| Автор |
Съобщение |
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
Забайоне / Забалионе / Сабайон / Zabaglione |
|
|
|
Забалионе е лек десертен крем, класически италиански десерт, ароматизиран със сладко вино. Сервира се върху парче кейк, бишкоти или с пресни плодове.
4 жълтъка
4 с л захар
4 с л вино Марсала
Загрейте жълтъците и захарта на водна баня на слаб котлон и ги разбийте с тел. Добавете виното към сместа капка по капка и продължавайте да разбивате.
Сместта ще е готова, когато започне да става на пяна и се увеличи по обем. Махнете я от топлината.
Може да добавите канела и лимонова кора преди прибавянето на виното.
Освен с Марсала, този десерт може да се направи с качествено бяло вино, сладко, сухо или пенливо. Може да се използва и бренди.
Сервира се веднага или изстуден.
с плодове / ягоди
с бишкоти
Източник
Последната промяна е направена от IPA на Вто Мар 06, 2007 7:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
дима Т Дегустатор

Готви от: 22 Окт 2006
|
|
|
| Извинявам се,че ще си позволя да вметна,ама това става по-вкусно,ако във виното първо сте накиснали кори от лимон и портокал,малко канела и карамфил.А към цялото това великолепие може да добавите и малко сметана,и тогава получавате друг сос-фантазия!Аз прибавям повече сметана-течна и заквасена-,достатъчно количество желатин и се получава невероятен крем за торти.
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
| Ако и да е сладко, това определено ще ми хареса и ми изглежда лесно за приготвяне. Щях да почна да задавам излишни въпроси, но овреме намерих отговорите Видях, че има и марсала на съвсем човешка цена. Мерси, Ипи.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|