтат захарта и не се усеща почти
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Туршийка от патладжани
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 1:50 pm    Заглавие на темата: Туршийка от патладжани

Добре,сега е късно малко за поправка май..а?
За маринатат ще спазя пропрцията обаче,благодаря ти.Айде, ако съм доволна от резултата ще черпя на слдеващата среща..е то ти бартер -рецепта за патладжанена туршийка. Усмивка Готино
to4ica
Почетен член

Туршийка от патладжани
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 1:56 pm    Заглавие на темата: Туршийка от патладжани

ludetina написа:
Добре,сега е късно малко за поправка май..а?
За маринатат ще спазя пропрцията обаче,благодаря ти.Айде, ако съм доволна от резултата ще черпя на слдеващата среща..е то ти бартер -рецепта за патладжанена туршийка. Усмивка Готино

Целувки
начало
рецепти
vivagd
Дегустатор

Готви от: 30 Апр 2005

Туршийка от патладжани
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 9:11 pm    Заглавие на темата: Туршийка от падладжани

Смях Ще пробвам тази туршийка, а в събота ще приготвя повече. Някой обаче спомена за патладжани в гювечета - пускайте рецептата, че ще ги сънувам и се чудя какво може да се сложи в това гювече...
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Туршийка от патладжани
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 9:04 am    Заглавие на темата: Туршийка от патладжани

Леле колко съм заблеяна..забравих да кажа какво стана с туршията Съжалявам! .
Направих половин доза, от нея сигурно щяха да излязат 3 буркана тип "Омния", ако не бях дегустирала няколко пъти патладжаните.. Объркан ,ама здраве да е..другия буркан си го хапнахме след като престоя 2-3 дена в хладилнкиа да си поеме маринатата още по добре. Усмивка Много ,много ми хареса! Усмивка Благодаря ти, То4ице! цветя

Вили извинявай, Съжалявам! чак сега се сетих, те не са нищо особенно, но ще ти ги пусна тук. Усмивка
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Деликатесно руло от пилешко филе със сос от патладжани Фюжън кухня
Салата от мариновани патладжани (Мароко) Салати, ордьоври, мезета и закуски
Суфле от патладжани Салати, ордьоври, мезета и закуски
Предястие с патладжани Салати, ордьоври, мезета и закуски
Патладжани, пълнени с телешко и зеленчуци Ястия българска кухня
Пълнени патладжани Диетични рецепти
Полента със сурова наденица и патладжани по тосканс... Коментари и въпроси по рецепти от списания
Постна мусака (компири и патладжани) Ястия българска кухня
Бели патладжани Хранителни продукти
Патладжани, пълнени със зеленчуци и риба / морски д... Фюжън кухня
Сос от патладжани и кисело мляко (арабско фондю) Сосове и дипове
Патладжани със сирене Ястия българска кухня
Патладжани Танжер (мариновани патладжани) Салати, ордьоври, мезета и закуски
Пълнени патладжани (веганска версия, разделно хранене) Диетични рецепти
Дип с патладжани Сосове и дипове
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Зимнина, туршии и полуфабрикати
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks