| Автор |
Съобщение |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Чушки бюрек с външна плънка |
|
|
|
Снощи исках да направя чушки бюрек. Оказа се, че във фризера имаме още един пакет печени чушки, така че не ми се наложи да купувам пресни (5,40 лв./кг ). Та ги размразих.
В това време от
1/2 глава червен лук
1/2 глава бял лук
2 ск. чесън
17,5 мл червено вино
2 яйца
сол
2 сл галета
1 шепа настъргано сирене Пекорино
1 бучка краве сирене
направих плънката. Първо задуших наедро нарязаните лук и чесън и ги минах през пасатора. Добавих останалите съставки и пасирах отново, но се получи малце редичко. Реших да пробвам как стои като плънка, при нужда имах готовност да добавя още сирене и/или галета.
Когато обаче чушките се размразиха, разбрах, че не стават за пълнене, просто бяха пробити до една и всичко щеше да изтече. Затова подходих по новаторски за мен начин - плънката вместо в чушките, беше оставена отвън. Просто потопих всяка чушка в гъстата (но не много) смес и ги запържих в тиган с малко зехтин.
Бих казал, че станаха доста вкусни.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
Много се кефя, когато някой подхожда креативно и резултатите обикновено са добри. Обаче това 17,5мл червено вино направо ме уби
|
|
| начало |
|
 |
ТеА75 Дегустатор

Готви от: 09 Яну 2008
|
|
|
| Алеко написа: | .. Затова подходих по новаторски за мен начин - плънката вместо в чушките, беше оставена отвън. Просто потопих всяка чушка в гъстата (но не много) смес и ги запържих в тиган с малко зехтин.
Бих казал, че станаха доста вкусни. |
Винаги, когато ми се налага да търся някоя рецепта попадам на този форум. Най накрая днес реших и аз да се регистрирам и веднага ще опитам тази рецепта.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|