Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Капучино - какаови бисквитки

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Десерти и сладкиши
Автор Съобщение
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Сря Дек 22, 2004 11:45 pm    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Днес ми беше ден за сладки .. Смях това са вторите, които направих днес.
Доста икономична и лесна рецепта (в случай, че купувате от българската кафява захар).

Капучино-какаови сладки

Необходими продукти:
1/3 ч.ч. размекнато масло
1ч.ч. кафява захар
2/3ч.ч. какао (неподсладено)
1ч.л. инстантно кафе
1ч.л. канела
2 големи белтъка
1/2 ч.ч. кисело мляко + малко ванилия (в оригинал беше "vanilla yogurt ", обаче не ми се търчеше до магазина и го замених Усмивка )
1 1/2 ч.ч. брашно
1/4ч.ч. захар за овалване (стори ми се, че отиде повече обаче)

Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото, добавяме захарта и отново разбиваме до получаване на пухкав крем. Поставяме кафето, канелата и какаото и отново разбъркваме, докато сместа поеме какаото. Прибавяме белтъците и киселото мляко и бъркаме, докато се хомогенизира сместа. Постепенно прибавяме брашното, бъркаме докато какаовата смес го поеме.
В купа изсипваме захарта. С помощта на чаена лъжичка сипваме от тестото, овалваме със захар, оформяме топчици и пак овалваме. Редим в ненамаслена тава, предварително покрита с хартия за печене на разстояние около 2-3 см.
Печем 9-10 или докакато се покрият с хрупкава коричка.
Бон Апети!

Edit:Фурната трябва да е предварително загрята на 180 гр.

За съжаление, снимката отново не е моя, а я копирах от сайта, чиято рецепта ползвах. Исках само да онагледя рецептата Намигване.

Снимка

Последната промяна е направена от ludetina на Чет Фев 17, 2005 5:06 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
Veshtica
Дегустатор

Готви от: 12 Окт 2004

Пуснато на: Чет Яну 27, 2005 8:40 am    Заглавие на темата: Благодарности за вкусната рецепта

Това са ми вече лиюимите сладки!! Удивителна Страхотно вкусни! Облизване
Благодаря, Лудетина, за добрата рецепта! Целувки Разбира се след като опитах оригиналната прропорция почнах да я модифицирам по мой вкус: добавих много малко бакпулвер (или само сода) за да са по-пухкави, и увеличих количеството кафе. А най добрата модификация на сладките беше да се бодне половинка орех отгоре на всяка сладка да се запече. Стават още по-вкусни!
ludetina
Готвач

Пуснато на: Чет Яну 27, 2005 11:04 pm    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Бях ги забравила тези сладки.. Тъжен ,а наистина са много хубави..това с орехите с страхотна идея Идея ,ще я вазимствам от теб .
Мерси! Готино
начало
рецепти
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пет Яну 28, 2005 10:43 am    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

ludetina, ако пазиш оригиналната рецепта, какво брашно се използва? Четох някъде, че американското брашно е по-плътно от нашето и ние трябва да слагаме повече, отколкото пише в рецептите. А може би Veshtica знае по-добре, дали са необходими такива промени?
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Пет Яну 28, 2005 11:04 am    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Това е оригиналната рецепта..заповядай, линк към сайта.
За брашното признавам за първи път чувам Съжалявам! ,зная че имат различни видове брашна..,но не съм чувала как да се заместят. Тъжен Veshtica,чакаме разяснения! Усмивка
начало
рецепти
Veshtica
Дегустатор

Готви от: 12 Окт 2004

Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 12:30 pm    Заглавие на темата: Ооопс, както викат тук като ги хванат натясно!

Честно си признавам че не знам. Като цяло аз винаги готвя по усет и рецептите ми винаги са приблизителни и описателни... обаче не съм забелязала голяма разлика в брашното, пък и тук наистина има много различни видове брашно, но аз купувам най-обикновенното и разпростанено ( "all purpose") пшеничено брашно (+малко ечемичено) което е избелвано, обогатявано (с витамини и желязо) и предварително пресято . Според мен е доста близко до нормалното българско брашно....
Обаче често добавям ръжено брашно, което производителите твърдят че има същите характеристики на "all purpose" брашното.
рецепти
mari-yana
Дегустатор

Готви от: 08 Дек 2004

Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 2:56 pm    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Пробваx тези сладки,рецептата е лесна,но несе получиxа Съжалявам! .За това искам да ви питам тестото какво трябва да бъде и на колко градоса да се пекът Въпрос
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 5:10 pm    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Мari-yana,много съжалявам че не са се получили.. Тъжен
За консистенцията на тестото..лепкаво май е най точно казано..
Промених рецептата,забравила съм да напиша градусите..180гр...за което моля за извинение. Съжалявам! Съжалявам!
В какво точно се състои твоя проблем със сладките?
начало
рецепти
mari-yana
Дегустатор

Готви от: 08 Дек 2004

Пуснато на: Пет Фев 18, 2005 12:41 pm    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Тестото го направиx по рецептата и се получи малко по-твърдо от палачинково. Значи аз трябва да добавя повече брашно, за да се получат. Това ми е проблема - тестото.
Сладките ги пекох на 180-190 градуса и се получиха сплескани.
Благодаря за отговора, ще има и втори опит Усмивка
Ще докладвам Плезене
начало
рецепти
рецепти
Венци
Дегустатор

Готви от: 07 Сеп 2005

Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 9:41 am    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Да взема и аз да попитам нещо:) Като се има впредвид, че сладкишите не са ми най-силната страна.Винаги ги правя с голямо жлание...но резултата в повечето случаи е трагичен Тъжен Та въпроса ми е: Белтъците на сняг ли трябва да бъдат разбити????
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 10:59 am    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Венци написа:
...Белтъците на сняг ли трябва да бъдат разбити????

Май не Съжалявам!
Когато правя сладки, ги слагам цели и разбивам с миксер.

Венци, може да се добави малко брашно в тестото, ако прецениш, че не могат да се 'извайват' сладките, но не се увличай, защото стават много твърди.
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 11:25 pm    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Ами тя Бисквитка вече ти е отговорила, но и аз да си кажа..не се разбиват ,директно се слагат в сместа. Усмивка Наистина стават по трудни за оформяне понеже са доста лепкави ,но ако не те е страх да се пооклепеш-дерзай, а после сподели какво се е получило! Усмивка
начало
рецепти
рецепти
Венци
Дегустатор

Пуснато на: Нед Окт 09, 2005 9:20 am    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Лудетинке, това ми беше поредният провал Ядосан Отново както при всяка рецепта спазих пропорциите, с голям мерак започнах да я правя и тази рецепта, но резултата е ужасен. Получиха ми се едни сплескани кафяви питчици, които не можах да отлепя от хартията:(....В никакъв случай тестото не ми беше рядко, защото влизах във форума, прочетох всички коментари по тази рецепта...и пак нищо...Аз си знам, че сладкиши не мога да правя, но защо и сега така се получи отново не разбрах къде сгреших...??!??
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Нед Окт 09, 2005 9:53 am    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Извинявам се, че се намесвам отново, без да са ме питали, но искам да споделя нещо, което научих, докато правих едни подобни сладки.

Те също бяха с много захар и тези, които извадих веднага от тавата, след като се опекоха, си бяха много красиви и излязоха без никакъв проблем. Обаче онези от втората тава, които си изстинаха в нея, трябваше да ги разбивам с чук, за да ги измъкна. Захарта така се беше карамелизирала, че сладките се споиха с тавата.

Това, че са сплескани питчици, не мисля, че е проблем. По принцип cookies са точно такива - сплескани бисквитки с не много правилна кръгла форма.
Много е вероятно да са били препечени (на тях им трябва малко, за да се препекат).

И още едно много важно правило за печене на бисквитки: те се изваждат от фурната малко преди да са готови, защото като изстинат, се стягат допълнително.

Венци, има само един начин да се научиш да правиш сладки, десерти и т.н. - с повечко практика и инат.
Дали да не променим името на 'Капучино-какаови бисквитки'?
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 12:23 am    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Тъжен Ох ,Венци ..монго съжалявам ,че не са се получили.. Много тъжен незнам какво да кажа.Ще ги направя утре ,специално и ще ги снимам ,моите наистина не стават съвсем като на снимката ,но чак сплескани.. Объркан .

Бисквитке, постъпи както считаш за редно ,нямам възражения. Усмивка
начало
рецепти
рецепти
Венци
Дегустатор

Пуснато на: Пон Окт 10, 2005 9:01 am    Заглавие на темата: Капучино - какаови бисквитки

Ей, Лудетинке не се притеснявай за нищо...Аз както писах и преди каквото и да правя, сладкишите ми се получават 1 : 10..Виж с основните ястия проблем нямам.Но както писа Бисквитка - тъпо и упорито продължавам напред.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
"Хартиени" бисквитки Провалите в моята кухня
Бисквитки с кардамон от Лудетина Десерти и сладкиши
Бисквитки с фъстъчено масло Десерти и сладкиши
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Десерти и сладкиши
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks