| Автор |
Съобщение |
бухтичка Дегустатор

Готви от: 06 Апр 2006
Триен фасул |
| Пуснато на: Чет Май 25, 2006 9:59 pm Заглавие на темата: Триен фасул |
| |
|
Тази рецепта е от баба ми.
Продукти:
1 купа бял фасул = 1/3 от 1 кг
1 глава кромид лук
2 с.л.с връх брашно
олио
сол
масло 50 гр.
джоджен, черен пипер
Фасула предварително го накисвам от вечерта, а после хвърлям първата вода, след като заври. На една купа боб слагам 7 купи тракийска вода (може и минерална, може и чешмяна). Прибавям 4 с.л. олио и поставям на котлона, като го включвам на 3. След 2 часа и 30 мин. прибавям 1 с.л. сол и разбърквам. Консистенцията е на боб-яхния. След 15 мин. с голяма лъжица, с притискане към стените на тенджерата, намачквам зърната. Така водата побелява. В средно голям тиган слагам 1 кафяна чаша олио и 2 с.л. с връх брашно. Поставям на котлона и бъркам, докато брашното си промени цвета. После изсипвам към сварения фасул. Разбърквам и връщам на котлона да клокне за още 5 минути. Поръсвам с джоджен и черен пипер. Сервирам в чиния като го поливам с 1,2 с.л. запържено масло.
Надявам се, че този път съм достатъчно изчерпателна .
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Триен фасул |
| Пуснато на: Чет Май 25, 2006 10:34 pm Заглавие на темата: Триен фасул |
| |
|
Единствения проблем, който съзирам е тракийската вода, но с твое позволение ще ползвам чиста чешмяна софийска вода (леле какъв оксиморон).
Оказва се, че и баба ми правела нещо подобно (само дето времето за варене било повече за сметка на претриването; какви ли сметки за ток са плащали ), което дядо ми наричал "гъсто сладко", защото това бил най-сладкия (вкусен) боб, който той е опитвал.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|