Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Лучена фиеста

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Автор Съобщение
Nefertiti
Дегустатор

Готви от: 22 Авг 2004

Лучена фиеста
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 4:47 pm    Заглавие на темата: Лучена фиеста

Гледах едно предаване и ми хареса идеята за бързо приготвена вечеря.

Лучена фиеста
==========

Продукти: 1 патка, стар лук(колкото да се напълни вътрешността на птицата), и лук на малки главички.

Стария лук се нарязва, посолява и се напълва птицата, слагат с еняколко дафинови листа и се зашива. Запържа се в тенджера с мазнина до златисто-кафяв цвят. През това време се слага да ври вода в друга тенджера, като се слагат чер пипер и подправки по ваш вкус. След като се изпържи добре птицата се слага да ври в тенджерата с вода. След известно време се изважда, слага се в намазана с олио тава, намазва се с доматена паста и се запича.

В тенджерка се запържват цели главички лук, след като зтанат златисти се долива от бульона , в който се е варила патката, подправки по избор.

В друга тенджерка се запърват цели главички лук пак до златист цвят, сипва се ориз и вода( съотношение на 1 ч.ч. ориз , 1 и 1/2 ч.ч. вода), сол. След 20 мин. е готово.

Аз мисля да пробвам с пиле. Хайде , ако пробва някой да сподели мнение. Видя и се интересно и бързо ястие, при това малко по-нетрадиционен начин за приготвяне. Смях
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Лучена фиеста
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 1:35 am    Заглавие на темата: Лучена фиеста

Доста нетрадиционо наистина за първи път чувам птица пълна с лук.. :? Усмивка Страно е толкова лук с пиле ..макар ,че пилешката каварма е доста вкусна(тя стана популярна напоследък покрай рекламта на "Маги" Смях ),но пълнено с лук...най-вероятно ще е вкусно..особено за баща ми ,който е любител на лука.. Намигане Усмивка
начало
рецепти
Nefertiti
Дегустатор

Готви от: 22 Авг 2004

Лучена фиеста
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 3:06 am    Заглавие на темата: Лучена фиеста

Да, изглеждаше много вкусно, а и нетрадиционно, пък и лесно на всичкото отгоре Намигане Сега ми хрумна, че оризът може да се нареди около птицата, нещо като гнездо.
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks