Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход

Пушени шпроти - мезе за коняк?
Добави във Facebook

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Дъра, бъра, два чадъра
Автор Съобщение
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 4:08 pm Заглавие на темата: Пушени шпроти - мезе за коняк?

В темата ""Кондрос", село Черноморец" yosif написа:
П.П. На никого досега не съм похвалил тези калмари, защото навремето така похвалих пушените шпроти и сега трудно си намирам от това превъзходно мезе за коняк Mr. Green

Пушени шпроти - мезе за коняк? Ти ме уби!!!
Готвач

Готви от: 06 Дек 2005

Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 8:17 pm Заглавие на темата: Пушени шпроти - мезе за коняк?

Гле'й с'Я...

Аз мнооооого се доверявам на братушките в това отношение и ниииикога не са ме разочаровали.

Та четях едно време по разните му там йеншъни - геолози, ловци и прочие - всички кътаха за последната прощална вечер алкохол и мезе. Ама дълбоко скрито и заветно, така да се каже.
Та. Прощалният комплект е: коняк и пушени шпроти или рол-мопс - туй е маринована селда или херинга по европейскому - завита на рулца - има ги по суперите в пластмасови кофички с капак.

На мен по ми вървят шпротите. Но си намерете латвийска или полска консерва - черен етикет, че нашите и те взеха да затварят, ама е едра цаца и няма нищо общо с истината...

Пак сА издадох... Mr. Green

П.П. Конакът да е български. То Преславска Плиска 0.5 е голям дефицит, но Поморийските 0.7 - червен, зелен, син етикет са превъзходни. Също 0.5 на Поморие, но доставчикът трябва да е читав, щото взеха пак да го ментосват.
Синия Бич да си го пият поляците и македонците - 'ладен - той по технология има 30% спирт, пък сега сигурно има само 30% дестилат и много сладни.
Метаксите са много сладки, виж имаше един албански 0.5 - със сламки украсено шишето - той бива. И хърватските коняци биват - Виняк им е заглавието най-общо.
начало
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 11:12 pm Заглавие на темата: Пушени шпроти - мезе за коняк?

Абе, нещо не ми се връзва риба с коняк, пък ако ще и патагонски да е. А и на руснаците относно пиенето нямам голяма вяра, освен за водка със сельодка. Е, може и с черен хайвер, ама да е Белуга! Mr. Green

Иначе хора, които пият дезодоранти, някак си не ми вдъхват много доверие.
Готвач

Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 11:37 pm Заглавие на темата: Пушени шпроти - мезе за коняк?

Става дума за пиячи, не за пияници.
Пък и какво лошо в дезодорантите - чист спирт.
Като си помисля по селата какви плодови бъркочи жулят, че и от компоти и сладка всякакви.
Добре, че джибровицата не може да се сбърка, ама плодовите... някои направо лъхат на разтворител.

А за водката сте прав - изключително вредно питие - както и всички житни спиртове - фузелови масла - дето мътнее от тях самогона, та се налага да ги карат водките до припадък през промишлените инсталации, докле достигнат някаква степен на безвредност. Уискитата - тоже - ако не минат през кюмюра или поне през горени бъчви - са жива смърт. Хеле да не отварям лаф за царевичните ракии - бърбън им викат - то чист ром по принцип, ама ромът поне е само от захар, а в бърбъна пак неозахарените нишестета правят фузелови масла - една отрова, за която черният дроб няма верига за разграждане, а той има близо 3000 вериги за различни отрови - толкова поне доФторите са установили, включително отделна за аналгина, макар той да си е жива синтетика и как ли еволюцията го е предвидила, та го е заложила в дроба?!
Разните там оризови ракии просто без коментар - колко сватби са избили досега в Индия и наоколо...

Пийте си гроздови ракии или поне държавните ментета дестилат + спирт + есенция, а най-добре винени дестилати - коняци.

А и мента и мастика и разни подобни бъркочи са вполне читави - също чист спирт и боички.
начало
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 1:42 pm Заглавие на темата: Пушени шпроти - мезе за коняк?

Ееее, тук съвсем се отнесе вече! Как можа да набедиш любимите ми царевични уискита така? Та ако са наистина толкоз отровни, половин Америка да е измряла бе!
Готвач

Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 2:14 pm Заглавие на темата: Пушени шпроти - мезе за коняк?

Колко пият те, бре?! 2-3 по 28 върху лед!

Пък и който от колегите по НАТО-то опита наш'т скоросмъртница деклЯрира, че повеке няма да близне Виски Mr. Green

Накараха военните магазини да им зареждат сръбска ракия, че там наш'та не се е прочула още...

Хайде, де! Смях Смях
начало
Reserve
Дегустатор

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 8:58 am Заглавие на темата: Пушени шпроти - мезе за коняк?

Алеко написа:
Ееее, тук съвсем се отнесе вече! Как можа да набедиш любимите ми царевични уискита така? Та ако са наистина толкоз отровни, половин Америка да е измряла бе!

Напълно подкрепям Алеко! "Вискито си е виски"... ечемичен или царевичен малц, отлежал в дъбова бъчва...това си е живо лекарство за всякакви болести.
Да, има доста измишльотини на пазара и "yosif" е прав за различните видове алкохолни изпълнения, но...
Пил съм доста неща, приготвени в домашна обстановка, и много от тях са били доста добри... пъпешова ракия, например...
За коняка...хм, имах проблеми с дробчето преди доста години, точно от съни и то от старото, супер истинско...
Не, не... вискито си е виски!
Бърбъна...ами то си е виски!
Сега, ако го разреждаш с бира, както го правят ония "натовци"... това вече е друга тема, мисля...
начало
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Мезе от платарини или иларии Рибна кухня
Стек със сос от коняк и горчица Международна кухня
Кашубско /Полша/ гъбено мезе Международна кухня
Мезе от виме на млада юница Салати, ордьоври, мезета и закуски
Рибно мезе Рибна кухня
Croque-monsieur (Крок месийо) - мезе за бира Салати, ордьоври, мезета и закуски
Мезе от кайзерована пъстърма от рибици на толстолоб Салати, ордьоври, мезета и закуски
Изискано мезе за уиски или просто ордьовър Салати, ордьоври, мезета и закуски
Мезе от филе на херинга Рибна кухня
Сьомга 1-2 (Финландия / мезе за водка) Рибна кухня
Охлюви в масълце - страшно мезе Салати, ордьоври, мезета и закуски
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Дъра, бъра, два чадъра
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Превод от Боби Димитров