Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Силантро(cilantro)/ Кориандър(Coriander) /Coriandrum sativum

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Продукти и подправки -> Подправки
Автор Съобщение
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 1:32 pm    Заглавие на темата: Силантро(cilantro)/ Кориандър(Coriander) /Coriandrum sativum

Облизване По всичко личи,че този месец ще мине под знака на авокадото! Намигване Усмивка

Силантро не беше ли кориандър? Ако не, как се казва на български тази подправка?
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
Veshtica
Дегустатор

Готви от: 12 Окт 2004

Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 2:01 pm    Заглавие на темата: Силантро

Силантрото е близнак на магданоза (изглеждат абсолютно еднакво), но има силен нещо като ментов аромат. Не знам как е на български и дали изобщо го има, не съм го срещала и сух. Много е разпрострaнен в мексиканската кухня, но съм забелязала че българите в Калифорния не го харесват...много им е силен.

За да го обясня по добре, може да се каже че силантрото се отнася към магданоза както анасона към копъра. Затова мисля, че е разумно да се замести с магданоз за по-умерения български вкус. Ако някой друг е опитвал силантро да ми помага...

Последната промяна е направена от Veshtica на Чет Дек 23, 2004 12:00 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
начало
рецепти
Raza
Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004

Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 4:37 pm    Заглавие на темата: Силантро = Кориандър

Силантро = Кориандър, а и на други езици се използват и двете думи. Толкова си прилича с магданоза, че поякога когато купувам магданоз прдварително разтърквам листенце между пръстите, за да се уверя че не е кориандър. В България е разпостранено растение, но главно като бурен, въпреки че семената се употребяват (дори като билка), но зелената му част кой знае защо - не.
Колкото до вкуса и аромата му.... въпрос на вкус.... Един-два пъти по погрешка се появи кориандър у дома, след което започнах да инструктирам и домочадието преди да го изпратя да купи магданоз.

Последната промяна е направена от Raza на Нед Дек 19, 2004 10:09 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
рецепти
рецепти
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 4:52 pm    Заглавие на темата: Силантро(cilantro)/ Кориандър(Coriander) /Coriandrum sativum

Мерси,аз още чакам да поникне.. Много тъжен , трябваше да си купя "истинско семе"..Много ми е любопитно дали ще ми хареса..свекър ми, който за кратко беше в Малйзия му направи такава силна антиреклама.. Усмивка ещо от сорта.."само при мисълта за него ми се повдига"..Чувствам се предизвикана да го опитам..(той и авокадото така говореше пък то взе , че ми хареса.. Намигване Mr. Green )..Тия дни ще отскоча до "Хит" и ще се снабдя с оригинални семена за посев..пък ще видим.. Готино
В сухия му (прясно смлян) вид много ми допада..особенно за индийката кухня..надявам се да не е толкова "гаден" в прясно състояние.. Намигване
Вярно ли е,че пресния и смления (т.е. семената му) не си приличат особенно? Объркан
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 4:07 pm    Заглавие на темата: Кориандър /Силантро/ изглежда така

Листата на силантрото много приличат на нашия магданоз. И са в състояние да развалят всяка нашенска салата / е, тъй като всяко правило има изключения - някому може и да се хареса/. Ароматът му е много силен и специфичен. Силно присъства в мексиканската кухня / където му е и мястото според мен /.

Последната промяна е направена от IPA на Пон Фев 13, 2006 4:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
рецепти
flash*
Дегустатор

Готви от: 06 Май 2005

Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 10:51 pm    Заглавие на темата: Силантро(cilantro)/ Кориандър(Coriander) /Coriandrum sativum

Наистина силантрото много прилича на магданоза на глед. Мъжа ми се беше объркал и вместо магданоз беше купил силантро. Направихме шопска салата и един приятел като я опита каза : " Май олиото е гранясало", хаха. После се усетихме , 4е не е от олиото , а от силантрото, което по вкус хич не прилича на магданоза Много ядосан .
начало
рецепти
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Кориандър (семена) и къри Подправки
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Продукти и подправки -> Подправки
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks