Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход

Великденски сладки и курабии
Добави във Facebook

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Търси се, трябва ми рецепта или съвет за...
Автор Съобщение
DolceVita
Дегустатор

Готви от: 27 Окт 2004

Пуснато на: Пон Апр 04, 2005 2:47 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Мили приятели - кулинари, хайде дайте ми "малките си сладки тайни за Великден". Какви курабийки, сладки правите? Аз ще осигурявам тази част за празника, свеки е по козунаците! Смях
начало
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пон Апр 04, 2005 3:50 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Тук има едно великденско меню. А сега сериозно. Смятам да правя мазурки (сладки, колкото длан от козуначено тесто). Засега други идеи нямам Тъжен.
начало
DolceVita
Дегустатор

Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 11:05 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

biskvitka написа:
Тук има едно великденско меню. А сега сериозно. Смятам да правя мазурки (сладки, колкото длан от козуначено тесто). Засега други идеи нямам Тъжен.

Ми дай рецепта за Мазурки, де !!! Смях
начало
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 2:31 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Досега не съм правила, тази година ще ми е за пръв път.
Тук има една, която ми изглежда не много трудна. Ако имаш проблем с превода, ще я преведа (малко по-късно). За съжаление, не намерих рецепта на полски Тъжен, но пък имам страшно много на руски.

Последната промяна е направена от biskvitka на Сря Апр 06, 2005 5:50 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
DolceVita
Дегустатор

Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 2:53 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

biskvitka написа:
Досега не съм правила, тази година ще ми е за пръв път.
Тук има една, която ми изглежда не много трудна. Ако имаш проблем с превода, ще я преведа (малко по-късно). За съжаление, не намерих рецепта на полски Тъжен, но пък имам страшно много на руски.

Лелеее, мила, не вдявам на този език..... Съжалявам!
начало
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 5:51 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Готово, оправих рецептата за кралски мазурек
начало
Rus0koska
Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004

Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 12:49 pm Заглавие на темата: Великденски курабии и сладки

Това едно от нещата, които също се правят за Великден. Дайте своите предложения по темата моля, за да мога да се представя добре тази година
начало
dipemi
Дегустатор

Готви от: 28 Юли 2005

Пуснато на: Нед Апр 09, 2006 1:30 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Аз правя винаги за Великден мини-козуначета, наречени "Пражки възли".
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 3:38 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Бях се залетяла да правя такива..

обаче от сега усещам как ме намързява.. Съжалявам! рецептите са прости, ама украсата.. Съжалявам!
Зъл модератор

Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 4:24 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

ludetina написа:
... рецептите са прости, ама украсата.. Съжалявам!

Не съм чела рецептите, но украсата не е никак трудна (тя прави сладките)
За глазурата - 1 с.л. кондензирано неподсладено мляко + 75 г пудра захар и малко сладкарска боя - размазват се с четка върху сладките и се изсушават на стайна температура, далеч от деца и мъже. Белите бордюри са по-малко калорични - само белтък, пудра захар и лимонов сок (Royal Icing)
начало
ludetina
Готвач

Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 5:08 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Усмивка Мерси за рецептите..на мен просто ми е досадно да украсявам..нямам търпение.. Въртя очички
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 6:42 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

ludetina написа:
обаче от сега усещам как ме намързява.. Съжалявам! рецептите са прости, ама украсата.. Съжалявам!

Тц, тц! Мързеланка!
Готвач

Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 7:43 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Не ми цъкай.. Twisted Evil За първи път през живота си ще правя козунак..а се бях зарекла, че нивга няма да се случи докато не ме снабдят с хелопекарна.. Усмивка Ама понеже официално се отказах от нея (понеже предпочитам теглото ми да е в нормата.. Twisted Evil , а хлебните нещица са ми слабост..)..тази година ми са налага да меся..писна ми от купешките.. Много ядосан.Козунаците ми стигат..тази година толкова..догодина..ще видим. Усмивка
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 8:11 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Догодина - край на НВД-то! Плезене
начало
ludetina
Готвач

Пуснато на: Сря Апр 12, 2006 7:37 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Абе ако питаш мен..напоследък не върви много добре.. Въртя очички ,то не бяха рожденни дни,то не бяха торти,сладки,питки.. Съжалявам! Много ядосан (но поне не съм качила нищо).
Site Admin

Пуснато на: Сря Апр 12, 2006 7:42 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

ludetina написа:
...(но поне не съм качила нищо).
Аз и Алеко лично ще направим инспекция Плезене на срещата.
начало
ludetina
Готвач

Пуснато на: Сря Апр 12, 2006 7:51 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Много ядосан Това среща на кулинари ли ще бъде или на модели? Много ядосан Mr. Green
Щото ,ако ще е на глдуващи, да знам да си донеса само зеле и морковчета!?! (и да получа амнезия за сладките.. Mr. Green )
Гур(у)ман

Пуснато на: Сря Апр 12, 2006 11:19 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

ludetina написа:
Много ядосан Това среща на кулинари ли ще бъде или на модели? Много ядосан Mr. Green

Мистърът и аз ще избираме Мис НВД! Mr. Green
Готвач

Пуснато на: Чет Апр 13, 2006 8:39 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Много ядосан Кофти ,няма да мога да участвам..понеже съм Мисис, но успех на кандидатките! Усмивка

А сега пак имам въпрос, когато казвате сладки за Великден -традиционни ли имате предвид..(като онези с фигурките,мазурека или пражките възли), защото аз си признавам ,че нещо съм боса в тази област..Коледа ми е по- силна ( пък и я предпочитам , ако може да се предпочита празник въобще).За Великденските сладкиши почти нищо незнам (изключваме козунака разбира се.. Намигване )
Защото иначе съм се навила да правя онези Шоколадови бисквитки на Ayn (май и в любимият ми сладкарски сайт ги виждах) и евентуално едни Масленки ,ако се сдобия с още малко мас до тогава.. Въртя очички
Site Admin

Пуснато на: Чет Апр 13, 2006 10:17 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

ludetina написа:
Много ядосан Кофти ,няма да мога да участвам..понеже съм Мисис, но успех на кандидатките! Усмивка
За теб журито ще направи изключение Mr. Green.
начало
ludetina
Готвач

Пуснато на: Чет Апр 13, 2006 10:43 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Ааа не, без изключения, че после ще ми тръгне славата ,че подкупвам журито ,а и реномето на конкурса ще бъде уронено.. Объркан
Гур(у)ман

Пуснато на: Чет Апр 13, 2006 11:34 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Добре де, ще сменим наименованието и ще го наречем "Мис и Мисис НВД". Mr. Green
Готвач

Пуснато на: Чет Апр 13, 2006 11:44 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии

Е, не се отказвате и това си е.. Въртя очички
Подобни теми
Тема Форум
Kоледни сладки с шоколад Десерти и сладкиши
Шотландски маслени сладки Десерти и сладкиши
Английски великденски кифлички / Hot Cross Buns Тестени и хлебни изделия
Хрупкави сладки с джинджифил Десерти и сладкиши
Fortune cookies / китайски сладки с късметче Международна кухня
Празнични сладки (Еврейска кухня) Десерти и сладкиши
Рога на газела - любимите ми марокански сладки Десерти и сладкиши
Кокосови сладки с овесени ядки от 2 бр. Коментари и въпроси по рецепти от списания
Преса за сладки Съдове и прибори за готвене и сервиране
Сладки с фъстъчено масло и стафиди Десерти и сладкиши
Сладки сънища (Sweet Dreams) Безалкохолни коктейли и напитки
Мъфини - солени и сладки (без глутен и казеин) Диетични рецепти
Хрупкави сладки с кокос, корнфлейкс и овесени ядки Десерти и сладкиши
Форма за "сладки орехчета" Съдове и прибори за готвене и сервиране
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Търси се, трябва ми рецепта или съвет за...
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Превод от Боби Димитров