| Автор |
Съобщение |
nelina Дегустатор

Готви от: 02 Май 2006
Свекървини солени кифлички |
|
|
|
500 гр брашно
200 гр прясно мляко
9 с.л. олио
1 пакетче мая
1 ч.л сол и
1 ч.л. захар.
От продуктите се замесва тесто, което втасва, докато се приготви плънката.
За плънката:
2 белтъка, разбити на сняг
200 гр натрошено сирене
се смесват и леко се разбъркват.
От тестото се приготвят 2 кори, които се точат на кръг. От кръговете се режат триъгълници, слага се плънка и се навиват на кифлички. Намазват се със разбитите жълтъци.
Пече се на 220-250 градуса.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
Хмммм. Ако не се бях напапкал като прасенце, щях да почна да слюноотделям обилно!
Добре дошла на Нелина!
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
Добре дошла, Нелина!
Мммм, много вкусни изглеждат кифличките!
Страхотна идея за съботна закуска
|
|
| начало |
|
 |
|
|
nelina Дегустатор

|
|
|
| Много благодаря че ме посрещате така във този форум. А вие ще ми благодарите когато опитате кифличките. Силно се надявам.
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
| Добре дошла и от мен! Заглавието, да ти призная, малко ме стресна, щото... нали се сещаш... но рецептата е великолепна! Много ми се нрави, че в плънката има само белтък, когато има и жълтъци, имам чувството, че ям нещо като омлет. Ще се опита това със сигурност!
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| to4ica написа: | | Добре дошла и от мен! Заглавието, да ти призная, малко ме стресна, щото... нали се сещаш... но рецептата е великолепна! Много ми се нрави, че в плънката има само белтък, когато има и жълтъци, имам чувството, че ям нещо като омлет. Ще се опита това със сигурност! |
Е, та кво му е лошото на омлета? А заглавието си е ОК . Ще видите вие, че и свекървите стават за нещо.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
nelina Дегустатор

|
|
|
| Оле майчице какво направих? Да ви стряскам така с едно заглавие. За свекърва се говори или добро или нищо. Да помълчим приятелки....
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
| Алеко написа: |
Ще видите вие, че и свекървите стават за нещо.  |
Няма какво да гледаме, ставаме си и още как - за нещо..., пък нека да сме кифлички
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|