Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Свинско контрафиле с пълнеж
Сподели във Facebook

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Ястия българска кухня
Автор Съобщение
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 11:40 am    Заглавие на темата: Свинско контрафиле с пълнеж

Вчера излязох за вестници и пътьом ми хрумна да сготвя нещо ново за вечеря. Докато обикалях по сокаците измислих следната рецептичка, която снощи приготвих:

1 парче свинско контрафиле
4 печени чушки
1 шепа целина на кубчета (замразих си още от есента)
1 стрък (само бялото) праз
1 шепа пънчета от печурки
2 скилидки чесън
50 г овче сирене
2 щипки нарязан на ситно пресен лук
сол и черен пипер
8 парчета пушени свински гърди, нарязани на тънко, може и суров бекон
няколко капки зехтин

1. Месото се почиства от жили и тлъстинки и се разрязва на зиг-заг така, че да се получи едно голямо парче с приблизително троен размер. Намазва се със зехтин от двете страни, посолява се съвсем леко, поръсва се с черен пипер и с пресния лук и се завива плътно. Поставя се в хладилника за 20 минути. Ето как вървят разрезите:

2. В малко подсолена вода се сваряват целината, чесънът, празът и пънчетата от гъбките. Водата се излива, а зеленчуците се пасират. Добавят се натрошеното, неизкиснато сирене, както и нарязаните на дребно печени чушки.

3. Месото се разтваря отново и се намазва с пълнежа. Завива се на руло, облепва се с резените пушени гърди и се увива стегнато в алуминиево фолио. Пече се в дълбока тавичка от йена-глас с капак на 200-220° С около 40-45 минути.

4. Фолиото се отстранява, месото се връща в тавичката и се запича за няколко минути докато беконът хване коричка.

Сервирах го с печени картофки с мед (благодаря на Шареното пиле) и с печурките, чиито пънчета използвах за плънката. Те са задушени в масло и бяло вино, подправени със сол и копър, а накрая в соса сипах две лъжици настърган пармезан.

Снимките са кофти, защото са правени с мобилен телефон. Съжалявам!
vivagd
Дегустатор

Готви от: 30 Апр 2005

Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 12:58 pm    Заглавие на темата: Свинско контрафиле с пълнеж

Цитат:
Снимките са кофти, защото са правени с мобилен телефон.

Напротив...имаме очила и лупи. Мерсаж за рецептата. Но за гарнитура картофено пюре и домашна туршиика от печени червени камби и паниран карфиол. Всеки си има моментни предпочитания и трябва да се уважават. А картофките ще пробваме задължително довечера с биричка за разтоварване. точа лиги
начало
рецепти
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 1:33 pm    Заглавие на темата: Свинско контрафиле с пълнеж

Алеко, да илядиш - най-после схванах как се реже пустото филе, за да стане голяма плоскост! А и рецептичката си я бива...
начало
рецепти
marabu
Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005

Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 1:54 pm    Заглавие на темата: Свинско контрафиле с пълнеж

Вчера излязох за вестници и пътьом ми хрумна да сготвя нещо ново за вечеря. Докато обикалях по сокаците измислих следната рецептичка, която снощи приготвих: .. Защо моя мъж не измисли Шокиран но това е сигурно защото не обикаля за вестници Усмивка Браво остана и контрафиле да взема Удивителна
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 4:44 pm    Заглавие на темата: Свинско контрафиле с пълнеж

vivagd написа:
...за гарнитура картофено пюре и домашна туршиика от печени червени камби и паниран карфиол...

И аз бих сложила по-проста гарнитура на това изискано творение Готино
vivagd написа:
А картофките ще пробваме задължително довечера с биричка за разтоварване. точа лиги

Даааа! Нaздрaвe Само дето няма да е довечера Много тъжен
начало
рецепти
yosif
Готвач

Готви от: 06 Дек 2005

Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 5:33 pm    Заглавие на темата: Свинско контрафиле с пълнеж

Богаташииииииии Готино а фукарите - Руло Стефани и народна музика Смях

За средната класа препоръчвам свински бюст - отваря се джоб между кокалака и месото или свинска плешка - парчелосва се като разтворена книга.

Един ентусиаст ми обясняваше веднъж как успял да промуши кренвирши през филето, нооооо... Алеко обра точките! Ашколсун!
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Пон Яну 23, 2006 2:53 pm    Заглавие на темата: Свинско контрафиле с пълнеж

marabu написа:
.. Защо моя мъж не измисли Шокиран но това е сигурно защото не обикаля за вестници Усмивка

Вероятно сте абонирани за някои периодични издания...

biskvitka написа:
vivagd написа:
...за гарнитура картофено пюре и домашна туршиика от печени червени камби и паниран карфиол...

И аз бих сложила по-проста гарнитура на това изискано творение Готино

Не знам какво сложно виждате в тази гарнитура. На мен и на домашния звяр комбинацията с леко сладнеещите компирчета много ни допадна. А гъбките бяха така - за разкош.
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Пон Яну 23, 2006 6:34 pm    Заглавие на темата: Re: Свинско контрафиле с пълнеж

Алеко написа:
В големите магазини (Хит, например) се продава прясна.
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Пон Яну 23, 2006 6:52 pm    Заглавие на темата: Re: Свинско контрафиле с пълнеж

MR.LAZY написа:
Алеко написа:
В големите магазини (Хит, например) се продава прясна.

Знам, но тъй като целинката ми хрумна в последния момент, не ми се излизаше и ходеше чак до Хит. За точно такива случаи си имам три-четири глави на кубчета във фризера.
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Свинско със сос горчица Международна кухня
Свинско по - корейски Международна кухня
Сьомга с пълнеж от раци Рибна кухня
Свинско с кус-кус Фюжън кухня
Калмари с пълнеж от риба Рибна кухня
Не правете така Свинско в пикантен сос! Провалите в моята кухня
Свинско с патладжан Фюжън кухня
Пълнено свинско шкембе Ястия българска кухня
Кейк с разтопен шоколадов пълнеж, тип фъдж Десерти и сладкиши
Свинско бон филе с гъби Ястия българска кухня
Свинско руло с плънка от спанак и синьо сирене Международна кухня
Пълнено свинско шкембе (Фидера) Ястия българска кухня
Свинско филе в бутер-тесто върху канапе от гъби и лук Международна кухня
Много диетични "чехълчета" от тиквички с ... Диетични рецепти
Лазаня с пилешко и свинско Международна кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Ястия българска кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks