Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход

Филе от бяла риба по провансалски
Добави във Facebook

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Рибна кухня
Автор Съобщение
Reserve
Дегустатор

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 9:18 am Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски

Рецептата е на Хюи от ТВ Дискавъри. Снощи я пробвах и стана страхотно:

Продукти:
1. Филе от бяла риба
2. Пресни домати
3. Зехтин
4. Олио
5. Чесън
6. Магданоз
7. Сол

1. Филето се осолява, маринова и се подрежда в тава с малко вода. Добавих и 2 ч.л. маргарин;
2. Доматите се пускат цели във вряща вода и веднага се изваждат, след което се обелват и им се изрязва капачето;
3. След като сте почистили доматите ги нареждате цели в тавата при рибата;
4. Добавят се подправки на вкус и се пече в умерена фурна;
5. Като се изпече филето, се изважда с доматите, като използвате щипка за да не се разпаднат, и се подреждат в голяма чиния за сервиране;
6. В средно дълбок тиган се слагат по малко зехтин и олио да се загреят;
7. Добавят се ситно нарязания чесън;
8. След като чесъна започне да става прозрачен се добавя и ситно нарязания магданоз и малко бяло вино;
9. Като се запържат чесъна и магданоза се приготвя сос със сока от печеното филе и се подправя на вкус;
10. Готовия сос се изспива върху филето и доматите;
11. Поднася се с гарнитура според вкуса (варени картофи, зелева салата и т.н.)

Нарочно не упоменавам количества, защото повечето продукти зависят от броя порции и вкуса на компанията.
начало
Rus0koska
Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004

Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 11:08 am Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски

Ммммммм това звучи страшно вкусно
начало
to4ica
Почетен член

Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 2:09 pm Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски

Тоя Хюи ми е голяма слабост, направо съм влюбена в него! А и живот си живеят - ловят си какви ли не рибки из едни бистри води, после си ги готвят на теферич... Давай още негови рецепти, ако имаш.
начало
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 3:09 pm Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски

to4ica написа:
Тоя Хюи ми е голяма слабост, направо съм влюбена в него! А и живот си живеят - ловят си какви ли не рибки из едни бистри води, после си ги готвят на теферич... Давай още негови рецепти, ако имаш.

Трябва да му ида на гости на тоз Хюи. Ще му изловя рибата, ама няма да му я ям. Mr. Green
Почетен член

Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 7:48 pm Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски

Алеко написа:
Трябва да му ида на гости на тоз Хюи. Ще му изловя рибата, ама няма да му я ям. Mr. Green

Вземи едно куфарче с мен - ще се вместя в килограмите за презокеанския багаж. Без връщане - тогава вече няма да се вместя Намигване

Последната промяна е направена от to4ica на Сря Дек 07, 2005 11:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
Jasen
Готвач

Готви от: 30 Яну 2005

Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:31 pm Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски

Звучи страшно вкусно, но какво значи да се маринова рибката? да се натопи в оцет ли?
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Чет Дек 08, 2005 11:42 am Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски

to4ica написа:
Алеко написа:

Вземи едно куфарче с мен - ще се вместя в килограмите за презокеанския багаж. Без връщане - тогава вече няма да се вместя Намигване

А как ще си нося такъмите? Смях
Почетен член

Пуснато на: Чет Дек 08, 2005 11:40 pm Заглавие на темата: Филе от бяла риба по провансалски

Алеко написа:
to4ica написа:
Алеко написа:

А как ще си нося такъмите? Смях

Хората от бандата на Хюи имат такъми да изловят всичко, що мърда из световния океан... Представят страхотни нововъведения и изпитани стари марки в рибарлъка
начало
Reserve
Дегустатор

Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 9:07 am Заглавие на темата: Рецептите на Хюи

to4ica написа:
... Давай още негови рецепти, ако имаш.

За мен това е най-добрия готвач в областта на рибната кухня, сигурно е добър и в останалите неща, които прави... Рецептиге му обикновено са простички за изпълнение, но пък доста вкуснички... за съжаление, не всички продукти, с които той борави ги има на нашия пазар.
Например, по същия начин както филето, той направи и миди "пектени", само, че без доматите... и също изглеждаха върха...
А рецептите просто си ги запомням и като имам възможност ги приготвям...но щом представлява интерес, ще се постарая да ги записвам. Между другото, той има сайт, но е платен...

Jasen написа:
Звучи страшно вкусно, но какво значи да се маринова рибката? да се натопи в оцет ли?

Мариноване на риба, пък и не само на риба, не означава само оцет...
Например аз посолявам рибата, слагам и малко девесил, соев сос и малко лимон..оставям рибата около час така и после я приготвям...
Естествено има и други видове маринати... по-скоро мариноването е въпрос на вкус и подбор на подправки.
Такива неща правя и с различни видове меса, особено по-жилавките...например, ако приготвяш дивеч, мариноването е задължително, иначе бая жилаво ще стане.
Изобщо, повечето кухни мариноват задължително месата преди приготвяне и така хем по-лесно се пригатвя след това, хем е по-вкусно...

Алеко написа:

И все пак ти препоръчвам да опиташ нещо от него, мисля че няма да съжаляваш.
начало
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Кюфтета от риба тон и още нещо! Рибна кухня
Пилешко филе пълнено със спанак, сушени домати и 3 ... Фюжън кухня
Къри от риба и кокосов орех Рибна кухня
Пилешко филе в патладжан Фюжън кухня
Рулца с риба тон Рибна кухня
Спагети или др. подобни с риба тон ala Kristi Фюжън кухня
Аншоада по провансалски Рибна кухня
Тажин с бяла риба (Мароко) Международна кухня