Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Супа със застройка от топено сирене

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Супи и чорби
Автор Съобщение
Veshtica
Дегустатор

Готви от: 12 Окт 2004

Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 12:23 pm    Заглавие на темата: Супа със застройка от топено сирене

Като дете мъжа ми ял само седем различни ястия, по едно за всеки ден от седмицата. С годините поумня, но тази супа, една от седемте, му е все още любима. Въртя очички

Продукти:
1 Глава Лук (малка)
1 Морков (голям или 2 малки)
1 Прясна Чушка (по желание)
4-5 Картофа
1 Голяма Шепа фиде (ако е от гнезденцата 1-2)
3-4 от Топените Сиренца (може и повече !)
5-6 Стръка Копър и Магданоз

В дълбока тенджера с малко олио се запържват почистени и нарязани на ситно лукът и морковите, докато лукът стане прозрачен. Посолява се! Добавят се обелени и нарязани на по-едри кубчета картофи, докато замиришат на пържено, но без да хващат коричка. Ситно нарязаната чушка е последна и по желание. Веднага след като се добави чушката, зеленчуците се заливат с вода да ги покрие с 3-4 пръста. Кипва се, и се вари на бавен огън докато омекнат картофите, тогава се добавя натрошеното фиде. След като се добави фидето, супата се вари не повече от 10 мин. или не повече от указаното на опаковката на фидето. Застройката се приготвя като топеното сирене се втечнявя ,сиренето се топи на тиган и плавно и полека се добавя от горещия бульон на кипящата супа за да се разтвори равномерно. Когато застройката в тигана е станала с консистенциятя на палачинково тесто, или по-рядка, се добавя в супата.
Тигана го обирам няколко пъти като добавям горещия бульон за да разтвори остатъците. Оставям го да ври около минута и изключвам, веднага поръсвам с ситно нарязаните копър и магданоз за да омекнат но да не загубят ярко зеления си цвят.
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Пет Окт 15, 2004 1:45 pm    Заглавие на темата: Супа със застройка от топено сирене

Щом е със сирене бройте ме! Намигане За първи път чувам за супа с топено сирене..правя на детето подобна ,но с нормално .. Усмивка тази събота или неделя ще я пробвам и ще долкадвам.. Удивителна
Потекоха ми лигите..
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 10:43 am    Заглавие на темата: Супа със застройка от топено сирене

С малко царевица, грах и червена чушка става приятна (и вкусна!) шарения. Veshtica, надявам се, да не ме превърнеш в жаба или някоя съставка за супа заради свободните ми интерпретации Намигане ...
начало
рецепти
рецепти
Nefertiti
Дегустатор

Готви от: 22 Авг 2004

Пуснато на: Съб Яну 08, 2005 6:57 pm    Заглавие на темата: Re: Супа с застройка от топено сирене

Veshtica написа:
Като дете мъжа ми ял само седем различни ястия, по едно за всеки ден от седмицата. С годините поумня, но тази супа, една от седемте, му е все още любима.
Въртя очички

Моята дъщеря се е влюбила в тази супа, постоянно ме кара да я правя Усмивка
Veshtica
Дегустатор

Готви от: 12 Окт 2004

Пуснато на: Чет Яну 27, 2005 12:41 am    Заглавие на темата: Супа със застройка от топено сирене

Нали?! има нещо в тази супа което я прави неустоима за децата! Намигване
може би топеното сирене...
kari
Дегустатор

Готви от: 19 Мар 2007

Пуснато на: Вто Мар 20, 2007 12:35 am    Заглавие на темата: Поздравления!

Супата е много екзотична и лесна за приготвяне. Поздравления за автора! мексиканска вълна
начало
рецепти
рецепти
Антон Юруков
Дегустатор

Готви от: 17 Юни 2007

Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 1:41 pm    Заглавие на темата: Малка добавка :)

Първо, отличен за рецептата, невероятна е Усмивка

Това което бих добавил аз, е при сервиране става добре като се oвкуси с шарена сол, малко черен пипер, няколко капки лимон (оцет) за киселост, половин - една с.л. кисело мляко (става въпрос в чинията) и капка чили...приятен апетит Усмивка
начало
рецепти
sly_lady
Дегустатор

Готви от: 05 Юли 2007

Пуснато на: Вто Авг 14, 2007 3:14 pm    Заглавие на темата: Супа със застройка от топено сирене

ммм... аз както съм по супичкитеее, още като се пребера от работа и ще забъркам една Шкембе
поздравления за рецептата точа лиги
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
"Детска" крем супа с грис" Супи и чорби
Лесна студена крем супа от авокадо Супи и чорби
Калмари, пълнени с черен ориз и сирене Рибна кухня
Скоунс със сирене Тестени и хлебни изделия
Пилешка супа в МВ Супи и чорби
Млечна супа с кускус в микровълнова Супи и чорби
Супа от чушки с естрагон Коментари и въпроси по рецепти от списания
Кралска празнична супа Супи и чорби
Gotin-а Доматена супа Супи и чорби
Biersuppe (Beer Soup) – Бирена супа Международна кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Супи и чорби
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks