| Автор |
Съобщение |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Сос за спагети от пресни домати |
|
|
|
Не съм привърженик на драстичните диети, затова предлагам нещо вкусничко и същевременно разтоварващо.
Май не избрах най-подходящото време за тази рецепта , но продукти за нея все още могат да се намерят...
Ще ви трябват пресни домати (най-добре градински), малко чесън, няколко капки зехтин и изкиснато бяло сирене. Доматите се пасират (аз дори не ги беля) и към тях се добавят останалите съставки. Не се соли! Може да се сложи и пресен босилек, но аз лично не го препоръчвам (увеличава апетита).
Много е вкусно, бързо и нискокалорично, макар че не съм смятала калориите .
Последната промяна е направена от biskvitka на Пет Юли 04, 2008 3:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
|
|
|
Супер вкусна е рецептата (макар да не мога да се откажа от босилека,който е моята слабост.. )..Според моите изсчисления трябва да е около 500ккал (ако приемем ,че на човек се падат по 100гр. спагети)..
|
|
| начало |
|
 |
Jasen Готвач

Готви от: 30 Яну 2005
|
|
|
Основното на соса за спагетите е босилекът. Ако забравите да сложите сол в соса за спагетите, те придобиват метален вкус (на пирони , ако искате), а ако ги пресолите ви бият Пробвал съм още да добавям експериментално какви ли не подправки: чубрица, индийско орехче, карамфил и т.н., но основното е това - домати, босилек, малко сол, мазнина. Ако човек се увлече, диетичните спагетки могат да не оставят място за нищо друго. Подозирам, че са доста калорични и поради това рядко си ги позволявам, въпреки че поднесени с айран са ми любима храна, а освен това са много лесни за готвене.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
Тази вечер хапнахме спагети с този сос. Какво да кажа? Обичам лятото и пресните зеленчуци. Страхотна рецепта за жегите (защото Биски свари спагетите ).
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Биски, браво за идеята, че тъкмо се чудя как да мина по-мързеливо за футболните фенове довечера. Страшно вкусничко звучи.
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| to4ica написа: | | ... че тъкмо се чудя как да мина по-мързеливо за футболните фенове довечера. |
Прати ги на кръчма!
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Алеко написа: | | to4ica написа: | | ... че тъкмо се чудя как да мина по-мързеливо за футболните фенове довечера. |
Прати ги на кръчма!  |
А, повече мач в кръчма не гледам, че едни английски фенове щяха да ме бият в събота, добре, че бяхме повече "португалците"! Нали съм си буйничка...
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
| Те английските фенове си отидоха, останаха само дойчовци и макарони, жабарчета и потругез! Довечера съм в Мърфис, който иска, да заповяда.
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

|
|
|
Ти ли черпиш?
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
Ако беше дошъл и ако Германия беше победила, можеше и да те огрее една водица от чешмата.
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Алеко написа: | | ако Германия беше победила |
Леле, добре, че си седяхме в къщи на спагетки със сос, че тоя път дойчовците щяха да ме отупат, а така, в приятелска среда, не беше удобно някак... Впрочем, сосчето е великолепно - да се върнем на темата де.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|