Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Сладки с фастъчено масло и стафиди

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Десерти и сладкиши
Автор Съобщение
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Сря Дек 22, 2004 10:20 pm    Заглавие на темата: Сладки с фастъчено масло и стафиди

Ето,как изглеждат бисквитките с фастъчено масло ,които правих днес.Снимкате не е моя,копнах я от сайта от където взех и рецептата.Моите станаха по кафяви,явно малко ги прпекох..Съжалявам!

Необходими продукт:
1/2 ч.ч. стафиди
100гр. размекнато масло
1/4 ч.ч. фастъчено масло
1/2 ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода

Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото и захрта на пухкав крем,добавяме брашното смесено със содата.След като сместта поеме брашното прибавяме стафитидите.Размесваме добре.Оформяме топчета ,които леко сплескваме с ръце.Редим в застлана с хартия тава и печем в предварително загрята фурна (180 гр.) и печем 15-20 мин.

Приятен апетит!На нас много ни се усладиха! Намигване
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 11:12 am    Заглавие на темата: Сладки с фастъчено масло и стафиди

Лудетина, а с какво ги ароматизираш? Изглеждат много апетитно, но и аз бих ги направила по-кафяви. И с каква захар ги правиш?
Случайно видях в магазина хрупкаво фъстъчено масло, случайно някой да го е пробвал?
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 11:29 am    Заглавие на темата: Сладки с фастъчено масло и стафиди

В рецептата нямаше ароматизатор..сега като си хапвам една (с научна цел..да проверя дали биха им понесли допълнителни аромати Намигване Twisted Evil ) не мисля ,че има нужда..фастъчения аромат се усеща и стафидите допълват картинката..Ако решиш да добавиш ванилия или коняк..или каквото решиш сподели за крайния ефект!
За фастъченото масло-принципно в рецептата се използва ''crunchy peanut butter '',обаче аз ползвам българското..за което незнам дали е ''creamy'' или "crunchy" :chik:
Знам ,че има разлика между 2 -та вида ,но каква..никога не съм пробвала друго фастъчено масло освен българското.
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 12:07 pm    Заглавие на темата: Сладки с фастъчено масло и стафиди

Не харесвам аромата на фъстъците, затова попитах за ароматизатори (за туширането му бих сложила силни подправки като канела и карамфил).
А в crunchy маслото вероятно има парченца ядки, точно за този вид масло питах. Има и българско, не помня нарката, мисля, че беше Балчо.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Мюсли със стафиди Диетични рецепти
Кокосово масло Хранителни продукти
Кюфтетата да не поемат много масло при пържене ??? Провалите в моята кухня
Зехтин или маслиново масло--замръзване Хранителни продукти
Рога на газела - любимите ми марокански сладки Десерти и сладкиши
Шотландски маслени сладки Десерти и сладкиши
Невъзможни бисквити с фъстъчено масло Десерти и сладкиши
Вариации с масло Сосове и дипове
Тиквен хляб с масло от джинджифил Тестени и хлебни изделия
Fortune cookies / китайски сладки с късметче Международна кухня
Хрупкави сладки с джинджифил Десерти и сладкиши
Мъфини - солени и сладки (без глутен и казеин) Диетични рецепти
Празнични сладки (Еврейска кухня) Десерти и сладкиши
Баница със спанак, кедрови ядки и стафиди Тестени и хлебни изделия
Кифлички със стафиди Десерти и сладкиши
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Десерти и сладкиши
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks