| Автор |
Съобщение |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
Кокоските на DolceVita |
|
|
|
Понеже отворихме тема за сладки,ето едни ,които съм правила вече 3-4 пъти..и са супер !Най- хубавите домашни кокоски,които съм правила,а те са поне 5-6 вида,понеже са ми слабост. Е ,не са като на "Манос" (от тези ,които продават на килоргам),но пак са прекрасни!Както се досещатате от заглавието на DolceVita са.
Кокосови сладки
Необходими продукти:
2 белтъка
2/3 чаши захар
1 ванилия
щипка сол
3 ч.ч. кокосови стърготини (сега не мога да сетя грамажа точно..около 200 гр. трябва да е)
орехи/бадеми
Начин на приготвяне:
Разбиват се белтъците със солта,захарта и ванилията на твърд сняг. Прибавят се кокосовите стърготини и пак се бърка (на ръка). От сместа с малка лъжичка се сипват купчинки в намаслена тавичка, върху всяка купчинка се слага по един бадем или орех и се пече на слаба фурна (160- 180°С) до порозовяване.
Сега съм решила да ги пробвам с орехи..ще докладвам как се е получило!
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Кокоските на DolceVita |
|
|
|
| Страхотно! Най- силно ме впечатли липсата на мазнини. Задължително ще ги опитам!
|
|
| начало |
|
 |
Veshtica Дегустатор

Готви от: 12 Окт 2004
Кокоските на DolceVita |
|
|
|
Относно липсата на мазнини....кокоса е много мазен....но рецептата ми хареса така че ще изненадам любимия...той обича кокоски а и малко растителни мазнини не са много страшни
________________________________________ Без ПАНИКА!
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Кокоските на DolceVita |
|
|
|
Всъщност, имах предвид липсата на масло и маргарин. Преди две години правих коледни сладки по много от няколко вида и тогава ми трябваха около два килограма мазнини (животински). Тази година все още не успях да стигна до сладките, дори джинджифиловите курабийки не можах да опека , не си спомням, къде са едни специални гъбковидни форми . Идеята ми беше да ги направя като гъбки и шапчицата да я топна в шоколад, а пънчето - в бяла глазура.
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Кокоските на DolceVita |
|
|
|
Много готина идея!
Можеш да пробваш с картонено шаблонче,но е далеч по пипкаво.С такова шаблонче миналата коледа ,изрязвах сладки във формата на снежинки и ги украсявах с бяла глазура(от белтък и захар)...
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Кокоските на DolceVita |
|
|
|
| Е да, ама аз имам форма като за отливки и исках да е релефно.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
ludetina Готвач

Кокоските на DolceVita |
|
|
|
От онези които се слагат на котлона..нещо като праисторически гофретник?Майка ми има такава "форма"..,но отдавна не е правила сладки гъбки.. Като малка ги обожавах..
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Кокоските на DolceVita |
|
|
|
| Същата е! Но не е използвана от много дълго време и позагубих дирите и. Ще се изявявам като ваятел, но така е почти сигурно, че ще се сплескат от страната, която се допира до тавата.
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Кокоските на DolceVita |
|
|
|
Най-вероятно така ще стане..Единственото за което се сещама като вариант,е как правих веднъж целувчени гъбки..
значи с част от сместа да направиш топчици (т.е. щапчици)
от втората част пънчетата (обаче дали няма да слегнат и да се сплескат )
и после да ги съединиш..Ама става много сложно..
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
ludetina Готвач

Кокоските на DolceVita |
|
|
|
Искам да споделя какво направих с белтъците, които ми останаха от Сладкарския крем.
Значи към горната рецепта (обаче с 3 белтъка), добавих 4 ч.ч. корнфлейкс, 2/3 ч.ч. счукани орехи, а кокосовите стърготини намалих на 1 ч.ч., количеството на захарта запазих. Процедира се по абсолютно същия начин.
Наричат се "Къдрави бисквити".
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Кокоските на DolceVita |
|
|
|
Направих ги, обаче без ядки.
Станаха много вкусни.
Така ли трябва да изглеждат?
Докато се опитвах да ги украсявам, детето ги нападна и трябваше да снимам спешно .
|
|
| начало |
|
 |
marabu Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005
Кокоските на DolceVita |
|
|
|
Мен ме зарази с тях biskvitka. Ще правя явно