| Автор |
Съобщение |
Veshtica Дегустатор

Готви от: 12 Окт 2004
Супа със застройка от топено сирене |
|
|
|
Като дете мъжа ми ял само седем различни ястия, по едно за всеки ден от седмицата. С годините поумня, но тази супа, една от седемте, му е все още любима.
Продукти:
1 Глава Лук (малка)
1 Морков (голям или 2 малки)
1 Прясна Чушка (по желание)
4-5 Картофа
1 Голяма Шепа фиде (ако е от гнезденцата 1-2)
3-4 от Топените Сиренца (може и повече !)
5-6 Стръка Копър и Магданоз
В дълбока тенджера с малко олио се запържват почистени и нарязани на ситно лукът и морковите, докато лукът стане прозрачен. Посолява се! Добавят се обелени и нарязани на по-едри кубчета картофи, докато замиришат на пържено, но без да хващат коричка. Ситно нарязаната чушка е последна и по желание. Веднага след като се добави чушката, зеленчуците се заливат с вода да ги покрие с 3-4 пръста. Кипва се, и се вари на бавен огън докато омекнат картофите, тогава се добавя натрошеното фиде. След като се добави фидето, супата се вари не повече от 10 мин. или не повече от указаното на опаковката на фидето. Застройката се приготвя като топеното сирене се втечнявя ,сиренето се топи на тиган и плавно и полека се добавя от горещия бульон на кипящата супа за да се разтвори равномерно. Когато застройката в тигана е станала с консистенциятя на палачинково тесто, или по-рядка, се добавя в супата.
Тигана го обирам няколко пъти като добавям горещия бульон за да разтвори остатъците. Оставям го да ври около минута и изключвам, веднага поръсвам с ситно нарязаните копър и магданоз за да омекнат но да не загубят ярко зеления си цвят.
________________________________________ Без ПАНИКА!
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
|
|
|
Щом е със сирене бройте ме! За първи път чувам за супа с топено сирене..правя на детето подобна ,но с нормално .. тази събота или неделя ще я пробвам и ще долкадвам..
Потекоха ми лигите..
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
С малко царевица, грах и червена чушка става приятна (и вкусна!) шарения. Veshtica, надявам се, да не ме превърнеш в жаба или някоя съставка за супа заради свободните ми интерпретации ...
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Nefertiti Дегустатор

Готви от: 22 Авг 2004
|
|
|
| Veshtica написа: | | Като дете мъжа ми ял само седем различни ястия, по едно за всеки ден от седмицата. С годините поумня, но тази супа, една от седемте, му е все още любима. |
Моята дъщеря се е влюбила в тази супа, постоянно ме кара да я правя
________________________________________ бъди такъв какъвто си
|
|
| начало |
|
 |
Veshtica Дегустатор

Готви от: 12 Окт 2004
|
|
|
Нали?! има нещо в тази супа което я прави неустоима за децата!
може би топеното сирене...
________________________________________ Без ПАНИКА!
|
|
| начало |
|
 |
kari Дегустатор
Готви от: 19 Мар 2007
| Пуснато на: Вто Мар 20, 2007 12:35 am Заглавие на темата: Поздравления! |
| |
|
Супата е много екзотична и лесна за приготвяне. Поздравления за автора!
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Антон Юруков Дегустатор
Готви от: 17 Юни 2007
|
|
|
Първо, отличен за рецептата, невероятна е
Това което бих добавил аз, е при сервиране става добре като се oвкуси с шарена сол, малко черен пипер, няколко капки лимон (оцет) за киселост, половин - една с.л. кисело мляко (става въпрос в чинията) и капка чили...приятен апетит
|
|
| начало |
|
 |
sly_lady Дегустатор

Готви от: 05 Юли 2007
|
|
|
ммм... аз както съм по супичкитеее, още като се пребера от работа и ще забъркам една
поздравления за рецептата
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|