| Автор |
Съобщение |
Фидера Дегустатор

Готви от: 15 Юни 2005
Приготвяне на чирози |
| Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 5:59 pm Заглавие на темата: Приготвяне на чирози |
|
|
| Направи ми впечатление, че докато ловях риба на кея на Созопол, точно над бар Текилата има едно място обособена за продажба на чирози. Една връзка е на цена около 6-7 лв. Точно там един от старите морски вълци откачи една от връзките чирози, уви ги във вестник и запали вестника, след което изчака вестника да изгори хубаво. Разряза с ножче връзката и смело си взе един опърлен сафрид, отвори си една бира и с такава наслада си глътна от нея, че направо ми събра очите и аз буквално в този момент забравих за риболова. Даде ми и на мен да опитам една от тези опърлени рибки. Уверявам Ви, че наистина не са лоши. Такова нещо не бях виждал, нито пък чувал. Но ето, че и това стана. Какво ли още може да измисли човек? Та така опърлени чирози. Опитайте! |
|
| начало |
|
 |
|
|
Радост Дегустатор

Готви от: 14 Апр 2006
Приготвяне на чирози |
| Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 8:08 pm Заглавие на темата: Приготвяне на чирози |
|
|
Благодаря!
Аз с вестник по този начин зная само, че се пърли домашна кокошка.
Но, ако ме вземеш с тебе за риба следващия път (на морето! ), обещавам да ти пърля колкото искаш рибета.  |
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
Приготвяне на чирози |
| Пуснато на: Пет Юли 21, 2006 8:39 am Заглавие на темата: Приготвяне на чирози |
|
|
Родата по морето приготвяше чирозите по подобен начин.
Слагат за минута - две на загрят котлон чирозите, поръсват с копър, олио и оцет.
За чесън нямам спомен.  |
|
| начало |
|
 |
|
|
Фидера Дегустатор

Готви от: 15 Юни 2005
Приготвяне на чирози |
| Пуснато на: Пет Юли 21, 2006 10:35 am Заглавие на темата: чирози |
|
|
| Наистина чирозите се напичат на плочата на котлон докато хванат коричка но се внимава да не прегорят.Готовите чирози веднага се увиват във влажна кърпа и се оставят така 20 мин.През това време нарязваме кромид лук на шайби като го редим на дъното на елипсовидна чиния ,поръсваме с копър и сол на вкус слагаме чирозите и заливаме обилно с лим.сок и зехтин.Лесно ,бързо,вкусно.Охлаждаме салатата и сервираме с препечени филийки хляб и водка по избор. |
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|