Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Гречка с пилешки дробчета

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Автор Съобщение
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пет Дек 03, 2004 10:05 pm    Заглавие на темата: Гречка с пилешки дробчета

За тези, които не знаят, гречката (елда) е зърнен продукт, изключително полезен при редица заболявания, включително глутенова непоносимост, анемия, забавен растеж и др. Освен че е полезна, ако се приготви правилно, тя е и много вкусна. С така приготвената плънка правя плънка за пирог, може да се пълнят и чушки и сармички или да се яде просто така.
Стига агитации, ето я и самата рецепта:
1 ч.ч. гречка
300-400 г пилешки дробчета
200 г кромид лук
50 г масло

Гречката се почиства и се измива добре. Запича се на сухо в тенджерата, в която ще се вари и като се зачерви, се добавя маслото. Пържи се още малко, след което се залива с 2 части гореща вода, посолява се на вкус и се вари захлупена и на слаб огън, докато поеме водата (капаците ми са стъклени и мога да шпионирам през тях, ако вашите са плътни, поглеждайте от време на време, за да не загори). След като се свари, гречката се оттегля от огъня и се оставя плътно захлупена поне за още 20 мин. През това време се запържват лука, нарязан на колелца и дробчетата. Подправят се с черен пипер, на мен ми харесват и с малко лют червен. След като всичките тези неща са готови, се смесват и се разбъркват добре. Това е!
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Съб Дек 04, 2004 3:50 pm    Заглавие на темата: Гречка с пилешки дробчета

Значи с тази плънка..пълниш чушки ..и пирози? Дробчетата предполагам след като ги запържиш, ги наситняваш (иначе как биха се побрали в чушките) ?
И тестото за пирога същото като това ли е? Въртя очички
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Съб Дек 04, 2004 4:17 pm    Заглавие на темата: Гречка с пилешки дробчета

Забравих да уточня, че чушките са сухи, а сармичките - с кисело зеле. Ако не ти хареса плънката, като я опитваш, значи и чушките няма да ти харесат.
Дробчетата се нарязват, след като се запържат, но не прекалено ситно, за да се усещат.
Тестото е същото, като в празничния му вариант част от олиото се заменя с масло, а част от водата - с прясно мляко, но не повече от 250 мл.
начало
рецепти
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Съб Дек 04, 2004 4:28 pm    Заглавие на темата: Гречка с пилешки дробчета

Мерси! Усмивка
Знам ,че е много тъпо да питаш нещо на какво има вкус..обаче..Съжалявам! Грекчата на какво повече прилича във вкусово отношение-на булгур или ориз?
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Съб Дек 04, 2004 4:36 pm    Заглавие на темата: Гречка с пилешки дробчета

Честно казано не знам. Донякъде ми напомня кафявия ориз, но приликата е много далечна. Българите не я харесват заради особения аромат, но като се запържи с масло, става съвсем прилична.
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Съб Дек 04, 2004 4:40 pm    Заглавие на темата: Гречка с пилешки дробчета

Усмивка Благодаря,ти за отговора!Обичам да опитвам нови неща,затова със сигурност ще опитам ..да видим дали ще ми хареса.. Усмивка
начало
рецепти
рецепти
Raza
Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004

Пуснато на: Съб Дек 04, 2004 4:41 pm    Заглавие на темата: Леле, колко труден въпрос!

Мен ако питаш, не мога да ти отговоря. Нито на ориз, нито на булгур, нито на соя - изобщо .... има си вкус на гречка. Има мнго специфичен вкус и аромат. Може би на варени орехи?
Леле, колко труден въпрос! Смях Я вземи да купиш един килограм, пробвай и после ни кажи твоето определение .
Моя позната рускиня ме научи как да я приготвям. А руснаците, имам чувството, че закусват, обядват и вечерят с гречка. Мелят я на брашно, правят палачинки (блини) от нея, използват я за плънка и какво ли не още. Ние за съжаление просто не я познаваме, защото никога не е била популярна в България.
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Съб Дек 04, 2004 4:48 pm    Заглавие на темата: Гречка с пилешки дробчета

Знам ,че въпроса е труден..направо си е тъп..все едно да кажеш на какво имат вкус доматите или чушките..обаче наскоро правих пълнени чушки с булгур.. нещо не се хареса на близките ми...затова си позволих да задам такъв въпрос.. Въртя очички Съжалявам!
начало
рецепти
Raza
Дегустатор

Пуснато на: Нед Дек 05, 2004 2:51 am    Заглавие на темата: Какво говориш?

Хайде де, че въпроса си е съвсем нормален. И аз го зададох същия на моята позната рускиня. Всеки ден я гледам яде едно и също. Първоначално мислех, че яде жито (нали е такова кафяво), прилича на жито пък не е , а да не говорим, че не бих могла и да си представя в чинията си жито с пържен лук! И най-компетентно питам : Това, което го ядеш е жито,нали? По много интересен начин си го сготвила?Съжалявам!
Е, после си признах, че не знам какво е гречка, какво животно е и с какво се яде.
Така, че няма нищо. И аз тогава я попитах за вкуса. Даде ми да пробвам от нейната чиния и ми обясни как се приготовлява.
Първия ми опит естествено излезе неуспешен - не пожела да се отлепи от тенджерата Много ядосан
начало
рецепти
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Нед Дек 05, 2004 2:44 pm    Заглавие на темата: Гречка с пилешки дробчета

Вкусът прилича малко на варени дървеници (макар да не съм опитвал, си мисля, че имат същия вкус) Повръщане .
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Нед Дек 05, 2004 5:12 pm    Заглавие на темата: Гречка с пилешки дробчета

Хей! Смях Смях Twisted Evil Подстрекател... :lol:Моят мъж е горе долу на твоето мнение,понеже е живял в Русия като малък е имал възможност да го пробва..Въпреки отявлената съпротива смятам да опитам,спазвайки напътствията и съветите на двете девойки! Смях Намигване
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Пуснато на: Нед Дек 05, 2004 5:23 pm    Заглавие на темата: Гречка с пилешки дробчета

В Русия съм бил за две седмици през далечната 1986 и единственото, което можех да ям, беше една превъзходна сметана, която се продаваше в стъклени чаши за 18 копейки, и разни сладкиши.

Гречка опитах доста по-късно в България и я ядях както се казва "с отвращением", до момента, в който брат ми каза, че имала горецитирания вкус. Оттогава не само не ям, но не мога да я помириша. Повръщане буа-а-а

Последната промяна е направена от MR.LAZY на Сря Яну 04, 2006 2:19 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
рецепти
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Нед Дек 05, 2004 8:38 pm    Заглавие на темата: Гречка с пилешки дробчета

Смях Смях Голям смелчак си..Да няма после.... Смях Смях
Бунтовете срещу готвача не са желателни... Смях Twisted Evil
Моят мъж пък с умиление си спомня за нещо наречено "сгушенка"...май е кондензирано мляко Въртя очички
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Пуснато на: Нед Дек 05, 2004 9:03 pm    Заглавие на темата: Гречка с пилешки дробчета

Само за протокола: казва се 'сгущенка',
начало
рецепти
Raza
Дегустатор

Пуснато на: Нед Дек 05, 2004 10:46 pm    Заглавие на темата: И аз да си призная

И аз да си призная . И моят мъж така мисли. Е-е, не точно на дървеници, но на нещо от този род. И не само той ....
начало
рецепти
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Gingered Chicken Wings (Пилешки крилца с джинджифил) Международна кухня
Фламбирани пилешки дробчета (Френска кухня) Международна кухня
Пилешки бутчета със сушени кайсии Ястия българска кухня
Петровски пилешки курбан (Брой 01) Рецепти от кулинарни списания
Пилешки рулца със сини сливи Ястия българска кухня
Пилешки рулца със спанак Международна кухня
Пай с пилешки дробчета Тестени и хлебни изделия
Пилешки крокети (Брой 01) Рецепти от кулинарни списания
Пилешки магьоснически пай Международна кухня
Пилешки кюфтета Международна кухня
Пилешки бутчета с чесън и розмарин (Италия) Международна кухня
Пържени Мариновани Пилешки Крилца Международна кухня
Пикантни пилешки крилца Международна кухня
Супа от пилешки сърца Супи и чорби
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks