| Автор |
Съобщение |
Маца Готвач

Готви от: 21 Фев 2007
Пластмасови тенджери за микровълнова фурна |
|
|
|
| Преди няколко дена си купих комплект от три пластмасови тендежри, предназначени специално за микровълнова фурна. С капаци, които имат клапа за парата. Даже сготвих в най-голямата, която е 2,5 л, някаква рибна манджа. По принцип мразя пластмасови съдове, но за микровълновата това е добро решение, защото капаците прилепват плътно, със стъклени тенджери това трудно може да стане. Това, което регистрирах като проблем е трудното им измиване: Остава оцветяване от морковите например върху беличката пластмаса, а това страшно изнервя.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| Не се нерви! Щом е само цвят, а не вкус и мирис, не е фатално.
|
|
| начало |
|
 |
Маца Готвач

|
|
|
| Алеко написа: | | Не се нерви! Щом е само цвят, а не вкус и мирис, не е фатално. |
За сега няма, но ще видим след време, затова не обичам пластмасата, попива всичко - цвят, вкус, мирис...
|
|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
| За премахване на мирис от пластмаса има един много готин трик. Слагаш оцет в съдинката и оставяш да престои няколко часа, след което изплакваш и имаш обезмирисени съдове.
|
|
| начало |
|
 |
yosif Готвач
Готви от: 06 Дек 2005
|
|
|
| За да не ви миришат ръцете на риба, измийте ги с газ за ламБи.
|
|
| начало |
|
 |
marabu Почетен член

Готви от: 20 Апр 2005
|
|
|
| петната от моркови или други зеленчуци най-лесно се премахват, като ги намажетес олио и след това измието с веро .
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Готвач

|
|
|
Благодаря MR. LAZY, оцета е всеизвестен обезмирисител, като чистя риба също го използвам.
| yosif написа: | | За да не ви миришат ръцете на риба, измийте ги с газ за ламБи. |
А, не, после ще мирише на газ, а това определено е труднопоносимо за мен.
| marabu написа: | | петната от моркови или други зеленчуци най-лесно се премахват, като ги намажетес олио и след това измието с веро . |
Това ще го пробвам още довечера, благодаря и на теб Марабу.
|
|
| начало |
|
 |
рени55 Дегустатор
Готви от: 21 Юни 2008
|
|
|
| Аз също ползвам такива съдове за МВ.Много съм доволна.Стават и за хладилника и се мият в миялната.
|
|
| начало |
|
 |
gotin Готвач

Готви от: 04 Яну 2005
|
|
|
| Маца написа: | | Преди няколко дена си купих комплект от три пластмасови тендежри, предназначени специално за микровълнова фурна. С капаци, които имат клапа за парата. Даже сготвих в най-голямата, която е 2,5 л, някаква рибна манджа. По принцип мразя пластмасови съдове, но за микровълновата това е добро решение, защото капаците прилепват плътно, със стъклени тенджери това трудно може да стане. Това, което регистрирах като проблем е трудното им измиване: Остава оцветяване от морковите например върху беличката пластмаса, а това страшно изнервя. |
Оцветяване от моркови върху пластмаса се премахва гарантирано с амоняк.
Не се безпокой, не остава миризма от амоняка след измиване.
Така си почиствам Бьорнера, след като режа много моркови за фризера.
С тампонче памук и се стараеш да не дишаш над тампончето, много е гадно, да знаеш...
Обаче пък чисти безупречно.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
рени55 Дегустатор
|
|
|
| Миризмата от тях се маха най-лесно като ги сложим мокри във фризера.Ако е необходимо повтаряме действието.
|
|
| начало |
|
 |
Маца Готвач

|
|
|
| рени55 написа: | | Аз също ползвам такива съдове за МВ.Много съм доволна.Стават и за хладилника и се мият в миялната. |
На мен именно тази многофункционалност ми харесва - мога да ги ползвам за съхраняване в хладилника, а като реша да ям храната вътре директно ги слагам в МВ.
Искам да кажа, че вече не обръщам особено внимание на оцветяването. Амоняк не бих използвала, защото ще се побъркам от миризмата му (а покрай мен и околните).
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| И все пак стъклените съдове за микровълнеста печка си остават най-добрите. Не знам защо, но някакси нямам особено доверие на тези пластмаси. Я ще се оцвети, я ще се деформира...
|
|
| начало |
|
 |
|
|
рени55 Дегустатор
|
|
|
| Не могат да се огънат.Те са предназначени за МВ.А има и пластмасови за фурна! Технологиите напредват - както има и силикон за фурна - до 230 градуса.Важно е марката - да не е китайска!Аз ги ползвам повече от 9 години.
|
|
| начало |
|
 |
Смехурко Дегустатор
Готви от: 13 Юни 2006
|
|
|
| Цитат: | рени55
Важно е марката - да не е китайска!Аз ги ползвам повече от 9 години. |
Предполагам нямаш в предвид произведените в Китай, защото то всичко се прави там.
|
|
| начало |
|
 |
рени55 Дегустатор
|
|
|
| Естествено , че не са китайски щом ги ползвам токова време! Имат предимство, че са леки и НЕЧУПЛИВИ !!!!! ( като йенското стъкло )
|
|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
| Започвам да усещам, че ще има реклама на МЛМ продукт, което не се толерира в този форум.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|