| Автор |
Съобщение |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Абсурдна баница с ориз (картофи) |
|
|
|
С бабите работата е ясна - никога не можеш да им издържиш на конкуренцията! Да са живи и здрави! А баниците с ориз или картофи вярно са невероятни - не е някоя врътня, а ако не ти хареса...знаеш къде отива
За месене и точене на корите нищо не мога да кажа - правя я с готови кори за баница. Под секрет - и съвременните родопчанки така я правят, уви!
Плънка: 2 ч.ч. ориз (кръгъл) вариш в 3,5 ч.ч. вода, докато я поеме. Охлаждаш и смесваш с 2 ч.ч. натрошено мазничко сирене, 8 яйца и 1 кофичка пълномаслено кисело мляко.
Приготвяне: После редиш баницата по стандартния начин - ред кори (пакет от 500 гр), ред плънка, като ръсиш корите обилно с разтопено масло (общо 250 гр). Основната насока, която ми дадоха, беше - трябва да е блажно!
Това си е холестеролна бомба и аз понякога слагам само белтъците и спестявам от маслото, но далеч не е същото. А вариантът с картофите е същият, но вместо ориз слагаш настъргани сварени картофи.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
|
|
|
Мерси! По колко кори наведнъж 2-3? Имаче ясно, звучи много лесно, ама това с блажното...боже после ще съм на гаспачо 2 дена, а като прибавим и рибния пирог, направо цяла седмица или пък ще почна твоята диета с диня .
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
Да бе, забравих, корите ги понабръчкваш като за добруджанска кавърма и да ти покрият тавата, която трябва да е дълбочка, защото бухва много.
А за другото - редуваш - една седмица красива, една седмица щастлива
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
ludetina Готвач

|
|
|
Аз само съм чувала за тази "Добруджанска кавърма" гледах една баба в някъкво кулинарно предаване..ама беше отдавна,и затова нищо не ми говори ще трябва да дадеш малко повече информация .
То сега е лесно да имаш разтоварителни дни ,ама като дойде зимата... само гадната зелева супа ми е пред очите..
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Хм, то като си на диета, всичко е гадно. Иначе зелевият борш за мен е върхът! За добруджанската кавърма може Моно да каже нещо?
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

|
|
|
Ооо,това за което говоря не е борш , а една зелева супа (така се казва и диетата), при вида на която след 2 ден ти се повдига.. . За съжаление няма нищо общо с борша или поне с този, който аз правя...Обаче дори и да имаше едва ли мога да го ям цяла седмица .
За баница само още един въпрос. През колко кори слагаш плънката?
Първо ще пробвам тази с картофите сигурно, че не ми е така фрапантна..
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|