| Автор |
Съобщение |
DolceVita Дегустатор
Готви от: 27 Окт 2004
Великденски сладки и курабии |
| Пуснато на: Пон Апр 04, 2005 2:47 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
Мили приятели - кулинари, хайде дайте ми "малките си сладки тайни за Великден". Какви курабийки, сладки правите? Аз ще осигурявам тази част за празника, свеки е по козунаците!  |
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
| Пуснато на: Пон Апр 04, 2005 3:50 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
Тук има едно великденско меню. А сега сериозно. Смятам да правя мазурки (сладки, колкото длан от козуначено тесто). Засега други идеи нямам . |
|
| начало |
|
 |
DolceVita Дегустатор
| Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 11:05 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
| biskvitka написа: | Тук има едно великденско меню. А сега сериозно. Смятам да правя мазурки (сладки, колкото длан от козуначено тесто). Засега други идеи нямам . |
Ми дай рецепта за Мазурки, де !!!  |
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

| Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 2:31 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
Досега не съм правила, тази година ще ми е за пръв път.
Тук има една, която ми изглежда не много трудна. Ако имаш проблем с превода, ще я преведа (малко по-късно). За съжаление, не намерих рецепта на полски , но пък имам страшно много на руски.
Последната промяна е направена от biskvitka на Сря Апр 06, 2005 5:50 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| начало |
|
 |
DolceVita Дегустатор
| Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 2:53 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
| biskvitka написа: | Досега не съм правила, тази година ще ми е за пръв път.
Тук има една, която ми изглежда не много трудна. Ако имаш проблем с превода, ще я преведа (малко по-късно). За съжаление, не намерих рецепта на полски , но пък имам страшно много на руски. |
Лелеее, мила, не вдявам на този език.....  |
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

|
| начало |
|
 |
|
|
Rus0koska Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004
| Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 12:49 pm Заглавие на темата: Великденски курабии и сладки |
|
|
| Това едно от нещата, които също се правят за Великден. Дайте своите предложения по темата моля, за да мога да се представя добре тази година |
|
| начало |
|
 |
dipemi Дегустатор

Готви от: 28 Юли 2005
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

| Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 4:24 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
| ludetina написа: | Бях се залетяла да правя такива..
... рецептите са прости, ама украсата..  |
Не съм чела рецептите, но украсата не е никак трудна (тя прави сладките)
За глазурата - 1 с.л. кондензирано неподсладено мляко + 75 г пудра захар и малко сладкарска боя - размазват се с четка върху сладките и се изсушават на стайна температура, далеч от деца и мъже. Белите бордюри са по-малко калорични - само белтък, пудра захар и лимонов сок (Royal Icing) |
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
| Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 6:42 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
| ludetina написа: | Бях се залетяла да правя такива..
обаче от сега усещам как ме намързява.. рецептите са прости, ама украсата..  |
Тц, тц! Мързеланка! ________________________________________ I'll leave this old world with a satisfied mind. |
|
| начало |
|
 |
|
|
ludetina Готвач

| Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 7:43 pm Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
Не ми цъкай.. За първи път през живота си ще правя козунак..а се бях зарекла, че нивга няма да се случи докато не ме снабдят с хелопекарна.. Ама понеже официално се отказах от нея (понеже предпочитам теглото ми да е в нормата.. , а хлебните нещица са ми слабост..)..тази година ми са налага да меся..писна ми от купешките.. .Козунаците ми стигат..тази година толкова..догодина..ще видим.  ________________________________________ Съдържание на форума "Рецепти за супи" |
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

| Пуснато на: Сря Апр 12, 2006 7:42 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
| ludetina написа: | | ...(но поне не съм качила нищо). | Аз и Алеко лично ще направим инспекция на срещата. |
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

| Пуснато на: Сря Апр 12, 2006 11:19 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
| ludetina написа: | Това среща на кулинари ли ще бъде или на модели? |
Мистърът и аз ще избираме Мис НВД!  ________________________________________ I'll leave this old world with a satisfied mind. |
|
| начало |
|
 |
|
|
ludetina Готвач

| Пуснато на: Чет Апр 13, 2006 8:39 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
Кофти ,няма да мога да участвам..понеже съм Мисис, но успех на кандидатките!
А сега пак имам въпрос, когато казвате сладки за Великден -традиционни ли имате предвид..(като онези с фигурките,мазурека или пражките възли), защото аз си признавам ,че нещо съм боса в тази област..Коледа ми е по- силна ( пък и я предпочитам , ако може да се предпочита празник въобще).За Великденските сладкиши почти нищо незнам (изключваме козунака разбира се.. )
Защото иначе съм се навила да правя онези Шоколадови бисквитки на Ayn (май и в любимият ми сладкарски сайт ги виждах) и евентуално едни Масленки ,ако се сдобия с още малко мас до тогава..  ________________________________________ Съдържание на форума "Рецепти за супи" |
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

| Пуснато на: Чет Апр 13, 2006 10:17 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
| ludetina написа: | Кофти ,няма да мога да участвам..понеже съм Мисис, но успех на кандидатките!  | За теб журито ще направи изключение . |
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

| Пуснато на: Чет Апр 13, 2006 11:34 am Заглавие на темата: Великденски сладки и курабии |
|
|
Добре де, ще сменим наименованието и ще го наречем "Мис и Мисис НВД".  ________________________________________ I'll leave this old world with a satisfied mind. |
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

|
| начало |
|
 |
|