| Автор |
Съобщение |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Маринованата херинга на Цаньо Сърнев |
|
|
|
Десет малки осолени херинги се измиват, почисват и накисват за едно денонощие във вода. После се подсушават и разделят на две половини. Две глави лук и две кисели краставички се нарязват на кубчета и се заливат с 1 чаша оцет и 2 чаши вряла вода. Маринатата се вари 10мин. заено с 3 дафинови листа и 5 зърна ч.п. Херингите се намазват с горчица и се потапят в изстиналата марината за 24 часа. Отцеждат се и се поднасят с майонезен сос.
Комбинацията риба с горчица звучи странно, но опитайте да изпечете най-проста скумрия, тънко намазана с горчица - тежката миризма изчезва и месото добива пикантен вкус. Друг начин да се отстрани тежката миризма на някои риби е да се накиснат за час в прясно мляко.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Маринованата херинга на Цаньо Сърнев |
|
|
|
| to4ica написа: | | Комбинацията риба с горчица звучи странно... | На мен не ми звучи странно, направо ми изглежда нормално, особено след Рагуто от херинга
| to4ica написа: | | ...но опитайте да изпечете най-проста скумрия, тънко намазана с горчица - тежката миризма изчезва и месото добива пикантен вкус. | Пробвали сме и е много хубаво .
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|