Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Печени зелени аспержи

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Салати, ордьоври, мезета и закуски
Автор Съобщение
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Печени зелени аспержи
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 4:53 pm    Заглавие на темата: Печени зелени аспержи

Печени зелени аспержи

Рецептата е от блога на Ayn

продукти:
1 връзка млади зелени аспержи
лимонов сок на вкус
зехтин
черен пипер и сол на вкус

Приготвяне:
Аспержите се измиват и се изрязват откъм основата на около 1 см. На около 5 см над основата се почистват от по-грубата 'кожа' (то е по-скоро нещо като лико) с картофобелачка. Пробвах и с нож, но ги обелих прекалено дълбоко.
Аспержите се подсушават леко и се намазват обилно със зехтин (използвах смес от зехтин и олио). Поръсват се със сол и черен пипер на вкус.
Запичат се в предварително загрята до 220 С фурна за 12-14 мин. Трябва да останат хрупкави (пекох ги 10 мин, защото бяха много крехки).
Щом се извадят от фурната, се поръсват със сок от прясно изцеден лимон и се поднасят веднага.

Много е вкусно!

Източник

Последната промяна е направена от biskvitka на Пет Май 04, 2007 3:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Печени зелени аспержи
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 8:57 pm    Заглавие на темата: Печени зелени аспержи

Ей, изпревари ме! Усмивка
Наистина са вкусни.. Готино и ние това хапвахме за вечеря. Усмивка Единствената критика към готвача беше, че не е придружено с някоя мръФка.. Twisted Evil Намигване Принудена съм да се съглася, много ще вървят ,към някоя крехка пържолка( делиактна като вкус,защото и аспержите са много нежни и деликатни), а защо не и с някое сосче.. Въртя очички
Благодаря на Бисквитеното чудовище ,че ме светна за рецептата, докато пазарувахме аспержите! Усмивка цветя

Снимка, нямам.. Тъжен стана много мазна, май трябваше да помоля Минко, но много бързах, за да не изстинат и... Съжалявам!
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Печени зелени аспержи
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 9:42 pm    Заглавие на темата: Печени зелени аспержи

Историята на снимката е много 'вълнуваща': докато аспержите стигаха до необходимата кондиция, любимият съпруг чакаше с приготвен апарат и ги щракна малко след като ги извадих от фурната. За повече снимки нямаше заряд - батериите издъхнаха. Затова - наслаждавайте се на тавата ми Плезене
@ Лудетина - извинявай, че те заблудих за галетата и се радвам, че и на вас ви харесаха Готино
начало
рецепти
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Печени зелени аспержи
Пуснато на: Вто Май 02, 2006 12:37 pm    Заглавие на темата: Печени зелени аспержи

Досега бях опитвал само бели аспержи (бялата част) и определено зелените ме изкефиха повече.
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Печени зелени аспержи
Пуснато на: Вто Май 02, 2006 4:34 pm    Заглавие на темата: Печени зелени аспержи

ludetina написа:
Ей, изпревари ме! Усмивка
Наистина са вкусни.. Готино и ние това хапвахме за вечеря. Усмивка Единствената критика към готвача беше, че не е придружено с някоя мръФка.. Twisted Evil Намигване Принудена съм да се съглася, много ще вървят ,към някоя крехка пържолка( делиактна като вкус,защото и аспержите са много нежни и деликатни), а защо не и с някое сосче.. Въртя очички
Благодаря на Бисквитеното чудовище ,че ме светна за рецептата, докато пазарувахме аспержите! Усмивка цветя

Снимка, нямам.. Тъжен стана много мазна, май трябваше да помоля Минко, но много бързах, за да не изстинат и... Съжалявам!

Дааа, аспержите са вкусно нещо.

Относно сосчето мога да препоръчам холандес, домашно направен:

А за мръФкаджиите - прошуто, бекон или филе:

Смях
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Печени зелени аспержи
Пуснато на: Вто Май 02, 2006 5:16 pm    Заглавие на темата: Печени зелени аспержи

Усмивка Баш "холандез" имах на ум.. Готино , а това с филенцето/бекончето ..изглежда мноого добре. Усмивка
Ще се пробва следващия път, ама кога ли.. Тъжен ,че тоолкова неща съм планирала за готвене и от форума, и от списанието.. Объркан

, явно си по находчива от мен щом си си извикала орторизиран помощник, а тава ти изглежда много добре! Mr. Green За галетат ,не се коси..аз погледнах в блога, и не съм имала никъкви проблеми. Намигване
начало
рецепти
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Печени зелени аспержи
Пуснато на: Сря Май 03, 2006 12:32 pm    Заглавие на темата: Печени зелени аспержи

biskvitka написа:
За повече снимки нямаше заряд - батериите издъхнаха.
Че то кога ли е имало? Mr. Green
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Сладко от зелени смокини Провалите в моята кухня
Фалшиви аспержи Диетични рецепти
Огретен от аспержи и бадеми (Брой 01) Рецепти от кулинарни списания
Спагети на фурна с аспержи и гъби Международна кухня
Пролетно предястие с аспержи и ролца от раци (Брой 01) Рецепти от кулинарни списания
Огретен от аспержи и бадеми Международна кухня
ТУРШИЯ ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ Зимнина, туршии и полуфабрикати
Сладко от зелени орехчета Рецептите на баба
Аспержи Хранителни продукти
Сладкото от зелени смокини на баба Дина Рецептите на баба
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Салати, ордьоври, мезета и закуски
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks