| Автор |
Съобщение |
Raza Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004
Ароматично олио |
|
|
|
Години съм търсила рецепти за приготвянето на ароматично олио и огромно удоволствие ми достави откриването им в една малка книжка за китайската кухня. Да не говорим за новия вкус на всички мои салати.
СУСАМОВО (ФЪСТЪЧЕНО, БАДЕМОВО или ОРЕХОВО) ОЛИО
--------------------------------------------------------------------------
Една шепа фъстъци(орехи, бадеми, сусам) се изпържват до златисто кафяво в 250 гр олио. Прецежда се през двоен тензух и се пресипва в тъмна бутилка. Съхранява се на студено.
Обяснения:
1. Изпържените фъстъци, сусам или орехи могат да се използват при приготвянето на ястия а ла Китай (съчетават се чудесно с пържено пилешко).
2. При приготвяне на дресинг за салати се слагат по няколко капки. Вимание! Олиото е силно ароматично и действително се слагат само няколко капки.
Салатите придобиват НЕПОВТОРИМ вкус.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
Ароматично олио |
|
|
|
Това ще се пробва!!Последния път като си купих сусамово олио.. нямаше нищо общо ..още съм ядосана на себе си ,имах глупоста да сменя марката ,която принципно купувам!!
Благодаря ти,Raza!
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Ароматично олио |
|
|
|
Преди години си направих един експеримент:
Обелих една глава стар чесън и пуснах скилидките в бутилка с широко гърло и коркова тапа. Под "широко" имам предвид поне 2-3 см. След това накълцах на не много ситно пресен магданоз, копър и босилек. Пуснах и тези подправки в бутилката. Сложих малце сол и напълних със студено пресован зехтин. Става страхотно, както за салати, така и за готвене.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Ароматично олио |
|
|
|
| Алеко, а колко време ги държа подправките в маслото? И след това извади ли ги, или ги остави там?
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Ароматично олио |
|
|
|
| Подправките си остават в бутилката докато свърши зехтинът.
|
|
| начало |
|
 |
organik Дегустатор
Готви от: 20 Ное 2007
Ароматично олио |
|
|
|
| Няма нужда да си приготвяте сами олио.Сега на пазара има от всичко и то то български производители.ЕкоБулПродукт е фирмата за студено пресовани масла.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
|
|