| Автор |
Съобщение |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Пресни картофки ала ЗМ |
|
|
|
Понеже започнаха да излизат и нашенски, а не само турски пресни картофки, снощи ЗМ ми направи много вкусна манджица. Всъщност беше предвидено като гарнитура за пъстървичките, които бях хванал по случай Благовещение, но нещо ме домързя да ги пържа, та ядохме само картофки, зелена салата и бяло сиренце.
Ставало много лесно, обясни по-добрата ми половинка. И понеже тя е на Вие с интернета, пускам рецептата вместо нея.
Пресни картофки
Пресен чесън
Копър
Зехтин
1 зеленчуков бульон
Сол
Картофките се измиват и се поставят в огнеупорен съд. Връз тях се поръсват ситно накълцаните копър и чесън, посолява се на вкус и се полива с една чаша бульон, както и с две с.л. зехтин. Пече се на 200° С докато картофките почервенеят и хванат коричка.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
yosif Готвач
Готви от: 06 Дек 2005
Пресни картофки ала ЗМ |
|
|
|
ИЗВЕРГ
Обаче веднага отмъщавам за всички наранени...
Вчера госпожата "хвана" карагьоз - 4 парчета общо 1.600 кг.
И на вълшебния ми нов тиган за печене( ще ви го покажа след малко).
И със салатка от маруля, репички, пресен чесън и пресен лук.
А карагьоза знаете - с лимооооооооон
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Пресни картофки ала ЗМ |
|
|
|
ЗМ, Ей те това ни се хапва, отивам да го правя /чесънът, с твое позволение, ще бъде заменен с пресен лук /
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Jasen Готвач

Готви от: 30 Яну 2005
Пресни картофки ала ЗМ |
|
|
|
Това ядене отдавна съм го писал, само че за микровълнова и без зеленчуков бульон. Ще дойдете вие на моето!
________________________________________ "Като гореща вода за шоколад"
|
|
| начало |
|
 |
dipemi Дегустатор

Готви от: 28 Юли 2005
Пресни картофки ала ЗМ |
|
|
|
И аз да дам моя принос - картофките стават вълшебни и с тарос, малко водичка, черен пирепец - може и бульонче.
________________________________________ http://www.klasvarna.com/
|
|
| начало |
|
 |
yosif Готвач
Готви от: 06 Дек 2005
Пресни картофки ала ЗМ |
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|