| Автор |
Съобщение |
Фидера Дегустатор

Готви от: 15 Юни 2005
Пъстърма от сърца |
|
|
|
| За целта е необходимо да разполагаме със свински сърца или пък едно телешко, морска сол, подправки на вкус. След като измия сърцата под течаща вода и отстраня ципи, жили и други подобни "инфарктни" зони, ги овалвам в морска сол, която предварително съм натрошил на по дребни парченца. Редя в съд и оставям така не повече от една седмица. След това правя саламура с разчет 2 л.вода + пакет морска сол и оставям там сърцата да се "давят" така още 7 дни. Вадя ги от там отцеждам и накисвам в студена вода за 6 ч като през час сменям водата. Отново отцеждам и овалвам в следните подпрравки - червен пипер, черен пипер, чубрица, ситно счукан чимен, винена чаша сухо бяло винце. По желание към това се добавя и пасиран чесън. Сушенето на тези деликатесни сърчица е от порядъка на 7 дни на сухо и проветриво място далеч от "вражи погледи", квартални любимци и грабливи птици. След това време можем да ги консумираме всякак и задължително с вино или бира.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Пъстърма от сърца |
|
|
|
| Фидера написа: | Редя в съд и оставям така не повече от една седмица. След това правя саламура с разчет 2 л.вода + пакет морска сол и оставям там сърцата да се "давят" така още 7 дни.
.........................................................
Сушенето на тези деликатесни сърчица е от порядъка на 7 дни на сухо и проветриво място... | Аз като любител на пъстърмата имам два фундаментални въпроса. Месото го оставяш една седмица, но на каква температура? И къде намираш сухо и проветриво място в апартамента?
|
|
| начало |
|
 |
escutcheon Дегустатор

Готви от: 08 Сеп 2007
Пъстърма от сърца |
| Пуснато на: Нед Окт 21, 2007 12:15 pm Заглавие на темата: пастърма |
| |
|
На правих една пастърмица от телешки шол и сега чакам като куче пред кебапчийница.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|