| Автор |
Съобщение |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Печени зелени аспержи |
|
|
|
Печени зелени аспержи
Рецептата е от блога на Ayn
продукти:
1 връзка млади зелени аспержи
лимонов сок на вкус
зехтин
черен пипер и сол на вкус
Приготвяне:
Аспержите се измиват и се изрязват откъм основата на около 1 см. На около 5 см над основата се почистват от по-грубата 'кожа' (то е по-скоро нещо като лико) с картофобелачка. Пробвах и с нож, но ги обелих прекалено дълбоко.
Аспержите се подсушават леко и се намазват обилно със зехтин (използвах смес от зехтин и олио). Поръсват се със сол и черен пипер на вкус.
Запичат се в предварително загрята до 220 С фурна за 12-14 мин. Трябва да останат хрупкави (пекох ги 10 мин, защото бяха много крехки).
Щом се извадят от фурната, се поръсват със сок от прясно изцеден лимон и се поднасят веднага.
Много е вкусно!
Източник
Последната промяна е направена от biskvitka на Пет Май 04, 2007 3:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
Печени зелени аспержи |
|
|
|
Ей, изпревари ме!
Наистина са вкусни.. и ние това хапвахме за вечеря. Единствената критика към готвача беше, че не е придружено с някоя мръФка.. Принудена съм да се съглася, много ще вървят ,към някоя крехка пържолка( делиактна като вкус,защото и аспержите са много нежни и деликатни), а защо не и с някое сосче..
Благодаря на Бисквитеното чудовище ,че ме светна за рецептата, докато пазарувахме аспержите!
Снимка, нямам.. стана много мазна, май трябваше да помоля Минко, но много бързах, за да не изстинат и...
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Печени зелени аспержи |
|
|
|
Историята на снимката е много 'вълнуваща': докато аспержите стигаха до необходимата кондиция, любимият съпруг чакаше с приготвен апарат и ги щракна малко след като ги извадих от фурната. За повече снимки нямаше заряд - батериите издъхнаха. Затова - наслаждавайте се на тавата ми
@ Лудетина - извинявай, че те заблудих за галетата и се радвам, че и на вас ви харесаха
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Печени зелени аспержи |
|
|
|
| Досега бях опитвал само бели аспержи (бялата част) и определено зелените ме изкефиха повече.
|
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
Печени зелени аспержи |
|
|
|
| ludetina написа: | Ей, изпревари ме!
Наистина са вкусни.. и ние това хапвахме за вечеря. Единствената критика към готвача беше, че не е придружено с някоя мръФка.. Принудена съм да се съглася, много ще вървят ,към някоя крехка пържолка( делиактна като вкус,защото и аспержите са много нежни и деликатни), а защо не и с някое сосче..
Благодаря на Бисквитеното чудовище ,че ме светна за рецептата, докато пазарувахме аспержите!
Снимка, нямам.. стана много мазна, май трябваше да помоля Минко, но много бързах, за да не изстинат и... |
Дааа, аспержите са вкусно нещо.
Относно сосчето мога да препоръчам холандес, домашно направен:
А за мръФкаджиите - прошуто, бекон или филе:
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
Печени зелени аспержи |
|
|
|
Баш "холандез" имах на ум.. , а това с филенцето/бекончето ..изглежда мноого добре.
Ще се пробва следващия път, ама кога ли.. ,че тоолкова неща съм планирала за готвене и от форума, и от списанието..
, явно си по находчива от мен щом си си извикала орторизиран помощник, а тава ти изглежда много добре! За галетат ,не се коси..аз погледнах в блога, и не съм имала никъкви проблеми.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Печени зелени аспержи |
|
|
|
| biskvitka написа: | | За повече снимки нямаше заряд - батериите издъхнаха. | Че то кога ли е имало?
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|