| Автор |
Съобщение |
Reserve Дегустатор

Готви от: 30 Май 2004
Филе от бяла риба по провансалски |
| Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 9:18 am Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски |
|
|
Рецептата е на Хюи от ТВ Дискавъри. Снощи я пробвах и стана страхотно:
Продукти:
1. Филе от бяла риба
2. Пресни домати
3. Зехтин
4. Олио
5. Чесън
6. Магданоз
7. Сол
1. Филето се осолява, маринова и се подрежда в тава с малко вода. Добавих и 2 ч.л. маргарин;
2. Доматите се пускат цели във вряща вода и веднага се изваждат, след което се обелват и им се изрязва капачето;
3. След като сте почистили доматите ги нареждате цели в тавата при рибата;
4. Добавят се подправки на вкус и се пече в умерена фурна;
5. Като се изпече филето, се изважда с доматите, като използвате щипка за да не се разпаднат, и се подреждат в голяма чиния за сервиране;
6. В средно дълбок тиган се слагат по малко зехтин и олио да се загреят;
7. Добавят се ситно нарязания чесън;
8. След като чесъна започне да става прозрачен се добавя и ситно нарязания магданоз и малко бяло вино;
9. Като се запържат чесъна и магданоза се приготвя сос със сока от печеното филе и се подправя на вкус;
10. Готовия сос се изспива върху филето и доматите;
11. Поднася се с гарнитура според вкуса (варени картофи, зелева салата и т.н.)
Нарочно не упоменавам количества, защото повечето продукти зависят от броя порции и вкуса на компанията. |
|
| начало |
|
 |
|
|
Rus0koska Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

| Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 2:09 pm Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски |
|
|
| Тоя Хюи ми е голяма слабост, направо съм влюбена в него! А и живот си живеят - ловят си какви ли не рибки из едни бистри води, после си ги готвят на теферич... Давай още негови рецепти, ако имаш. |
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
| Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 3:09 pm Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски |
|
|
| to4ica написа: | | Тоя Хюи ми е голяма слабост, направо съм влюбена в него! А и живот си живеят - ловят си какви ли не рибки из едни бистри води, после си ги готвят на теферич... Давай още негови рецепти, ако имаш. |
Трябва да му ида на гости на тоз Хюи. Ще му изловя рибата, ама няма да му я ям.  ________________________________________ I'll leave this old world with a satisfied mind. |
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

| Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 7:48 pm Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски |
|
|
| Алеко написа: | Трябва да му ида на гости на тоз Хюи. Ще му изловя рибата, ама няма да му я ям.  |
Вземи едно куфарче с мен - ще се вместя в килограмите за презокеанския багаж. Без връщане - тогава вече няма да се вместя 
Последната промяна е направена от to4ica на Сря Дек 07, 2005 11:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| начало |
|
 |
Jasen Готвач

Готви от: 30 Яну 2005
| Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:31 pm Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски |
|
|
Звучи страшно вкусно, но какво значи да се маринова рибката? да се натопи в оцет ли? ________________________________________ "Като гореща вода за шоколад" |
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
| Пуснато на: Чет Дек 08, 2005 11:42 am Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски |
|
|
| to4ica написа: | | Алеко написа: | Трябва да му ида на гости на тоз Хюи. Ще му изловя рибата, ама няма да му я ям.  |
Вземи едно куфарче с мен - ще се вместя в килограмите за презокеанския багаж. Без връщане - тогава вече няма да се вместя  |
А как ще си нося такъмите?  ________________________________________ I'll leave this old world with a satisfied mind. |
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

| Пуснато на: Чет Дек 08, 2005 11:40 pm Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски |
|
|
| Алеко написа: | | to4ica написа: | | Алеко написа: | Трябва да му ида на гости на тоз Хюи. Ще му изловя рибата, ама няма да му я ям.  |
Вземи едно куфарче с мен - ще се вместя в килограмите за презокеанския багаж. Без връщане - тогава вече няма да се вместя  |
А как ще си нося такъмите?  |
Хората от бандата на Хюи имат такъми да изловят всичко, що мърда из световния океан... Представят страхотни нововъведения и изпитани стари марки в рибарлъка |
|
| начало |
|
 |
Reserve Дегустатор

| Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 9:07 am Заглавие на темата: Рецептите на Хюи |
|
|
| to4ica написа: | | ... Давай още негови рецепти, ако имаш. |
За мен това е най-добрия готвач в областта на рибната кухня, сигурно е добър и в останалите неща, които прави... Рецептиге му обикновено са простички за изпълнение, но пък доста вкуснички... за съжаление, не всички продукти, с които той борави ги има на нашия пазар.
Например, по същия начин както филето, той направи и миди "пектени", само, че без доматите... и също изглеждаха върха...
А рецептите просто си ги запомням и като имам възможност ги приготвям...но щом представлява интерес, ще се постарая да ги записвам. Между другото, той има сайт, но е платен...
| Jasen написа: | | Звучи страшно вкусно, но какво значи да се маринова рибката? да се натопи в оцет ли? |
Мариноване на риба, пък и не само на риба, не означава само оцет...
Например аз посолявам рибата, слагам и малко девесил, соев сос и малко лимон..оставям рибата около час така и после я приготвям...
Естествено има и други видове маринати... по-скоро мариноването е въпрос на вкус и подбор на подправки.
Такива неща правя и с различни видове меса, особено по-жилавките...например, ако приготвяш дивеч, мариноването е задължително, иначе бая жилаво ще стане.
Изобщо, повечето кухни мариноват задължително месата преди приготвяне и така хем по-лесно се пригатвя след това, хем е по-вкусно...
| Алеко написа: | Трябва да му ида на гости на тоз Хюи. Ще му изловя рибата, ама няма да му я ям.  |
И все пак ти препоръчвам да опиташ нещо от него, мисля че няма да съжаляваш. |
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|