| Автор |
Съобщение |
Yasmin Дегустатор

Готви от: 21 Мар 2006
Супичка "Бомбастик" |
|
|
|
Супичките не са моята стихия, но специално тази много я уважавам, дори вчера си я приготвих отново, само че без запръжката и без туй си е достатъчно тежка.
Кво ви трябва:
500г картофи, 1л бульон, най-добре пилешки, 100г шунка, 4-5 яйчица, 1-2 глави лук, по една с.л брашно и масълце за запръжка.
Картофите се сваряват в бульона, прецеждат се, пасират се, връщат се в бульона и се възвират отново, като се прибавя и хубаво запържения лук. Ври около 10мин. Отделно се запържва шунката, а яйцата се забулват в подсолена и подкислена вода. Прави се и запръжката като се разрежда с част от супата и се връща в нея.
Във всяка чиния се подрежда от запържената шунка, върху нея по едно яйчице и се залива със супата. Може да се поръси с пресен магданоз или нещо друго по избор.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Супичка "Бомбастик" |
|
|
|
| Тая вкусотийка си е направо холестеролна бомба! Обаче веднъж се живее...
|
|
| начало |
|
 |
Yasmin Дегустатор

Готви от: 21 Мар 2006
Супичка "Бомбастик" |
|
|
|
| to4ica написа: | | Тая вкусотийка си е направо холестеролна бомба! Обаче веднъж се живее... |
О така е. Аз за туй си я приготвям редичко, а като добавя и едни чеснови хлебчета не се трае.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
Супичка "Бомбастик" |
|
|
|
Хм, холестеролна бомбичка даже не е.
Да ви преведа една американска подобна рецепта - освен изброеното ще има и бекон, и сметана и няколко вида сирена.
|
|
| начало |
|
 |
yosif Готвач
Готви от: 06 Дек 2005
Супичка "Бомбастик" |
|
|
|
Моя по най-пресни данни е 2.9 - доктора му се изпотиха очилата и ме прати повторно за негова сметка - като видя, че няма грешка тръгна да си търси помагач за харакири.
Последната промяна е направена от yosif на Пет Мар 31, 2006 9:04 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Супичка "Бомбастик" |
|
|
|
Мнооооого обичам холестерол! А както вчера разбрах от един доФтор, който насила ми премери кръвното, съм със 120/70! Да живее холестеролът!!!
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
yosif Готвач
Готви от: 06 Дек 2005