Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Автор Съобщение
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Чет Юни 01, 2006 11:45 am    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

И тъй. Успях, направих ги същите като в "Егур, Егур"! Това е благодарение на рецептата на Юлиян Дюлгяров (главния готвач на ресторанта), публикувана в един брой на "Бон Апети" Усмивка. Ето я и нея:

Кайгана

Необходими продукти:

2 връзки магданоз, нарязан наситно
2 яйца
1 с.л. сирене (настъргано)
1 ск. чесън, нарязан наситно
1 с.л. брашно
бял пипер
сол

Начин на приготвяне:
В купа изсипваме магданоза, последователно добавяме яйцата. Разбъркваме и подправяме с чесъна, пипера, сиренето и сол на вкус (зависи колко е солено сиренето). Прибавяме брашно и се бърка до получаването на еднородна смес. Оформят се шницели и се пържат в загрят тиган с незалепващео покритие на умерен огън. Сервират се с подлучено кисело мляко (има и рецепта за него, но вярвам, всеки знае как да си смеси кисело мляко с чесън и копър Намигване).

Сега аз използвах връзки на око (т.е. магданозът ми не беше купен, а домашен) приблизитело 4 1/2.Накълцах ги в робота.. Съжалявам! ,като внимавах да не го направи на пюре.Сиренето го намачках, защото исках да се усеща.И удвоих количеството, нали съм любителка на сиренето.. Усмивка Използвах 5 яйца и 5 с.л. брашно.Хубаво се измесва до получаване на еднородна смес. Аз бърках с дървена лъжица и на консистенция ми се получи, като смес за "нормални" кюфтета, само малко по-рошаво Усмивка .Гребвах от сместа с лъцижа и поставях в тигана, отгоре леко натисках, за да се получи като шницел. Усмивка Това е !

Приятен апетит! Усмивка
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Чет Юни 01, 2006 4:19 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Ще ги направя, щом свърши домашният арест.
САМО ЗА МЕН!!! Twisted Evil , щото имаше разни коментари от зеленомразци. И ще наблъскам в тях кимион и др. омразни някому подправки Плезене
начало
рецепти
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 1:02 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

biskvitka написа:
И ще наблъскам в тях кимион Плезене

Кимион, да, да живее кимионът мексиканска вълна
начало
рецепти
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 10:46 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Днес ги направих и много ни харесаха. Благодаря, Лудетина Целувки!

Явно връзките, които купих, са били доста големи, защото сместа стана суха. За всеки случай добавих и малко кашкавал, за по-сериозна спойка.
А може и да съм сгрешила при нарязването - не можах да се стърпя и накълцах магданоза с ножа, който Големият Шеф наточи като самурайски меч клакьорка . С робота следващия път Намигване

Снимки, ако са станали, ще има утре.
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 10:49 am    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Дори за един магданозомразец като мен кюфтетата бяха превъзходни. Направо не съм очаквал да са толкова вкусни. И естествено бяха без кимион! Въпреки заканите Плезене.
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 7:06 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Браво, много се радвам! Усмивка Особено за "зелено-мразеца".. Mr. Green
начало
рецепти
рецепти
ross
Дегустатор

Готви от: 12 Мар 2006

Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 5:51 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Много интересно. В моя град-Луковит (а може и да е само в нашето семейство,незнам) от край време кайганата е нещо подобно на тутманика, най-общо казано запечено тесто със сирене и яйце, само че доста по-меко, с хрупкава коричка и много вкусно. Още баба ми ни правеше като деца. Темата ме подсеща да накарам майчето ми да ми спретне това за закуска като си отида.
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 6:37 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Здравей, ross!

Ще се радвам, ако споделиш рецептата на майка ти Усмивка

Относно значението на думата "кайгана" - на турски е омлет със зелении.
Май във всеки регион си има различно значение Въртя очички
начало
рецепти
to4ica
Почетен член

Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 7:42 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

ross написа:
накарам майчето ми да ми спретне това за закуска като си отида.

Някои наистина са късметлии... Искаме рецепта, искаме рецепта Нож и вилица
начало
рецепти
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 9:43 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Цитат:
...от край време кайганата е нещо подобно на тутманика, най-общо казано запечено тесто със сирене и яйце, само че доста по-меко, с хрупкава коричка и много вкусно.
Всъщност кайгана e типично турска рецепта и представлява палачинка, та и аз се зачудих на заглавието, защото руските сайтове и Гугъл мълчат за арменския произход на кайганата.
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 10:38 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Младежи и девойки, въобще не претендирам за оригиналност на името нито за достоверност..за рекламации и адмирации се обръщайте към Хилда Казасян ! Mr. Green
Аз съм само вестоносец! Смях
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Вто Юни 20, 2006 6:35 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

to4ica написа:
biskvitka написа:
И ще наблъскам в тях кимион Плезене

Кимион, да, да живее кимионът мексиканска вълна

Определено, много им върви кимионът.

Този път нарязах магданоза с робота, сместа стана по-фина и по-сочна. Отново добавих кашкавал. Сега, дори и с кимион (или може би заради неговото елегантно присъствие Плезене ), станаха още по-вкусни Готино
начало
рецепти
рецепти
to4ica
Почетен член

Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 7:33 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

biskvitka написа:
заради неговото елегантно присъствие Плезене ), станаха още по-вкусни Готино

клакьорка браво, Бисквит! LAZY, ти какво ще кажеш? Научи ли се Хасан да яде баница? Плезене
начало
рецепти
ross
Дегустатор

Готви от: 12 Мар 2006

Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 8:48 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Ето рецептата за луковитската кайгана. Сори, че се мотках.
начало
рецепти
neli.mag
Дегустатор

Готви от: 21 Май 2006

Пуснато на: Сря Юли 09, 2008 6:09 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Много вкусни кюфтенца се получиха. Усмивка Бях малко резервирана към рецептата, а отдавна й бях "метнала мерака" да я правя. Днес й дойде редът!
начало
рецепти
рецепти
миш маш
Готвач

Готви от: 19 Юни 2007

Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 1:44 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Моите кюфтета от магданоз станаха страхотни. Даже и мъжа ми, който е отявлен месоядец, в първият момент помисли ,че има и малко кайма.Поръчано ми е и за друг път да ги направя. Усмивка И една идея ми даде, която смятам да осъществя само за него.Върху киселото мляко ,малко препържено олио със червен пипер няколко идейки, така нямало да му бъде толкова постно.
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 2:58 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

миш маш написа:
Върху киселото мляко ,малко препържено олио със червен пипер няколко идейки, така нямало да му бъде толкова постно.

Скромен човека, можеше да си поиска препържено масълце . Mr. Green

Много добра идея за предимно месоядните. Усмивка
начало
рецепти
миш маш
Готвач

Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 4:10 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Не ,че не се е сетил за масълце, но когато го сипиш върху киселото мляко така или иначе то ще изстине , затова за тази цел е по добре олио , за зехтин не съм убедена , че е подходящо в случая..Така си яде и постните лозови сърмички. Mr. Green
начало
рецепти
рецепти
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Пуснато на: Вто Юли 15, 2008 10:51 am    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Освен суши Мацов не яде и магданозени кюфтенца, така че, много моля, следващият път като ги залееш с олио, викни, аз ще дотичам. Смях
начало
рецепти
Cap.Morgan
Дегустатор

Готви от: 11 Дек 2006

Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 1:22 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

neli.mag , благодаря ти че си събудила рецепта от преди две години защото едва ли щях да я видя Усмивка ,както и на ludetina че я е постнала. Страхотни станаха и направо ме е яд ,че имах само една връзка магданоз.Сега мисля да изненадам една мадама ,която много обича магданоз Плезене
начало
рецепти
миш маш
Готвач

Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 2:13 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Тъй, тъй, ако мога да цитирам Куцо Пиле.Аз току що нахраних 10 на гладни строителни работника които не ядат постно, с магданозените кюфтета, само, че с идеята за препържено олио с червен пипер отгоре върху киселото мляко с чесън и имам поръчка отново за другата седмица.Голям риск си беше, но успях. Усмивка
начало
рецепти
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 2:40 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

Cap.Morgan написа:
Сега мисля да изненадам една мадама ,която много обича магданоз Плезене
Само внимавайте, че магданозът, казват, имал афродизиачно действие Плезене.
начало
рецепти
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 4:04 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

MR.LAZY написа:
Cap.Morgan написа:

Че какво лошо има, ще има 10 готови строителни работника. Смях Или си имал предвид да не би да сложи по-малко? Смях
начало
рецепти
Cap.Morgan
Дегустатор

Готви от: 11 Дек 2006

Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 7:45 pm    Заглавие на темата: Кайгана (Магданозени кюфтета - "Егур, Егур")

MR.LAZY написа:
Cap.Morgan написа:

Не знаех .Значи.... повечко да сложа тогава Усмивка
начало
рецепти
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Кюфтета от булгур 2 Международна кухня
Рибни кюфтета Рибна кухня
Кюфтета от попчета, кая или лихмус Рибна кухня
Кюфтета от спанак/лапад и картофи Провалите в моята кухня
Кюфтета от рачешко месо по луизиански Международна кухня
Магданозени кИфтенца Международна кухня
Кюфтета от кайма и картофи (със сос) Фюжън кухня
Кюфтета от калмари Рибна кухня
Врътка за пържени кюфтета Полезни съвети
Кюфтета от гъби Ястия българска кухня
Пиперка в каймата за кюфтета Полезни съвети
Пилешки кюфтета Международна кухня
Кюфтета от коприва и печени чушки Фюжън кухня
Кюфтета от хайвер Рибна кухня
Пожарски кюфтета (руска кухня) Международна кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks