Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Шаран и бяла риба за Никулден

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Рибна кухня
Автор Съобщение
Mishuence
Дегустатор

Готви от: 19 Ное 2005

Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 1:12 pm    Заглавие на темата: Рецепти за шаран и бяла риба за Никулден

Тъй като сега намерих малко временце, ще кажа няколко рибни рецепти, които мисля, че ще ви харесат за Никулден. Разбира се, ако обичате да правите нови неща Намигване.

Шаран

ПРОДУКТИ:

1 шаран (1,5-2 кг)
4-5 чери доматчета
1 пакетче краве масло (125 гр)
1 дафинов лист
1 кофичка кисело мляко
2 яйца
Сол и черен пипер на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:

Шарана се изчиства добре от люспите и от вътре и се измива.
Маха се главата и опашката на рибата и се разцепва на 2 части от към корема и от към гърба,но не се разцепва до край.
Доматчетата, маслото и дафиновия лист се слагат около шарана в тава. Пече се около 30 мин на 180 градуса.
В момента когато месото на рибата е почти готово,вадим шарана от фурната.
Киселото мляко,яйцата,солта и черния пипер се разбъркват с миксер.
След като стане сместа,поливаме шарана със сместа и връщаме във фурната за около още 10-15 мин до готовност.

Пълнен шаран, печен на фурна

ПРОДУКТИ:

1.5 кг Шаран
сол за шарана
100 гр пресни печурки
7-8 с.л. Олио
1 глава лук
50 г бекон
100 г кашкавал
1 яйце
1 с.л. сол
1 лимон
1 ч.ч. бяло вино
2-3 домата
1 връзка магданоз
черен пипер на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:

Шарана се почиства от люспите и вътрешността,след което се измива.
Разрязваме го откъм гърба покрай гръбната кост.
Започва се от към опашката към главата,като разрязваме и нея.
Така рибата се разтваря,коремът и остава цял.По този начин шарана събира повече плънка.
След като отделим 2-те части на рибата тя се подсолява отвътре и отвън и я оставяме за 1 час в хладилника.
През това време почистваме и измиваме гъбите, след което се нарязват на филийки.
Задушават се в 5-6 с.л. олио за 4-5 мин заедно с нарязания на ситно лук и бекона, който е нарязан на малки кубчета. След това прибавяме кашкавала наренден на ситното ренде, наситнения магданоз, разбитото яйце, солта и черния пипер.
Когато плънката е готова, изваждаме рибата от хладилника.
Вече готовата плънка се изсипва в едната полувина на шарана. След слагането на плънката се исипва сока на половината от лимона. С втората полувина на шарана само захлупваме. Не е нужно да се забожда или зашипват двете половини.
Когато е готова рибата, тя се слага внимателно в намазана с малко олио тавичка, около рибата прибавяме нарязаните на шайба домати и поливаме с последната мазнина и бялото вино.
Тавата се закрива с фолио.
Рибата се пече за 30-40 мин. в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Преди сервиране се окравява с останалата част от лимона.

Бяла риба с бяло вино

ПРОДУКТИ:

2 лаврака
6 с.л. Зехтин
500 г дребни картофи
200 г чери доматчета
100 г маслини
1 с.л каперси
10 листа пресен бусилек
100 мл бяло вино
200 мл зеленчуков бульон
1 дафинов лист
сол на вкус

ПРИГОТВЯНЕ

Лаврака се изчиства от люспите и вътрешността и се измива.
Посолява се от вътре и от вън рибата и се намазва със зехтин.Останалия се изсипва в тавичка.
Поставаме рибата в тавичката. От едната страна на рибата подреждаме измитите картофи, а от другата страна нарязаните на 2 чери доматчета, нарязаните на парченца маслини, каперсите, босилека и посоляваме.
Наливаме виното и бульона, слагаме дафиновия лист и печем 30 мин в предварително загратя фурна до 180 градуса.

Надявам се да ви харесат рецептите Намигване
Пожелавам на всички забавно приготвяне и хубави мигове на трапезата на Никулден с тези рецепти точа лиги

Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 9:57 pm    Заглавие на темата: Шаран и бяла риба за Никулден

Това за лавраците определено мнооооооооого ми хареса, дано успея да намеря за Никулден, запали ме
Върнете се в началото
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 9:46 pm    Заглавие на темата: Шаран и бяла риба за Никулден

to4ica написа:
Това за лавраците определено мнооооооооого ми хареса, дано успея да намеря за Никулден, запали ме

Лаврак има почти редовно в МЕТРО.
Върнете се в началото
рецепти
рецепти
Mishuence
Дегустатор

Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 10:21 pm    Заглавие на темата: Шаран и бяла риба за Никулден

Ееее много се радвам,че ти хареса рецептичката Голяма прегръдка клакьорка
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 11:09 pm    Заглавие на темата: Шаран и бяла риба за Никулден

Имам една единствена малка забележчица: Когато става дума за бяла риба, нека се има предвид само и единствено истинската такава, т.е. сладководната. Всяка морска риба, макар и с бяло месо, не е бяла риба.
Върнете се в началото
рецепти
Mishuence
Дегустатор

Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 11:32 pm    Заглавие на темата: Шаран и бяла риба за Никулден

О, извинявай няма да се повтори...,но чак такъв опит нямам още и не разбирам,но ще знам за на пред Съжалявам!
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 11:09 am    Заглавие на темата: Шаран и бяла риба за Никулден

Малкият гризач написа:
О, извинявай няма да се повтори...,но чак такъв опит нямам още и не разбирам,но ще знам за на пред Съжалявам!

Няма защо да се извиняваш! Много хора правят тази грешка постоянно. Но тъй като тук има трима риболовци (Крис, Надя и моя милост), обръщаме внимание на такива неща.
Върнете се в началото
рецепти
Mishuence
Дегустатор

Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 12:25 pm    Заглавие на темата: Шаран и бяла риба за Никулден

Значи ще знам към кой да се обръвшам когато имам нужда от помощ за някоя рибка Плезене Намигване
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 10:15 pm    Заглавие на темата: Шаран и бяла риба за Никулден

Алеко написа:
to4ica написа:

Лаврак има почти редовно в МЕТРО.

Абе Метро го избягвам, че цял ден мога да си прекарам там и да си изляза със сто неща и нито едно от предварително предвидените Съжалявам!
Върнете се в началото
рецепти
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Тажин с бяла риба (Мароко) Международна кухня
Спагети или др. подобни с риба тон ala Kristi Фюжън кухня
Салата от риба и ориз Салати, ордьоври, мезета и закуски
Хрупкава риба на фурна Рибна кухня
Истинска английска риба с пържени картофи Рибна кухня
Пай с риба Тестени и хлебни изделия
Vitello Tonnato (телешко в сос от риба тон) Международна кухня
Храйме (риба в доматен сос) Рибна кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Рибна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks