| Автор |
Съобщение |
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
Празена супа |
| Пуснато на: Пет Мар 31, 2006 11:47 am Заглавие на темата: празена супа |
| |
|
Това е едно от малкото безмръвчени неща, които много обичам, а рецептата е на кръстницата ми
Та, съставките са три стръка праз, 2-3 моркова, 1 глава лук средна, един картоф и два сварени жълтъка.
На праза му нарязваме бялата част (аз включвам и началното нежнозеленко), морковите ги стържем, лукът го нарязваме и започваме да варим. Картофът (аз слагам по-големичък) нарязан го добавяме малко по-късно и варим гокато се разкашка всичко, след което пасираме.
Двата варени жълтъка, които се явяват застройка ги размиваме в малко от бульона (преди пасирането, де) и добавяме.
За овкусяване не казвам нищо, защото е по избор - и солта и черния пипер.
надявам се да ви хареса
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Празена супа |
|
|
|
| Куцо пиле написа: | | ...и започваме да варим. | Горе-долу в колко водичка? И никакви други подправки освен сол и черен пипер ли не слагаш?
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Празена супа |
|
|
|
| MR.LAZY написа: | | Куцо пиле написа: | | ...и започваме да варим. | Горе-долу в колко водичка? И никакви други подправки освен сол и черен пипер ли не слагаш? |
Мисля, че не е от голямо значение, след като след това ще се пасира. Даже е по-добре да е в повече водица.
Браво на Куцото пиле! Радвам се, че и новите членове на форумското семейство се престрашиха вече да пускат рецепти! Приветствам КП с "Добре дошла", макар че нашият любезен домакин би трябвало да свърши таз работа....
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
Празена супа |
| Пуснато на: Пет Мар 31, 2006 12:26 pm Заглавие на темата: празена супа |
| |
|
По въпроса за водата, mr Lazy, не мога да кажа точно количество. обикновено на око действам. Но, да, понеже се пасира, наливай колкото искаш, зависи дали я предпочиташ по-редичка или по-гъста. аз лично съм по-по гъстите дори лещата я правя на полуманджа
Ще се радвам ако я изпробвате и ви хареса. арецепти съм си планирала ей сега да пусна още две-три от най=любимите ми
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Празена супа |
|
|
|
| Куцо пиле написа: |
...рецепти съм си планирала ей сега да пусна още две-три от най=любимите ми  |
Както беше споменал Боби, добрата манджа с един поглед на рецептата се познава... Пускай, тук сме все ящнички и добре дошла
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Празена супа |
| Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 3:12 pm Заглавие на темата: празена супа |
| |
|
Вярвайте на Антоновица! Боби има вече опит в четенето на рецепти.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
|
|