Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Шоколадови бисквити " Трюфел "

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Десерти и сладкиши
Автор Съобщение
marabu
Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005

Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 5:08 pm    Заглавие на темата: Шоколадови бисквити " Трюфел "

40 броя биквити

Източник :Ayn

200 г шоколад начупен
90 г масло
110 г захар
щипка сол
3 яйца
1 ч л ванилиева есенция
200 г брашно
25 г какао на прах (горчиво)
1/2 ч л бакпулвер
3/4 чаша пудра захар

. В неголям съд на водна баня се разтoпяват маслото и шоколада до еднородна маса...
. Маха се от огъня и се охлажда..добавя се захарта .. Омесва се всичко добре..докато не се разтвори захарта ...
. Добавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце се разбива сместа хубаво с миксер...
. Добавя се ванилията.. брашното се пресява с какаото, солта и бакпулвера в шоколадовата смес ...
. Отнова всичко добре се омесва и се оставя за 1 ч в хладилника ..Купата се покрива с фолио ...
. Фурната се загрява до 160 С
. Тавата се намазва с масло или се постила хартия за печене..
. Пудра захар се насипва в неголяма купа (чиния) ..
. С чаена лъжица се отчупват парченца тесто от които се правят топки ~ 2,5 см диаметър ...
. Всяка топка се овалва в пудра захар.. Всяка бисквита трябва да бъде покрита с ДЕБЕЛ слой пудра захар..
. Бисквитите се поставят върху хартия на разстояние 4 см ....

. Пекат се 10-15 мин (по време на печене се пукат леко - нормално е )
. Готовите бисквите се охлаждат в тавата още 2 мин, след което се изваждат до пълното им охлаждане ..
. Могат да бъдат съхранявани в затворени кутии ...

* Мога да добавя, че не се знае колко се съхраняват .. При нас не успяха Усмивка
Брашно ползвах готово с бакпулвер.. Дълго време избягвах тези бисквити, мислех си че са супер сложни .. А се оказа толкова лесна рецепта, но пък затова ефекта от тях е Браво .. А, да, написано е, че са за 40 бр; при мен излязоха към 60 .. може би топчета не бяха равномерни ... И последно, понеже не знам тава, която да побере 40 бр - побират се 20 бр само .. Та докато се пече тавата.. Сместа пак се оставя в хладилника ..
Може бисквитка да има някой друг съвет Усмивка

Добър Апетит !!!
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
DolceVita
Дегустатор

Готви от: 27 Окт 2004

Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 5:33 pm    Заглавие на темата: Re: Шоколадови бисквити " Трюфел "

Мерси!!! Усмивка
А по-хрупкави ли стават или "меки" и топящи ....като трюфели? Плезене
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 8:14 pm    Заглавие на темата: Re: Шоколадови бисквити " Трюфел "

marabu написа:
Може бисквитка да има някой друг съвет Усмивка...

Направих ги за рождения ден на съпруга ми и ужасно се изложих с първата доза Съжалявам!. Станаха твърди (сипах малко повече брашно, защото от форума, от който взех рецептата, всички се жалваха, че тестото им е рядко и сладките са разплуват).
Имах глупостта да пека две тави едновременно, с конвекция, и те изсъхнаха.

1/3 от останалото тесто изядох сурово (беше много вкусно), а останалото изпекох след 2 дена. Този път ги пекох на 180 мин за много кратко време и бисквитките станаха великолепни. Но не успях да ги снимам, много бързо ги изядохме Mr. Green.

Бисквитите са много вкусни.
Благодаря ти, Марабу за това, че ме подсети за тях, както и за хубавите снимки!
начало
рецепти
рецепти
marabu
Почетен член

Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 8:38 pm    Заглавие на темата: Шоколадови бисквити " Трюфел "

DolceVitaУсмивка
Остават си мекички и след няколко дена .. Е имах само 3 броя май.. Леко напомнят за меденки Усмивка
Бисквитке Усмивка Благодаря ти Голяма прегръдка
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 12:19 am    Заглавие на темата: Шоколадови бисквити " Трюфел "

Доживяях, доживях и аз да опитам тез сладки.. Mr. Green Ако знаете от кога им се каня само... Въртя очички Принципно не ме привличат сладките неща, но има ли мноого шоколад, оплезвам език и почвам да кроя планове кога да ги почна. Усмивка В случая има-няма година и половина, а откакто Пилето пусна тук рецептата, почнах и да ги сънувам. Съжалявам! Благдарение на Бисквитка се сдобих с готварски шоколад, за да мога с чиста съвест да го прахосвам на воля. Мерси за което! Намигване

И тъй..следвайки указаинията на 2-те професионалистки изказали се по-горе и сред кратка консултация с блога на Ayn и под предлог, че свекърва ми има рожден ден (да ми е чиста съвеста, в случай че опукам половин тава за дегустация- което и стана.. Съжалявам! Mr. Green, няма да се излагам я Mr. Green), ги спретнах днес. Въпреки предварителната паника се оказа, че се правят много лесно и бързо. Усмивка Готино А за вкусът да не говорим, пир за шокоманиаците! Усмивка Пухкави, шоколадови, ароматни. Усмивка Готино Снимки няма, фотото нямаше батерии. На външен вид изглеждаха страхотно. Не се разляха, останаха си дебелички. Добавих още 10-15 гр. брашно към сместа (в блога пише, че брашното е 210 гр. и реших, че е поправила рецептата си) и ги пекох на 3 на моята фурна, което не знам колко е .. Съжалявам!, точно за 10 мин. Не станаха нито сухи, нито спечени - идеални! Усмивка Умряла ми'й циганката, та сама си се хваля Twisted Evil Въртя очички Mr. Green

Благодаря на Марабу и Бисквитка за за помоща и напътствията! Целувки цветя
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 2:43 pm    Заглавие на темата: Шоколадови бисквити " Трюфел "

Искам и аз!..
начало
рецепти
рецепти
marabu
Почетен член

Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 3:53 pm    Заглавие на темата: Шоколадови бисквити " Трюфел "

ludetina Браво , че въпреки паниката ги направи Усмивка

А при мен е 200 г понеже ползвам готово брашно с бакпулвер ФариАп( червената опаковка)
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 4:37 pm    Заглавие на темата: Шоколадови бисквити " Трюфел "

По колко броя ви излизат от тази доза?
Имам смътен спомен за около 60 броя, при това хапнах и от суровото тесто Съжалявам!
начало
рецепти
marabu
Почетен член

Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 5:55 pm    Заглавие на темата: Шоколадови бисквити " Трюфел "

Не съм правила отдавна, но като гледам горе съм писала 60 броя Усмивка Може би Аун прави по големи Въпрос
начало
рецепти
рецепти
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 11:42 pm    Заглавие на темата: Шоколадови бисквити " Трюфел "

Мерси..мерси.. Усмивка
За протокола излязоха ми даже повече от 60, но първата тава ми бяха по мънички, незнаех колко точно големи да ги правя и докато наглася големината отиде една тава. Тя остана за дегустация.. Mr. Green
А Марабу, освен че е с набухвател..друга разлика има ли с нормалното брашно?
начало
рецепти
marabu
Почетен член

Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 8:07 am    Заглавие на темата: Шоколадови бисквити " Трюфел "

Ами не съм спец по брашната, но доколко знам няма друга разлика... Аз ползвам това, защото иначе усещам бакпулвера а и е по мързеливо Mr. Green
начало
рецепти
slavqn4eto1
Дегустатор

Готви от: 22 Авг 2007

Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 9:07 pm    Заглавие на темата: МНОГО ВКУСНИ БИСКВИТКИ

Тъмо направих бисквитките и бързам да ви напиша че са великолепни!!!!А за тестото облизвах купата и лъжицата до насита Плезене плюскане !!!Немога да ви кажа каква е броиката, защото моите братовчеди ги налапаха още от тавата врели толкова много им харесаха!!!!
начало
рецепти
рецепти
dalka
Гост

Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 8:54 pm    Заглавие на темата: Шоколадови бисквити " Трюфел " Дублирай поста като нова тема

Хм, аз пробвах тези бисквити много отдавна за първи път. Но станаха доста твърди, защото май попрекалих с брашното. В началото тестото ми се видя доста рядко.
После ги пробвах отново. Станаха чудесни. Оттогава спазвам стриктно рецептите.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Невъзможни бисквити с фъстъчено масло Десерти и сладкиши
Солени бисквити "сълзица" със сардини Рибна кухня
Кашкавалени бисквити Тестени и хлебни изделия
Лешникови бисквити Десерти и сладкиши
Шведските джинджифилови бисквити от Коледния брой Коментари и въпроси по рецепти от списания
Формички за шоколадови отливки Съдове и прибори за готвене и сервиране
Мономолекулярни бисквити Десерти и сладкиши
Бананови бисквити / Banana fudge cookies Десерти и сладкиши
Мъфини с вишни с шоколадови костилки Десерти и сладкиши
Шоколадови трюфели с лешници Десерти и сладкиши
Солени бисквити Диетични рецепти
Бисквити "Сълзица" (Palmiers) Десерти и сладкиши
Двойни шоколадови бисквити Десерти и сладкиши
"Сандвичи" от бисквити Десерти и сладкиши
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Десерти и сладкиши
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks