Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Мъфини (Coffee cake muffin)

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Десерти и сладкиши
Автор Съобщение
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Вто Сеп 14, 2004 10:17 pm    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Това са най-готините мъфини, които съм правила (сладки,защото има и солени)..е те не са повече от десетина вида, но тези са страхотни..
Когато за първи път си направих мъфини, бях доста скептична (очаквах, че ще са нещо като онези кексчета, които продаваха в училищните столове.... Ядосан длетави и мазни, дъхащи на сода.. ), слава богу не бях права за тях..,който не ги е пробвал само може да съжалява.. Усмивка Ето и рецептата:

Coffee cake muffin

Необходими продукти: (6 бр)
1 1/2 ч.ч.брашно
1п. бакпулвер(10 гр или ,ако предпочитате 2 ч.л.)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. меко масло(50-60 гр.)
3/4ч.ч. мляко
1 голямо яйце
1 п. ванилия(1/2 от от течната)

Поливка:
1/3 ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. нарязани орехи
1 с.л.брашно
1-2 с.л. масло (меко)
1 ч.л. канела

Смесете брашното,бакпулвера и солта.Отделно разбийте захарта с маслото на пяна.Прибавете млякото ,яйцето и ванилията.Прибавете към сухата смес като се стараете да не разбърквате много (10-15 пъти са достатъчни, иначе мъфините няма да стант пухкави..).
За топинга:смесете всички съставки и бъркайте докато се получат трохи.
В намаслени и посипани с брашно форми изсипете половината от сместа посипете с половината топинг после останалата смес и накрая отново топинг.
Печете в перварително загрята фурна(190 гр.) за окло 20 мин.

Приятен апетит!!

Оригинала не беше с обикновени орехи ,а с pecan(аз ги знам като американски орехи)

поради тяхната липса ги направих с обикновени..

П.С.Понеже не се сетих за нещо по подходящо от "Мъфини за кафе" като превод..,а такова заглавие незнам защо не ме изкефи ..ако имате по точен превод кажете,ако сте против английското име на рецептата пак кажете ,ще го сменя.. Намигане Усмивка
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Сря Сеп 15, 2004 9:59 am    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Извинявай, но откъде купуваш кафява захар? Има една на горнооряховските заводи, но е на бучки. Продава се и в Метро, но е смес между захар и някакви буклуци, та мисълта ми е, има ли обикновена, нерафинирана кафява захар на пазара?
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Сря Сеп 15, 2004 2:31 pm    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Българска нерафинирана захар не ми е изветно да има за съжаление.. Тъжен
Тази ,за която говориш, е направна от рафинирана захар с добавка тръстиков сироп или нещо такова ..Аз си купувам една, която е доста скъпа,но затова пък я използвам мноого рядко само при по специални случаии..Унгарска е и я продават в големите супермаркети и магазини за диетични храни-"Манна" мисля и беше името..(точно вчера я свърших и изхвърлих опаковката).Няма проблем принципно да се сложи и нормална захар просто аромата няма да е същия.. Намигане
начало
рецепти
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Пуснато на: Сря Сеп 15, 2004 5:25 pm    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Предполам, че ако се сложи българска на бучки, ще бъде по-евтино и автентично. Иначе и аз имах предвид за унгарската...
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Сря Сеп 15, 2004 7:10 pm    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Абсолютно си прав!И на мен ми хрумна днес докато пазарувах..купих си от тази на кубчетат(българската),аромата не е като на Унгарската,но пак станаха много хубави мъфини! Усмивка Намигане
Добър заместител е..да.
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 4:54 pm    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Какви форми използваш за мъфините? Има едни, които приличат на тава с дупки, грубо казано, но съм ги виждала само по каталозите. Вкъщи имам едни стари формички за кексчета от едно време, те стават ли? И още нещо, имаш ли рецепта за солени мъфини?
начало
рецепти
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 10:53 pm    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Принципно формите са такива кавито описваш

Аз лично нямам макaр, че ми се иска и ползвам тези

които са всъщност формички за "Бриош" и стават, което ще рече, че и в формите за крем карамел ще стане;).
Правила съм солени мъфини, за сега тези са ми най-любими. Намигване Усмивка
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 1:41 pm    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Благодаря за отговора.
начало
рецепти
Veshtica
Дегустатор

Готви от: 12 Окт 2004

Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 12:45 am    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Много обичам мъфини, ще пробвам тази рецепта веднага! Мойте любими са с овесени ядки, орехи и банан. А в САЩ продават и едни страхотни мъфини с "зукини" - тъмнозелените тиквички!
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 10:13 am    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Напиши ми моля те тази с овесените ядки.. Усмивка
Тези с тиквичките сладки ли са или солени? Въртя очички
начало
рецепти
Veshtica
Дегустатор

Пуснато на: Съб Окт 23, 2004 11:51 pm    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

А рецептата ми за овесените мъфини не я помня на изуст затова трябва да изровя от папката.... :? Шокиран а тя е пакетирана и на склад ...но обещавам!
Зукини мъфините (с тиквички) са сладки,и много вкусни, но до сега не съм пробвала да ги правя в къщи и нямам рецепта.
MR.LAZY
Site Admin

Пуснато на: Чет Окт 28, 2004 6:51 pm    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Цитат:
Зукини мъфините (с тиквички) са сладки,и много вкусни, но до сега не съм пробвала да ги правя в къщи и нямам рецепта.

Ето една рецепта на десерт с тиквички. Предполагам че мъфините със зукини са нещо подобно, макар и с различна форма.
начало
рецепти
рецепти
Veshtica
Дегустатор

Пуснато на: Пон Ное 01, 2004 12:25 am    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

MMMM! Ще пробвам сладкиша скоро, но смятам да добавя и орехи (в зукини мъфините се слагат!)! Благодаря за рецептата!

Трябва да слжите едно облизващо се човече в "Emoticons", няма начин просто е необходимо за такъв форум!
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Съб Юли 30, 2005 4:04 pm    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Днес закусихме с тях.
Тестото ми стана малко по-редичко и мъфините леко се разтекоха. Следващия път ще сложа повече брашно.
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Пон Авг 01, 2005 10:47 am    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

Въртя очички Да,вижда се ,че е било малко по -течно (макар да изглеждат много апетитно) ..дано това да не е развалило впечатлението от любимите ми сладки мъфини.. Съжалявам!
начало
рецепти
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Пон Авг 01, 2005 10:54 am    Заглавие на темата: Мъфини (Coffee cake muffin)

На мен лично ми харесаха - бяха пухкави и много леки. И не станаха накъртващо сладки (както ги харесват някои у дома Объркан - да си мажат допълнително сладко или мед). А като престоят малко, стават още по-хубави.
Определено, ще ги правя пак!
Още веднъж, благодаря!
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Мъфини с лимон и мак Десерти и сладкиши
Irish Coffee Алкохолни напитки и коктейли
Мъфини с ананас и кокос Десерти и сладкиши
Мъфини - солени и сладки (без глутен и казеин) Диетични рецепти
Мъфини със сушени плодове и маково семе Тестени и хлебни изделия
Диетични солени мъфини Диетични рецепти
Мъфини със сушени домати и маслини Тестени и хлебни изделия
Кейк с моркови / Carrot cake Десерти и сладкиши
Солени мъфини Десерти и сладкиши
Мъфини с бекон и лук Тестени и хлебни изделия
Мъфини с банани и орехи Десерти и сладкиши
Мъфини с мак и лимон Десерти и сладкиши
Шоколадово-бананови мъфини Десерти и сладкиши
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Десерти и сладкиши
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks