Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Кокоските на DolceVita

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Десерти и сладкиши
Автор Съобщение
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Кокоските на DolceVita
Пуснато на: Сря Дек 01, 2004 11:33 pm    Заглавие на темата: Кокоските на DolceVita

Понеже отворихме тема за сладки,ето едни ,които съм правила вече 3-4 пъти..и са супер !Най- хубавите домашни кокоски,които съм правила,а те са поне 5-6 вида,понеже са ми слабост. Намигване Усмивка Е ,не са като на "Манос" (от тези ,които продават на килоргам),но пак са прекрасни!Както се досещатате от заглавието на DolceVita са.

Кокосови сладки

Необходими продукти:

2 белтъка
2/3 чаши захар
1 ванилия
щипка сол
3 ч.ч. кокосови стърготини (сега не мога да сетя грамажа точно..около 200 гр. трябва да е)
орехи/бадеми

Начин на приготвяне:
Разбиват се белтъците със солта,захарта и ванилията на твърд сняг. Прибавят се кокосовите стърготини и пак се бърка (на ръка). От сместа с малка лъжичка се сипват купчинки в намаслена тавичка, върху всяка купчинка се слага по един бадем или орех и се пече на слаба фурна (160- 180°С) до порозовяване.

Облизване Сега съм решила да ги пробвам с орехи..ще докладвам как се е получило!
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Кокоските на DolceVita
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 1:42 pm    Заглавие на темата: Кокоските на DolceVita

Страхотно! Най- силно ме впечатли липсата на мазнини. Задължително ще ги опитам!
начало
рецепти
Veshtica
Дегустатор

Готви от: 12 Окт 2004

Кокоските на DolceVita
Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 2:39 pm    Заглавие на темата: Кокоските на DolceVita

Относно липсата на мазнини....кокоса е много мазен....но рецептата ми хареса така че ще изненадам любимия...той обича кокоски а и малко растителни мазнини не са много страшни Смях
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Кокоските на DolceVita
Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 4:01 pm    Заглавие на темата: Кокоските на DolceVita

Всъщност, имах предвид липсата на масло и маргарин. Преди две години правих коледни сладки по много от няколко вида и тогава ми трябваха около два килограма мазнини (животински). Тази година все още не успях да стигна до сладките, дори джинджифиловите курабийки не можах да опека Съжалявам! , не си спомням, къде са едни специални гъбковидни форми Много тъжен . Идеята ми беше да ги направя като гъбки и шапчицата да я топна в шоколад, а пънчето - в бяла глазура.
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Кокоските на DolceVita
Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 4:21 pm    Заглавие на темата: Кокоските на DolceVita

Много готина идея! Усмивка
Можеш да пробваш с картонено шаблонче,но е далеч по пипкаво.С такова шаблонче миналата коледа ,изрязвах сладки във формата на снежинки и ги украсявах с бяла глазура(от белтък и захар)...
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Кокоските на DolceVita
Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 5:03 pm    Заглавие на темата: Кокоските на DolceVita

Е да, ама аз имам форма като за отливки и исках да е релефно.
начало
рецепти
рецепти
ludetina
Готвач

Кокоските на DolceVita
Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 5:06 pm    Заглавие на темата: Кокоските на DolceVita

От онези които се слагат на котлона..нещо като праисторически гофретник?Майка ми има такава "форма"..,но отдавна не е правила сладки гъбки.. Тъжен Като малка ги обожавах..
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Кокоските на DolceVita
Пуснато на: Пон Дек 06, 2004 5:26 pm    Заглавие на темата: Кокоските на DolceVita

Същата е! Но не е използвана от много дълго време и позагубих дирите и. Ще се изявявам като ваятел, но така е почти сигурно, че ще се сплескат от страната, която се допира до тавата.
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Кокоските на DolceVita
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 12:18 am    Заглавие на темата: Кокоските на DolceVita

Тъжен Най-вероятно така ще стане..Единственото за което се сещама като вариант,е как правих веднъж целувчени гъбки..
Arrow значи с част от сместа да направиш топчици (т.е. щапчици)
Arrow от втората част пънчетата (обаче дали няма да слегнат и да се сплескат Объркан )
и после да ги съединиш..Ама става много сложно.. Въртя очички
начало
рецепти
рецепти
ludetina
Готвач

Кокоските на DolceVita
Пуснато на: Вто Дек 14, 2004 12:22 am    Заглавие на темата: Къдрави бисквити

Искам да споделя какво направих с белтъците, които ми останаха от Сладкарския крем.

Значи към горната рецепта (обаче с 3 белтъка), добавих 4 ч.ч. корнфлейкс, 2/3 ч.ч. счукани орехи, а кокосовите стърготини намалих на 1 ч.ч., количеството на захарта запазих. Процедира се по абсолютно същия начин.

Наричат се "Къдрави бисквити". Намигване
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Кокоските на DolceVita
Пуснато на: Нед Яну 15, 2006 8:19 pm    Заглавие на темата: Кокоските на DolceVita

Направих ги, обаче без ядки.
Станаха много вкусни.
Така ли трябва да изглеждат?

Докато се опитвах да ги украсявам, детето ги нападна и трябваше да снимам спешно Съжалявам! .
начало
рецепти
marabu
Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005

Кокоските на DolceVita
Пуснато на: Нед Яну 15, 2006 8:29 pm    Заглавие на темата: Кокоските на DolceVita

Мен ме зарази с тях biskvitka. Ще правя явно Плезене
начало
рецепти
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Меденки (DolceVita) Десерти и сладкиши
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Десерти и сладкиши
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks